رابطه کرونا و پوکی استخوان
این بیماری خطرناک و مرموز علامتی ندارد
پوکی استخوان بیماریی است که با پوک شدن استخوان و نهایتا افزایش خطر شکستگی ناشی از آن، مشخص میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛متأسفانه در زمان شیوع کرونا بعضی از عوامل خطر پوکی استخوان، مانند کم تحرکی، تغذیه نامناسب و مصرف سیگار، شیوع بیشتری یافته است.
به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین دی دیگر عوامل این بیماری خاموش است که هر قدر این عوامل خطر بیشتر باشد، پوکی استخوان نیز شدیدتر میشود.
افشین استوار، ناآگاهی مردم برای مراجعه و تشخیص به موقع این بیماری و پایبند نبودن مبتلایان به روند درمان را دو مشکل اساسی درباره این بیماری خطرناک اعلام میکند.
به گفته وی، در واقع بیش از سه چهارم از زنانی که درمان پوکی استخوان برای آنها آغاز میشود، تا قبل از پایان یک سال، درمان خود را قطع میکنند در حالیکه درمان پوکی استخوان کاملا طولانی مدت و نیازمند پایبندی به درمان است.
دکتر استوار یکی از انواع این بیماری را پوکی استخوان ثانویه میداند و اضافه میکند: ابتلا به برخی از بیماریها مانند سرطانها یا مصرف برخی داروهای مشخص مثل کورتون خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد.
حال و احوال پوکی استخوان از هر سه زن (۴۰ درصد زنان) و از هر پنج مرد بیش از ۵۰ ساله در کشور، یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه میکند که بروز بسیار بالایی است و باید از آن پیشگیری شود.
از هر چهار زن مبتلا به پوکی استخوان، سه نفر از آنها از بیماری خودشان اطلاعی ندارند؛ بنابراین تشخیص به موقع، بسیار مهم است.
پوکی استخوان در بسیاری از اوقات، زمانی تشخیص داده میشود که شکستگی استخوان رخ داده باشد و شیوع این بیماری در سالمندان بسیار زیاد است.
آزمایش تشخیص پوکی استخوان مطابق دستورالعملهای اعلام شده، هیچ زمانی رایگان نبوده، اما زیر پوشش بیمه است.
توصیههای پایانی برای بیماری مرموز پوکی استخوان:- خیلی اهمیت دارد که بتوانیم به موقع پوکی استخوان را تشخیص دهیم و از بروز شکستگی ناشی از آن با درمان مناسب و به موقع، جلوگیری کنیم.
- خیلی مهم است که زنان بیش از ۵۰ سال برای اطمینان از سلامت استخوان خودشان به پزشک مراجعه کنند.
- درمان پوکی استخوان کاملا طولانی مدت و نیازمند پایبندی به درمان است.
- تغذیه نامناسب به ویژه کمبود دریافت لبنیات و مواد غذایی حاوی ویتامین دی و کلسیم و کم تحرکی از مهمترین عوامل خطر هستند که باید در دهههای اول زندگی مورد توجه خانوادهها قرار گیرند تا در سالمندی، افراد دچار پوکی استخوان نشوند.
- به تغذیه فرزندان خودشان، اهمیت ویژهای بدهند و مصرف لبنیات، مواجهه با نور آفتاب به میزان کافی در شرایط ایمن و فعالیت بدنی کافی برای فرزندان شان را نه فقط برای پیشگیری از پوکی استخوان بلکه برای سایر بیماریهای غیرواگیر مورد نظر داشته باشند.