پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: اصحاب هنر میتوانند در لطافت این شرایط سخت، کمک کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سعید نمکی امروز در نشستی با هنرمندان، جانبازان و ایثارگران افزود: انتطار من از جمع هنرمندان این است که زبان هنر میتواند زمختیها را نیز لطیف کند.
وزیر بهداشت افزود: ما مردم نسبتا افسردهای حتی قبل کرونا داشته و لحظههای فرحبخش کمتر برای مردم خلق کرده ایم. اصحاب هنر در لطافت این شرایط زمخت میتوانند بسیار کمک کنند.
وی گفت: بچههای ما در این روزها مهر گریزی را تمرین میکنند. امروز بچهها را از دومتری از آغوش گرم پدربزرگ و مادربزرگ دور میکنیم استمرار این حالت بچههای ما را بیمار میکند. این بحث مهم روانی است که هنرمندان میتوانند نقش آفرینی کنند.
دکتر نمکی با اشاره به اینکه برخی در این شرایط سخت پول پارو میکنند و همکاران من رنج را، افزود: قاب تصویرها و به یاد ماندن این روزها در نوشتار - در زدودن خشونت و مهرافزایی در تاریخی که شاید هر دو قرن یکبار این اتفاقات رخ دهد، ماندگار خواهد ماند.
وزیر بهداشت افزود:گروهی از هنرمندان در برج عاج مینشینند و گروهی همچون شما در کنار مردمند، اینکه کسانی مثل پرستویی در ذهن مردم جاودانه میماند به این علت است که همیشه در کنار مردم است.
وی افزود: من از همان روزهای سخت دفاع مقدس در کنار مردم بوده ام همانطور که از روزهای آغازین وزارت نیز در سیلهای نوروز سال پیش در کنار مردم بودم و سعی در حفاظت از سلامت مردم داشتم و دارم.
دکتر نمکی گفت: من هرگز سوار قطار سیاست نشدم و فقط عشق مردم را دارم. به هیچ قطب قدرتی خود را گره نزدم و وامدار هیچکس جز مردم نیستم و هنوز هم خودم را مدیون مردم میدانم، هر چند آنچه که دلم میخواسته است هنوز انجام نداده ام.
نمکی گفت: من وزیر بهداشت مردم این سرزمین هستم. چپ و راست و شیعه و سنی و زرتشتی و... برای من تفاوتی ندارد، من متعهد به پاسداری از سلامت مردم هستم نه قشر خاص.
وزیر بهداشت گفت: هنرمندانی که در همه تاریخ این سرزمین کنار مردم بودند و برای مردم هنر آفریدند، حق بزرگی به گردن مردم دارند همچون شاهنامه که وقتی ورق میزنید میبینید، چه بزرگواری در حق ادبیات این سرزمین شد.
وی افزود: تاریخ سینمای دفاع مقدس رویکرد جدیدی در سینمای ایران است. یک دگرگونی عظیم در تاریخ سینمای ما خلق کرد، چون که چاشنی عشق بهمراه داشت و صحنههای راستین یک عشق واقعی را رقم زد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برغم کم مهری ها، باز سینمای دفاع مقدس، شیوه جدیدی آفرید چرا که هنر، زبان گفتمان عشق است، افزود: روزهای سختی را پشت سرگذاشتیم که تفاوتهای خاصی با دفاع مقدس داشت. ما آن روزها، خط را میشناخیتم، اما اینجا خط مقدم را نمیشناختیم مثلا کسی که با عشق و مهر کنار ما بود شاید بمب ویروس بود که ما نمیشناخیتم لذا روزهای سختی گذشت، چون خط مقدم را نمیشناختیم و تنها بودیم.
وی افزود: در اوج تحریمهای ناجوانمردانه در داخل نیز کسانی که این طوفان را نسیم ملایم فرض میکردند روزهای تنهایی غم انگیزی رقم خورد، اما نسیمهای بهاری فرحبخش از جمله همین دلجویی اصحاب هنر بود که با لطافت در کنار ما بودند.
وزیر بهداشت گفت: سرمایه بی بدیل اجتماعی نشان داد کشوری که التماس میکند برای ماسک، در دو ماه به تولید کننده بزرگ و صادرکننده در منطقه تبدیل شد.
دکتر نمکی خاطر نشان کرد: در اوج کرونا یک بیمار پشت در هیچ بیمارستان نماند، هزاران افغانی بدون کارت را معالجه کردیم و اینها افتخاراتی است که عاشقانه با همان مدیریت دوران دفاع مقدس خلق شد.
در ادامه این دیدار، نمایندگان اصحاب هنر همزمان با حماسه ۹ آبان و سالروز نخستین شکست عراق در آبادان، تندیس شهید دریاقلی را به وزیر بهداشت اهدا کردند.
شهید "دریاقلی سورانی"، اوراق فروشی در حاشیه آبادان بود که ۹ آبان ۱۳۵۹ و در جریان حمله متجاوزانه رژیم بعثی عراق به ایران و پس از اشغال خرمشهر، در منطقه کوی ذوالفقاری شهر آبادان به صورت اتفاقی متوجه تحرکات شبانه سربازان عراقی و عبور آنها از رودخانه «بهمن شیر» برای حمله غافلگیر کننده و اشغال این شهر شد. او به سرعت با دوچرخه اش مسیر طولانی (حدود ۹ کیلومتری) را تا مرکز شهر رکاب زد و با فریادهایش، مردم و مدافعان آبادان را از ماجرای نفوذ و توطئه دشمن آگاه کرد.
شهید سورانی به دلیل اینکه دوچرخه اش در میانه راه پنچر شده بود، بخشی از مسیر را تا مقر سپاه آبادان پای پیاده دوید. در همین حال نیروهای نظامی داخل شهر اعم از سپاه، بسیج و مردم محلی به منطقه ذوالفقاری آمدند و به چند گروه تقسیم شدند. تعدادی از افراد شرکتکننده در عملیات اسلحه نداشتند و هنگامی که کسی کشته یا زخمی میشد، با اسلحه او میجنگیدند. سرانجام مهاجمان که تا جاده خسروآباد پیش آمده بودند، به داخل نخلستان عقب رانده شدند. نیروهای محور چپ به نزدیک پلی که عراقیها نصب کرده بودند رسیدند و با انهدام تجهیزات در حال عبور از آن، پل را مسدود و عقبه عراقیها را قطع کردند. عراقیها با مشاهده این وضع ناامیدانه به مقاومتهای پراکنده دست زدند، عدهای هم تسلیم شدند یا به قصد فرار خود را به بهمنشیر انداختند. به این ترتیب عملیات متوقف کردن پیش روی مهاجمان و عقب راندن آنها تا ساعت ۱ بامداد ۱۰ آبان با موفقیت به پایان رسید.
سورانی؛ این قهرمان ملی در کشاکش این ماجرا و پس از ساعتها مقاومت، بر اثر ترکش خمپاره مجروح و در تاریخ ۲۸ آبان ۱۳۵۹ در سن ۲۴ سالگی در راه انتقال به بیمارستان و بر اثر شدت خونریزی، در قطار به شهادت رسید و پیکر پاکش در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد. داستان دریاقلی سورانی در کتاب درسی ششم ابتدایی نیز آمده است.
در این مراسم پرویز پرستویی، منوچهر شهسواری رییس خانه سینما، حبیب احمد زاده نویسنده و پژوهشگر برتر دفاع مقدس، سردار مکی یازع از فرماندهان و جانبازان آبادان و اسماعیل زقر از جانبازان آبادانی حضور داشتند.