به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، قرار است امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه چهارشنبه شب در مورد تدابیر جدید سخنرانی کند. در حالی که در حال حاضر دو سوم مردم فرانسه با مقررات منع آمد و شد شبانه رو به رو هستند، حالا مسئله محدودیتهای بیشتر مطرح است.
ژرالد دارمنن وزیر کشور فرانسه در این باره گفت باید در انتظار تصمیمات دشوار بود.
فرانسوآ بروان رئیس انجمن شهرداران فرانسه پس از نشستی با ژان کَستِکس نخست وزیر فرانسه گفت احساس ما این است که ما به سوی قرنطینه پیش میرویم که چند هفته به طول میانجامد و دولت تلاش میکند راهی برای ادامه فعالیتهای مدارس و خدمات عمومی بیابد. دولت همچنین میخواهد زندگی اقتصادی را حذف کند تا مانع از وقوع فاجعه شود.
نگرانی مقامات فرانسه پیش از هرچیز اشباع بخشهای مراقبتهای ویژه است. در بخشهای مراقبتهای ویژه در فرانسه از ۵ هزار و ۸۰۰ تخت موجود بیش از نیمی از آنها تاکنون اشغال شده اند.
در برابر همه گیری که تاکنون جان بیش از ۳۵ هزار نفر را در کشور گرفته است و آمار آلودگیهای روزانه یکشنبه از مرز ۵۰ هزار نفر گذشت، ژیل پیالو متخصص بیماریهای عفونی سه شنبه قرنطینه دوباره کشور را خواستار شد. وی تاکید کرد اعمال تدابیر بسیار سختگیرانه اجتناب ناپذیر است، زیرا شیوع ویروس خارج از کنترل است. اما کارفرمایان هشدار میدهند که قرنطینه سراسری دوباره همانند فصل بهار، سقوط اقتصاد را به دنبال خواهد داشت.
در آلمان هم قرار است دولت آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور و مقامات منطقهای چهارشنبه نشست بحران برگزار کنند. آلمان با حدود ۱۱ هزار مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ همانند بهار، هنوز هم بهتر از سایر کشورهای اروپایی عمل میکند. اما میزان آلودگی روزانه، شنبه به رکورد ۱۴ هزار و ۷۱۴ نفر رسید و مرکل همچنان از هموطنان خود میخواهد تا حد امکان در خانه هایشان بمانند.
اولاف شولتز معاون صدر اعظم آلمان در این باره گفت در حال حاضر باید سریع و قاطعانه تصمیم بگیریم تا با موج دوم آلودگی مقابله کنیم.
همانند سایر کشورهای اروپایی، در آلمان هم نگرانی از ضربهای دوباره به اقتصاد وجود دارد. بنابر اعلام رسانه ها، مرکل از تعطیلی کافهها و رستورانها و همچنین ممنوعیت تجمعات عمومی حمایت میکند. با این حال مدارس و مهدکودکها به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
سایر کشورهای اتحادیه اروپا نیز مسیر مشابهی را طی میکنند. مانند جمهوری چک که از چهارشنبه تا سوم نوامبر مقررات منع آمد و شد از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد را اجرا میکند.
اما در ایتالیا معترضان به این محدودیتها هر روز تظاهرات میکنند. هزاران نفر از این معترضان دوشنبه شب به خیابانها آمدند که در میلان و تورین با درگیریهای خشونت بار همراه بود. در شهر کوچک بندری پزارو پلیس ناچار شد وارد رستورانی شود که مالک آن برای نشان دادن مخالفت خود با محدودیتها ۹۰ نفر را به شام دعوت کرده بود.
دولت ایتالیا از چند روز پیش در شماری از مناطق بزرگ این کشور مقررات منع آمد و شد اعلام کرده است و کافهها و رستورانها و همچنین سالنهای ورزشی، سینماها و سالنهای کنسرت هم باید از سال ۱۸ تعطیل شوند.
در اسپانیا که پزشکان پس از شش ماه مقابله با ویروس کرونا خسته شده اند، بخش عمده پزشکان فعال در خدمات دولتی از سه شنبه اعتصاب سراسری را برای نخستین بار طی ۲۵ سال گذشته آغاز کردند تا حق و حقوق بیشتری را خواستار شوند.
در کانادا هم سه شنبه شب شمار قربانیان کووید ۱۹ از مرز ده هزار نفر فراتر رفت. بیش از ۹۰ درصد قربانیان در دو استان اونتاریو و کبک ثبت شده اند. جاستین ترودو نخست وزیر این کشور اعلام کرد از خستگی مردم آگاه است. وی گفت هیچ کس در میان ما نیست که بخواهد با ماسک در این نشست خبری حضور یابد و در مورد این مسائل توضیح دهد. این آسان نیست. کریسمس از راه میرسد. حتی اگر در هفتههای آینده به شدت مراقب باشیم احتمالا در برخی نقاط کشور ما نمیتوانیم در کنار خانواده هایمان جشن بگیریم.
پس از شناسایی پنج مورد ابتلا به کووید ۱۹ در ماموریت دیپلماتیک نیجر در سازمان ملل متحد در نیویورک، همه نشستهای حضور این هفته لغو شد.