به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در آغاز معاملات سه شنبه افزایش یافت.
بهای نفت در معاملات در حالی افزایش مییابد که در پایان معاملات روز گذشته بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (وست تگزاس اینترمدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال، به طور چشمگیری، کاهش یافته بود. وقوع طوفان زتا در منطقه خلیج مکزیک که بخش قابل توجهی از تاسیسات، زیرساختها و پالایش گاههای نفتی آمریکا در آن قرار دارد در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی در معاملات امروز نقش اصلی را داشته است.
در معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه دسامبر با ۱.۱۴ درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۹۲ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه دسامبر با یک و ۲۴ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۹ دلار و چهار سنت رسید.
در پایان معاملات روز گذشته بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (وست تگزاس اینترمدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال، بیش از سه درصد کاهش یافت و میزان قیمتها به پایینترین میزان از پنجم اکتبر تا این زمان رسید.
اوگن واینبرگ Eugen Weinberg کارشناس بخش کارگزاری نفت و انرژی کومرتسبانک آلمان، در تحلیل نوسانات قیمت نفت در معاملات امروز میگوید: تنشهایی که اکنون در بازار نفت به وجود آمده است در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی نقش داشته است. از جمله عواملی که در تنش زا کردن بازار نفت نقش داشته است وقوع طوفان زتا است که جنوب شرقی منطقه خلیج مکزیک را در نوردیده است. این در حالی است که چند هفته پیش نیز طوفان دلتا این منطقه را در نوردیده بود. طوفان زتا قرار است بعد از منطقه خلیج مکزیک به جنوب شرقی آمریکا برسد.
آوتار ساندو Avtar Sandu، کارشناس شرکت کارگزاری و خدمات سرمایه گذاری فیلیپ فیوچرز (Phillip Futures) در این باره میگوید: شدت درجه این طوفان اکنون به ۱ درجه، بر اساس معیار سیفر-سیمپسون از یک تا پنج درجهبندی، رسیده است. به همین علت اکنون ۱۶ درصد از تاسیسات، زیرساختها و پالایش گاههای نفتی منطقه خلیج مکزیک بسته شده اند.
با این حال افزایش تولید نفت در لیبی بر بازار نفت و قیمتها فشار وارد میکند. عامل دیگر که نقش منفی را در بازار نفت ایفا میکند ادامه بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ است. به علت تشدید این بحران شماری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی مجبور به اعمال محدودیتهای قرنطینهای برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا شده اند. ادامه شیوع ویروس کووید- ۱۹ در جهان و محدودیتهای ناشی از آن که باعث کاهش رشد اقتصادی در کشورهای مختلف جهان و به تبع آن، کاهش تقاضا برای نفت در بازار جهانی شده است در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.