کرونا در جهان
آمار مبتلایان جهانی به کرونا از مرز ۴۴ ميليون و ۳۷۰ هزار نفر گذشت
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که تعداد کلی بهبودیافتگان به بیش از ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پايگاه رسمي سازمان جهاني بهداشت ؛ کشورهاي آمريکا، هند و برزيل همچنان در صدر بيشترين تعداد مبتلايان به ويروس کرونا قرار دارند.
کمیسیون اروپا تشدید اقدامات برای مقابله با کرونا را خواستار شد
خبرگزاری رویترز به نقل از کمیسیون اروپا اعلام کرد شیوع ویروس کرونا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به وضع «هشدار» رسیده است لذا کشورهای عضو این اتحادیه باید واکنشها برای مقابله با شیوع همه گیری کوید-۱۹ را تشدید کنند.
فون درلاین: اتحادیه اروپا ۱۰۰ میلیون یورو برای خرید تستهای سریع اختصاص میدهد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه گفت اتحادیه اروپا ۱۰۰ میلیون یورو برای خرید تستهای سریع اختصاص میدهد.
ایتالیا با کمبود پرستار مواجه شد
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ایتالیایی زبان "کوریره دلا سرا"؛ با گسترش همه گیری دوباره ویروس کرونا در ایتالیا، بیمارستانها و بخشهای مختلف درمان در این کشور با کمبود پرستار مواجه شده اند.
ایتالیا برای مقابله با گسترش بیماری کووید-۱۹ و شرایط اضطرار ناشی از آن، با کمبود پرستار در سراسر کشور مواجه شده است. به همین علت، شرایط در استانهای کامپانیا، پیئمونته و لومبارد خیلی وخیم گزارش شده است.
"آنتونیو دی پالما"، رئیس اتحادیه پرستاران ایتالیا گفت: فراتر از آستانه اضطرار، سناریوهای داخلی مانند، بی نظمی، نبودن اطمینان، تغییرات جدید طاقت فرسا، جابجایی همکاران از یک بخش و از یک بیمارستان به بیمارستانی دیگر، آن هم بدون دلایل منطقی و قانع کننده، ما را در معرض خطرات غیر قابل جبرانی قرار داده است.
بخشهای اورژانس بیمارستانهای استان لومبارد نیز هشدار داده اند، ما خواستار اعمال هرچه سریعتر اقدامات سختگیرانه برای پیشگیری از گسترش ویروس در جامعه و در همه مناطق استان، یا دست کم در مناطق پرخطر (مانند میلان)، بدون درنظر گرفتن هرگونه ملاحظه و حتی به قیمت نارضایتی مردم، هستیم. اقدامات اخیر درنظر گرفته شده، قدمی رو به جلو، اما ناکافی است.
"گوایدو برتولینی"، مسئول هماهنگ کننده بخش کرونای اورژانس بیمارستانهای لومبارد گفت: اکنون لازم است تعطیلیها اعمال شود. به نقطهای رسیده ایم که اعمال تعطلییهای گسترده لازم است. در همه مناطق احساس خطر میکنیم. به ویژه اینکه در برخی از مناطق، سیستم مراقبتهای بهداشتی به نقطه سقوط خود نزدیک شده است.
برتولینی افزود: زمانیکه رشد همه گیری وارد مرحله شیب تند خود میشود، دیگر راهی برای کنترل آن وجود ندارد. لازم است تعطیلیها اعمال شود. برای انجام دادن کاری جز این، خیلی دیر است.
شمار مبتلایان در عراق به حدود ۴۶۰ هزار نفر رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، با شناسایی ۴ هزار و ۵۱۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در عراق ظرف ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۴۵۹ هزار و ۹۰۸ نفر افزایش یافت. عراق از نظر شمار مبتلایان به کرونا در رده هفدهم جهان قرار دارد. همچنین با ۵۳ مورد فوتی جدید براثر کرونا در این کشور در شبانه روز گذشته، شمار جان باختگان به ۱۰ هزار و ۷۲۴ نفر رسید. تاکنون ۳۸۸ هزار و ۸۱ نفر از مبتلایان به کرونا در عراق بهبود یافته اند.
بیش از ۳۴۵ هزار مبتلا و ۵۳۲۹ فوتی در عربستان
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، با شناسایی ۳۹۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در عربستان در شبانه روز گذشته، شمار مبتلایان به ۳۴۵ هزار و ۶۳۱ نفر افزایش یافت. عربستان از نظر شمار مبتلایان به کرونا در رده بیست و سوم جهان قرار دارد. همچنین با ۱۶ مورد فوتی جدید براثر کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان به ۵ هزار و ۳۲۹ نفر افزایش یافت. تاکنون ۳۳۲ هزار و ۱۱۷ نفر از مبتلایان به کرونا در عربستان بهبود یافته اند.
شمار تلفات ویروس کرونا در امارات به ۴۸۲ نفر رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، با شناسایی هزار و ۳۹۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در امارات ظرف ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۱۲۷ هزار و ۶۲۴ نفر افزایش یافت. امارات از نظر شمار مبتلایان به کرونا در رده سی و هشتم جهان قرار دارد. در شبانه روز گذشته دو مورد فوتی جدید ثبت شد. تاکنون ۴۸۲ نفر از مبتلایان به کرونا در این کشور جان باخته اند. در این کشور، شمار بیماران کرونایی که بهبود یافته اند به ۱۲۲ هزار و ۴۵۸ نفر رسیده است.
انتقاد مارین لوپن از بیثباتی مدیریتی در دولت
شبکه تلویزیونی ب. اف. ام (BFMTV) فرانسه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت مارین لوپن از "بیثباتی مدیریتی" در دولت در مقابله با شیوع ویروس کووید-۱۹ انتقاد کرد.
مارین لوپن، رئیس حزب "تجمع ملی" فرانسه عصر روز سه شنبه هنگام خروج از وزارت بهداشت، از "بیثباتی و مدیریت کاملاً نامنظم" دولت در مورد وضعیت بهداشت کشور انتقاد کرد. وی با ابراز تأسف اعلام کرد: در نشست شورای دفاع و امنیت ملی فرانسه (CDSN) که با حضور امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه برگزار شد، دولت نظر رهبران احزاب مختلف سیاسی را نپرسید.
رئیس حزب "تجمع ملی" فرانسه با ابراز تأسف گفت: "پیش بینیهای کامل صورت نگرفته است و هیچ برنامه راهبردی به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا در کشور وجود ندارد.
مارین لوپن همچنین تأکید کرد: "مشکلی که در خصوص راهبرد دولت و احتمال قرنطینه سراسری دوباره وجود دارد این است که احتمال میرود این مسئله مورد قبول فرانسویها قرار نگیرد.
همچنين خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه از پاریس گزارش داد منابع وزارت صنعت فرانسه امروز اعلام کردند به منظور مقابله با شیوع گسترده کوید-۱۹، فرانسه برای اعلام قرنطینه خانگی طی این هفته آماده میشود.
تمدید فاصله اجتماعی در بین دانش آموزان در مسکو تا هشتم نوامبر
خبرگزاری اینترفاکس از مسکو گزارش داد مقامات بهداشتی روسیه رعایت فاصله اجتماعی برای دانش آموزان مدارس را به مدت یک هفته دیگر تا تاریخ هشتم نوامبر سال جاری میلادی تمدید کردند.
همچنين مسکو به سبب شیوع گسترده کرونا دورکاری را تا تاریخ ۲۹ نوامبر (نهم آذر) سال جاری میلادی تمدید کرد.
شرکتهای داروسازی فرانسوی و انگلیسی ۲۰۰ میلیون دوز واکسن در اختیار قرار میدهند
آزمایشگاههای شرکت داروسازی فرانسوی سانوفی و شرکت انگلیسی «گلاکسواسمیتکلاین GSK» روز چهارشنبه اعلام کردند ۲۰۰ میلیون دوز از واکسن خود را در اختیار برنامه بین المللی کوواکس Covax قرار میدهند.
سازمان جهانی بهداشت، برنامه بین المللی کوواکس را ایجاد کرد که هدف از آن کمک به دسترسی عادلانه به واکسنهایی است که در آینده برای مبارزه با کووید ۱۹ تولید میشود.
این دو شرکت دارویی اعلام کردند «بیانیهای را با گاوی Gavi، مدیریت قضایی سازوکار بین المللی گروه خرید کوواکس، امضا کرده اند که هدف از آن تضمین دسترسی امن و عادلانه به واکسنهای احتمالی برای کووید ۱۹ است».
مخالفان دولت فرانسه عدم عملکرد درست دولت را عامل وخامت اوضاع میدانند
دولت فرانسه با انتخاب سختی رو به روست. در برابر آغاز ناگهانی موج دوم همه گیری دولت فرانسه قرار است در دومین نشست شورای دفاعی در مورد تدابیری برای مقابله با همه گیری تصمیم گیری شود. از اعمال مقررات آمد و شد زودهنگام تا قرنطینه دوباره همگی روی میز هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، برخی سیاستمداران معتقدند ممکن است این تدابیر چندان محبوب نباشند، اما ضروری هستند. طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۲۳ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دادند که بدترین آمار از ماه آوریل است.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه قرار است ساعت ۲۰ امشب خطاب به مردم فرانسه سخنرانی کند.
شب گذشته مقامات سیاسی فرانسه و شرکای اجتماعی در نشستی به ریاست ژان کَستِکس نخست وزیر این کشور شرکت کردند. اما در این نشست به تدابیری که دولت قرار است اعمال کند اشارهای نشده است.
نخست وزیر فرانسه گزینههایی را مطرح و اعلام کرد اعمال تدابیر جدید ضروری است.
گابریل اتل سخنگوی دولت فرانسه گفت کاملا واضح است که تدابیری که قرار است اتخاذ شود بیشتر باید مانع از شیوع همه گیری شود. بدیهی است که با مشاهده آنچه در خارج از کشور رخ میدهد و با توجه به پیشنهادات دانشمندان در فرانسه در خصوص گسترش منع آمد و شد و قرنطینه سراسری همه گزینهها توسط نخست وزیر اعلام شد.
اما در مقابل مخالفان دولت معتقدند همه این شرایط از مدتها پیش قابل پیش بینی بود.
کریستین ژاکوب رئیس حزب جمهوری خواهان میگوید این اظهارات احساس ترس و عدم پیش بینی را القا میکند.
ژان مارین لوپن رهبر حزب تجمع ملی هم میگوید ما فکر نمیکردیم که از موج اول درس نگیریم و حالا در آستانه موج دوم در وضعیتی بدتر از موج قبل قرار بگیریم.
ژولین بایو رهبر سبزهای فرانسه هم گفت متاسفانه به دلیل فقدان اقدامات سریع دولت حالا محدودیتهای جدی ضروری شده است.
به دلیل اینکه آمار کرونا در فرانسه بسیار وخیم است مکرون پیش از سخنرانی امشب به شدت تحت فشار است. دوشنبه آمار افراد مبتلا به کووید ۱۹ طی یک روز از مرز ۵۰ هزار نفر فراتر رفت. شورای علمی فرانسه تاکید میکند آمار ممکن است بالای صد هزار نفر باشد.
عبور شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بحرین از مرز ۸۰ هزار نفر
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، با شناسایی ۲۳۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در بحرین در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۸۰ هزار و ۷۶۲ نفر افزایش یافت. بحرین از نظر شمار مبتلایان به کرونا در رده پنجاه و ششم جهان قرار دارد. در شبانه روز گذشته هیچ مورد فوتی جدید در بحرین ثبت نشده است. شمار جان باختگان بر اثر کرونا در این کشور ۳۱۶ نفر اعلام شد. تاکنون ۷۷ هزار و ۴۲۱ نفر از مبتلایان به کرونا در بحرین بهبود یافته اند.
شمار تلفات کرونا در عمان به ۱۲۰۳ نفر رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، با شناسایی ۴۶۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در عمان، ظرف ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۱۱۳ هزار و ۸۲۰ نفر افزایش یافت. عمان از نظر شمار مبتلایان به کرونا در رده چهل و چهارم جهان قرار دارد. همچنین با ۱۳ مورد فوتی جدید بر اثر کرونا در این کشور، در شبانه روز گذشته، شمار جان باختگان به هزار و ۲۰۳ نفر رسید. تاکنون ۹۹ هزار و ۹۹۷ نفر از مبتلایان به کرونا در عمان بهبود یافته اند.
رکوردزنی کرونا در جمهوری آذربایجان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از ستاد مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، با ابتلای ۹۸۸ نفر دیگر به کرونا مجموع مبتلایان به این ویروس در جمهوری آذربایجان به ۵۲ هزار و ۱۳۷ نفر رسید وبا مرگ ۱۱ نفر دیگر تعداد جانباختهها هم به ۶۹۹ نفر افزایش یافت.
در شبانه روز گذشته ۳۴۰ بیمارکرونایی هم در این کشور بهبود یافته اند که در مجموع تعداد بهبود یافتهها به ۴۲ هزار و ۳۳ نفر رسید.
در حال حاضر ۹۴۰۵ نفربیمار کرونایی در بیمارستانهای ویژه بستری هستند. تا کنون ۱ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۴۷۴ مورد تست کرونا در جمهوری آذربایجان انجام گرفته است.
۱۹۸۰ نفر دیگر در سوئد به کرونا مبتلا شدند
خبرگزاری رویترز از استکهلم گزارش داد براساس دادههای وزارت بهداشت سوئد، در تاریخ ۲۷ اکتبر سال جاری میلادی، یک هزار و ۹۸۰ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که این بیشترین آمار مبتلایان از زمان شروع همه گیری کوید-۱۹ در این کشور محسوب میشود.
دولت اکوادور پزشکان را مسئول شیوع ویروس کرونا دانست
وزارت بهداشت اکوادور پزشکان را مسئول شیوع ویروس کرونا در بیمارستانها و مراکز خدمات بهداشتی این کشور طی همه گیری این ویروس خواند.
به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی ونزوئلایی تله سور، "خوان کارلوس سِبایوس"، وزیر بهداشت اکوادور روز سه شنبه (به وقت محلی) گفت که بیشتر متخصصان حوزه سلامت که به ویروس کرونا مبتلا شدند و نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند، این بیماری را از فضای جامعه گرفته بودند. وی افزود که این پزشکان و پرستاران ویروس را با خود به بیمارستانها آوردند.
این سخنان وزیر بهداشت اکوادور واکنشهای بسیاری را به همراه داشته است. "سبایوس" از زمانی که سکاندار وزارت بهداشت این کشور شده است، سعی در کم اهمیت نشان دادن همه گیری داشته است.
بر اساس آخرین دادههای وزارت بهداشت اکوادور که نشان دهنده آمار ۲۴ ساعت اخیر بیماری در این کشور است، هزار و ۱۴ مورد ابتلای جدید و ۱۴ فوت ناشی از ویروس کرونا در این بازه به ثبت رسیده است. با احتساب این آمار، تعداد کل مبتلایان به ۱۶۳ هزار و ۱۹۲ نفر و تعداد کل مرگ و میر ناشی از این بیماری به ۱۲ هزار و ۵۸۸ تن رسید.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قطر به بیش از ۱۳۱ هزار نفر رسید
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، با شناسایی ۲۵۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در قطر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ۱۳۱ هزار و ۶۸۹ نفر افزایش یافت. قطر از نظر شمار مبتلایان به کرونا در رده سی و ششم جهان قرار دارد. در شبانه روز گذشته، هیچ مورد فوتی جدید در این کشور به ثبت نرسیده است. تاکنون ۲۳۰ نفر براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند. ۱۲۸ هزار و ۶۱۷ نفر از مبتلایان به کرونا در قطر نیز بهبود یافته اند.
اجرای قرنطینه در آلمان از ۱۲ آذر آغاز میشود
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از مجله بیلد آلمان از برلین گزارش داد آلمان تصمیم دارد اجرای قرنطینه را در تاریخ دوم نوامبر امسال آغاز کند.
اجباری شدن ماسک در اماکن ورزشی سه شهر بزرگ فنلاند
برای جلوگیری از شیوع کرونا، استفاده از ماسک در اماکن ورزشی شهرهلسینکی پایتخت فنلاند و دو شهر دیگر این کشور (اسپوو و وانتاآ) اجباری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، این تصمیم که قرار است از هفته آینده اجرا شود به علت نزدیک شدن فصل زمستان در این کشور سردسیر و همچنین افزایش شمار مبتلایان به کرونا گرفته شد.
همه افراد بالای پانزده سال در این شهرها باید زدن ماسک در اماکن ورزشی را رعایت کنند. ورزشها و بازیهای زمستانی در فنلاند در محیطهای سر بسته و باز از جایگاه ویژهای برخوردار است.