آشنایی با گیاهان آپارتمانی سایه دوست
منظور از گیاهان سایه دوست این است که نور مستقم خورشید را دوست ندارند و بهتر است در فضایی پرورش داده شوند که دارای نور کافی، اما غیر مستقیم باشد.
به گزارش گروه وبگردی
خبرگزاری صدا و سیما، توجه داشته باشید که گیاهای آپارتمانی سایه دوست نیز وجود دارند که به طور قاطع میتوان گفت از نور خورشید تنفر دارند و به همین دلیل در این مقاله سعی داریم شما را با انواع مختلف این گیاه برای پرورش در فضای آپارتمان آشنا نماییم با ما همراه باشید.
به طور کلی اغلب گیاهان آپارتمانی برای رشد نیاز به نور آفتاب دارند و منظور از گیاهان مقاوم به نور کم یا سایه دوست این است که نور مستقم خورشید را دوست نمیدارند و بهتر است در فضایی پرورش داده شوند که دارای نور کافی، اما غیر مستقیم باشد. به همین خاطر هر چه فضای پرورش گیاهان روشنتر باشد رنگ گیاه نیز تیرهتر و شادابتر خواهد بود.
آشنایی با گیاهان آپارتمانی سایه دوست
به طور کلی گیاهان بایستی در معرض نور خورشید قرار بگیرند تا بتوانند فرآیند رشد خود را به خوبی طی کنند، زیرا این موضع کاملا به شکل گیری سلولهای درون گیاهان وابسته است. البته که با این حال هستند گیاهانی که به آن گیاهان سایه دوست آپارتمانی گفته میشود و در شرایط خاصی رشد میکنند. بهتر است بدانید که گیاهان آپارتمانی سایه دوست به نبود نور آفتاب عادت داشته و هیچ نگرانی در زمینه عدم دریافت نور طبیعی خورشید ندارند. با وجود مطالبی که بیان شد قصد داریم در مورد گیاهانی صحبت کنیم که به راحتی میتوانید در محیط خانه یا محل کار خود آنها را پرورش داده و از وجودشان لذت ببرید. توجه داشته باشید که اغلب گیاهان آپارتمانی سایه دوست در نواحی مختلف قابلیت رشد و تغذیه دارند و میتوانید آنها را متناسب با هر آب و هوایی مورد کشت قرار دهید.
انواع گیاهان سایه دوست آپارتمانی:
همانطور که متوجه شدید اغلب گیاهان اگرچه در فضای سرشار از نور روند رشد خود را به خوبی طی میکنند، اما هستند گیاهانی که بیشتر سایه را برای رشد میپسندند و به همین منظور در ادامه سعی داریم به بیان انواع مختلف گیاهان آپارتمانی سایه دوست بپردازیم:
گیاه شامادورا:
این گیاه که با نام نخل شامادورا نیز معروف است از انعطاف زیادی برخوردار میباشد و میتوان آن را از جمله محبوبترین گیاهان آپارتمانی سایه نشین دانست که در هر فضایی قادر به رشد میباشد. توصیه میشود که این گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید، زیرا از رطوبت زیاد و طولانی مدت تنفر دارد. همچنین لازم است زیر گلدانی این نخل همواره خالی از آب باشد، زیرا در این صورت با پوسیدگی ریشه مواجه خواهید شد.
گیاه سیکاس:
به طور کلی اگر همیشه آرزو داشته اید که یک نخل را در دکوراسیون منزل خود نگهداری کنید باید گفت دیگر این انتظار به پایان رسیده و گیاه سیکاس میتواند این آرزوی شما را به حقیقت تبدیل کند. البته که ارتفاع این گیاه بسیار زیاد نیست، اما ظاهر زیبایی دارد و به علاوه اصول نگهداری آن بسیار راحت و بدون دردسر میباشد. سیکاس نسبت به کم آبی مقاومت زیادی دارد، زیرا ساقههای آن آب دریافتی را درون خود جذب میکند و در زمان کمبود آب از آن استفاده خواهد کرد. توصیه میشود تنها زمانی اقدام به آبیاری گیاه خود بکنید که خاک تا عمق ۲ الی ۵ سانتی متری خشک شده باشد.
گیاه آگلونمای صورتی:
بهتر است بدانید که آگلونمای صورتی از دسته گیاهان گل شیپوریان میباشد که علاقه زیادی به سایه دارد و اگر شما نیز نگران خراب شدن گیاهان طبیعی هستید میتوانید این گیاه زیبا را تهیه نمایید و در فضایی سایه مورد پرورش قرار دهید. این گیاه دارای خواص فراوانی از جمله تصفیه کنندگی هوای داخل منزل و پاکسازی سمومی همچون فرمالیدها و بنزن میباشد که میتواند بیشتر مورد پسند قرار بگیرد. توصیه میشود که گل آگلونما را در طول هفته دو مرتبه و در طول فصول سرد سال هفتهای یک مرتبه آبیاری نمایید. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که آبیاری بیش از حد میتواند منجر به پوسیدگی ریشهها شود.
گیاه فیکوس بنجامین:
از آنجایی که این گیاه زیبا سرعت رشد زیادی دارد در هر فضایی قرار بگیرد روند رشد خود را به جریان میاندازد. این گیاه در واقع برای رشد نیاز به آبیاری منظم و هرس کم دارد که اگر مورد توجه قرار بگیرد گلهای زیبایی تولید خواهد کرد.
گیاه پوتوس ابلق:
بهتر است بدانید که رشد گل پوتوس ابلق معمولا به صورت پیچکی میباشد و میتواند در بدترین شرایط نیز روند رشد خود را طی کند. کاشت پوتوس ابلق در واقع درون باغچه ممکن است موجب خفگی و از بین رفتن گیاهان همجوار خود شود که به همین منظور توصیه میشود آن را تنها در فضای داخلی خانه مورد پرورش قرار دهید.
گیاه دراسنا:
توجه داشته باشید که معمولا برگهای نیزهای این گیاه به سمت بالا رشد میکنند و در کنارههای آن میتوانید خطوط باریک قرمز رنگی را مشاهده نمایید که زیبایی بی نظیری را به گیاه بخشیده اند. به طور کلی نور مستقیم خورشید ممکن است باعث آسیب به برگهای دراسنا شود که به همین خاطر بهتر است شرایط نور و سایه را برای گیاه خود به خوبی فراهم نمایید.
گیاه گندمی:
گل گندمی در واقع گیاه برگ متعلق به آفریقا میباشد که مدت هاست با ظاهر ابلقش مهمان آپارتمانهای کم نور است، زیرا که این گیاه عجیب میتواند میزان قابل توجهی از نور را تحمل کند و به طور قاطع میتوان گفت که تابش نور خورشید را دوست ندارد. با تابش نور مستقیم به آن نوک برگها خواهند سوخت. توصیه میشود که در طول فصل تابستان گیاه خود را هفتهای دو الی سه مرتبه آبیاری نمایید و همچنین در طول فصل زمستان تنها یک مرتبه آبیاری کفایت خواهد کرد. همچنین لازم است در صورت گرم بودن بیش از حد عمل غبارپاشی را انجام دهید.
گیاه بروملیاد:
جالب است بدانید که گیاهان استوایی نیز در لیست گیاهان کم نور قرار دارند و در واقع میتوانند در نور فلورسنت نیز به خوبی رشد کنند و حتی قادر هستند فضای مرطوب مانند سرویسهای بهداشتی و حمام را نیز تحمل کنند.
گیاه اسپاتی فیلوم:
بهتر است بدانید که گل اسپاتی فیلوم از کشور کلمبیا آمده است و با این تعریف میتوان آن را از دسته گیاهان گرما دوست دانست که تحمل دمای پایین ۱۳ درجه سانتی گراد برایش قابل تحمل نیست. همچنین این گیاه برای رشد نیاز به رطوبت هوای بالا دارد و لازم است در طول روز یک مرتبه آن را غبارپاشی نمایید. زیر گلدانی اسپاتی فیلوم نیز بایستی همواره پر از آب باشد البته که گیاه با این کار احتیاجی به آبیاری دستی نخواهد داشت. به همین خاطر اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که آبیاری گیاهان را از یاد میبرید پیشنهاد میشود پرورش گل اسپاتی فیلوم را انجام دهید.