پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: نقد و نصیحت در جمهوری اسلامی برعهده همگی و هدف آن سازندگی و پیشرفت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیات دولت، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد لزوم وحدت، افزود: اگر کشور در شرایط تحریم و کرونا و مشکلات مختلف نبود، بازهم برای توسعه و پیشرفت و کمال جامعه نیازمند برادری، الفت و اخوت بودیم، یکی از افتخارات انقلاب اسلامی این است که وحدت در میان جامعه بوجود آید و اقوام مختلف، زن و مرد جوان، پیر و شهری و روستایی و گویشهای مختلف و زبانهای مختلف و مذاهب مختلف همگی را در کنار هم قرار داد.
رئیس جمهور تصریح کرد: امام خمینی (ره) هفته وحدت را اعلام کردند و تاکیدشان بر وحدت همیشگی بوده و ایشان در سخنرانی هایشان همیشه بر وحدت تاکید داشتند و میفرمودند من از قدرتهای خارجی و حمله خارجی و دشمنی آنها هراسی ندارم، اما از اختلاف داخلی در هراس هستم و امام همیشه تاکید داشتند که اتحاد در داخل داشته باشند و اینکه در داخل اختلافی نداشته باشیم.
آقای روحانی تاکید کرد: اگر ما در این شرایط سخت، امت و ملتی واحده باشیم از گردنهها عبور خواهیم کرد، بی تردید همه آنهایی که در صحنه فعالیتهای اجتماعی هستند از جمله قوه مجریه، مقننه و قضاییه هیچ کس ادعای معصوم بودن ندارد و مدعی نیستند خطایی و اشتباهی ندارند و کار و عمل من و کلام من و برنامه من قابل نقد نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از افتخارات ما این است که مشورت کنیم به ویژه با نخبگان و دانشگاهیان و اهل نظر و صدای همه را میشنویم، گفت: ما جزو آنهایی نیستیم که خداوند در مورد آنها گفت و " فی قلوبهم اکنه اذانهم و قرا " باید صدای همه را بشنویم، زیرا ما هم دلمان و دل پاک و صاف باید باشد که حقایق در آن به راحتی بنشیند و هم گوشمان باید گوش شنوا باشد که این دستور قرآن و اخلاق اسلامی است.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه نقد لازم است و هرکس نقد و انتقاد دارد باید بگوید، گفت: مهم این است که نقد برای که باشد، نقد برای اینکه افکارمردم مشوش بشود یا نه؟ برای اینکه بین گروههای مختلف فاصله بیشتر شود، نقد برای اینکه روحیه مردم تضعیف بشود، امید مردم از بین برود این دیگر نقد نیست و این نقادی نیست و این چه جور نقدی است که خوبیها و نقاط قوت را اصلا نمیبیند و فقط نقاط ضعف را میبیند و اینکه آدم خوبیهای یک نفر را و اقدامات انجام شده یک قوه را اصلا نبیند و فقط نقطه ضعفها را ببیند این نقد نیست.
رئیس جمهور افزود: نقد آنجایی است که ما فقط نقطه ضعف را نبینیم، نقطه قوت را هم بگوییم و راهکار و پیشنهاد دهیم، زیرا این کلمه نقد در اسلام نصیحت نامیده میشود "النصیحه لائمه المسلمین" و تمام مسئولین میتوانند مورد نقد مردم قرار بگیرند و نصیحت یعنی خیرخواهی و خیرخواهی دلسوزانه و یکی از معانی ریشهای نصیحت، تقویت است.
آقای روحانی گفت: ما وقتی دلسوزی میکنیم نکتهای را میگوییم تا طرف نقطه ضعفش از بین برود، قویتر شود و کارش پربارتر شود، نصیحت وظیفه همه ماست و نقد اشکالی ندارد، اما هتک حرمت اشخاص لجن پراکنی، نسبت دروغ به همدیگر دادن و همدیگر را متهم کردن، سخنان ناروا نسبت به همدیگر زدن، این هم هیچ ربطی به نقد ندارد.