به گزارش گروه وبگردی
خبرگزاری صدا و سیما، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: دولت به بهانه حمایت از مصرف کننده حاضر به واقعی شدن قیمت نان نیست، درحالیکه با این وجود ۳۰ تا ۳۵ درصد یارانه نان هدر میرود.
عطااله هاشمی ، از تراز مثبت بخش کشاورزی طی سالهای اخیر خبر داد و گفت: با وجود تحریمهای ظالمانه، بخش کشاورزی طی ۵ تا ۶ سال اخیر برخلاف سایر بخشهای اقتصادی تراز تجاری مثبتی را تجربه کرد.
وی با اشاره به تاثیر حدف یارانه نهادههای کشاورزی بر تولید افزود: با حذف یارانه نهادههای کشاورزی، کشاورزان با کمبود نقدینگی برای تهیه کودهای فسفاته و پتاسه روبرو هستند که بدین ترتیب نیاز است بانک مرکزی سرمایه در گردش یک سال را در اختیار کشاورزان بگذارد.
هاشمی با اشاره به اینکه کاهشی در سطح زیر کشت گندم نداریم، بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که خودکفایی گندم استمرار یابد و تنها نگرانی در خصوص عدم رقابت دولت با کارخانجات و بازار است چرا که هم اکنون کشاورزان کشاورزان هر کیلو گندم را با نرخ بالای ۴ هزار تومان در بازار به فروش میرسانند.
این مقاممسئول با اشاره به اینکه نرخ فعلی خرید تضمینی گندم امکان رقابت با هزینه تولید را ندارد، بیان کرد: قیمت ۴ هزار تومانی خرید تضمینی گندم توان رقابت با بخش خصوصی را ندارد، از این رو پیش بینی میشود که میزان خرید تضمینی گندم کمتر از رقم امسال باشد.
به گفته وی، با توجه به عدم رقابت نرخ خریدتضمینی با بازار، احتمال ورود دلالان و واسطهها به امرخرید و خطرناکتر از آن مصرف گندم به عنوان خوراک دام و طیور وجود دارد.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه نرخ فعلی خرید تضمینی گندم سنخیتی با هزینههای تولید ندارد، بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت مولفههای تولید از جمله کود کشاورزی، کشاورزان نمیتوانند بر مبنای نیاز واقعی گیاه برای تغذیه اقدام کنند.
هاشمی از هدر رفت ۳۰ درصدی یارانه در بخش نان خبر داد و گفت: دولت به بهانه حمایت از مصرف کننده، حاضر به افزایش قیمت گندم بر مبنای هزینه واقعی تولید نیست که با این وجود ۳۰ تا ۳۵ درصد یارانهای که در بخش نان پرداخت میکند، به هدر میرود.
اینمقام مسئول در پایان تصریح کرد: دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت نان تمامی معادلات را بر هممی ریزد، در حالیکه برای حمایت از مصرف کننده باید یارانه نان واقعی پرداخت کند و به ازای آن قیمت نان واقعی شود.