میوهای با ویتامین C فراوان
میوههای غنی از ویتامین C با حذف رادیکالهای آزاد، به سلامتی بدن، تقویت سیستم ایمنی، کاهش ابتلا به عفونت و شرایط التهابی کمک میکنند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، یک متخصص تغذیه درباره خواص میوه "به"، گفت: این میوه با طعم مطبوع، از خانواده سیب است.
مرتضی صفوی، اظهار داشت: هر ۱۰۰ گرم "به" حاوی ۵۷ کیلوکالری انرژی است و در مقایسه با سیب و گلابی، از نظر محتوای آنتی اکسیدانهای پلی فنولیک، غنیتر است. "به" میوهای غنی از ویتامین، مواد معدنی و فیبر غذایی است.
این متخصص تغذیه افزود: میوه رسیده "به"، حاوی مقدار فراوانی ویتامین C است؛ طوریکه ۱۰۰ گرم "به"، ۲۵ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین میکند. باید توجه کنیم که میوههای غنی از ویتامین C با حذف رادیکالهای آزاد، به سلامتی بدن، تقویت سیستم ایمنی، کاهش ابتلا به عفونت و شرایط التهابی، کمک میکنند.
صفوی گفت: میوه "به"، همچنین منبع خوبی از مس، سلنیوم، آهن، پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای گروه ب از قبیل تیامین، ریبوفلاوین و پریدوکسین است. گر چه هنوز اطلاعات کافی وجود ندارد اما برخی شواهد حاکی از آن است که میوه "به"، همانند گلابی، دارای ویژگیهای ضد التهاب و آلرژی (حساسیت) است.
او اظهار داشت: علاوه بر میوه "به"، دانه آن نیز دارای خواصی مانند بهبود سرفه، گلودرد و برونشیت است. دانه این میوه در بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز نقش ایفا میکند. البته باید به این نکته توجه داشت که دانه "به" را نباید جوید، زیرا حاوی ترکیبی به نام آمیگدالین بوده که به سیانوریک اسید تجزیه میشود و مادهای سمی است.
متخصص تغذیه یادآور شد: استفاده زیاد دانه میوه "به"، خطرناک است. بنابر این، استفاده از لعاب دانه "به"، توصیه میشود.