پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای ایدئولوژیک پاکستان: کشورهای اسلامی از امکانات و ظرفیتهایی برخوردارند که در صورت اتحاد و همگرایی میتوانند از این ظرفیت به نحو احسن بهره ببرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر قبله ایاز، رئیس شورای ایدئولوژیک پاکستان در سخنانی در سی و چهارمین کنفرانس وحدت با بیان اینکه ظرفیتها و امکانات مادی و معنوی کشورهای اسلامی با یکدیگر متفاوت است، گفت: «با توجه به شرایط بحرانی جاری و بروز مصیبتهای ناشی از بیماری کرونا باید بین کشورهای اسلامی یک هدف واحد و اتحاد شگل گیرد تا آنها از امکانات یکدیگر استفاده کنند.
برخی از کشورها دارای تکنولوژی پیشرفته، برخی دارای پول زیاد و برخی هم دارای نیروی انسانی قابل ملاحظه هستند و میتوان با در نظر گرفتن همه این مولفهها منطقه خاورمیانه را به عنوان نماد کشورهای اسلامی به الگویی از جامعه پیشرفته و متحد اسلامی معرفی کرد».
قبله ایاز در عین حال به اختلافاتی اشاره کرد که بر کشورهای اسلامی سایه انداخته است.
وی گفت: «اختلافات موجود، صرفا سیاسی هستند و از دیدگاههایی نشات میگیرند که برای قدرت، اقتدار، امکانات یا برای تصرف ارضی با هم درگیر هستند. این مسئله برای سیاستمداران اولویت دارد و اگر مسلمانان اولویت اصلی خود را درک کنند، به این نتیجه خواهند رسید که اگر ما یکدیگر را تقویت کنیم هم قوی خواهیم شد و هم میتوانیم رشد کنیم».
وی ادامه داد: «دیدگاههای تکفیری کاملا با روح اسلام منافی است، ما نباید دیگران را کافر خطاب کنیم بلکه وظیفه داریم که دیگران را به حوزه اسلام جذب کنیم، اسلاف ما هم همیشه همین فتوی را داده اند».
قبله ایاز افزود: «ما یک منشور اخلاقی را به نام پیام پاکستان آماده کردیم و در این منشور دیدگاههای تکفیری رد و گفته شده است هیچ فردی یا گروهی مجاز به پیروی از این دیدگاه نیست».
وی با اشاره به نقش ایران و نظریات امام خمینی (ره) در حمایت از همه مسلمانان گفت: «تلاش و کوشش برای حمایت از مستضعفان جهان، شعار امام بود و ایشان طبق این شعار عمل میکردند، و طبق همین موضع سعی کردند که اگر مسلمانان با هم اختلافات جزیی هم داشته باشند، از آنها صرف نظر کرده و به طرف وحدت کلمه حرکت کنند».
به گفته دکتر قبله ایاز همه ما باید این شعار را درک کنیم و از فرصت کنونی استفاده بهینه کنیم.
وی ادامه داد: «به تازگی فتوایی از طرف آیت الله سیستانی آمده است که بر شیعیان واجب است که مقدسات اهل سنت را محترم بشمارند، این یک فتوای عظیم است و میتواند اساس همگرایی بین شیعیان و اهل سنت باشد و اختلافات گذشته را دور کند».
دکتر ایاز در ادامه به هفته وحدت اشاره کرد و گفت: «تعیین هفته وحدت کار درستی بود که یقیننا از منظر نزدیکتر کردن دیدگاههای مسلمانان خیلی اهمیت دارد. با شدت گرفتن خشونت جریانهای تکفیری، علمای شیعه و سنی با همدیگر با این دیدگاههای خشونت آمیز مخالفت کردند».
وی با اشاره به در پیش بودن میلاد پیامبر (ص) ابراز امیدواری کرد که هفته وحدت، فرصتی برای تجدید عهد مسلمانان باشد و پیامی که به دیگران داده میشود، پیام حسن تعامل و رابطه حسنه باشد.