به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز ،
ارمنستان شب گذشته اذعان کرد نیروهای قره باغ از شهر راهبردی قبادلی، بین قره باغ و مرز ایران عقب نشینی کرده اند. این عقب نشینی در میانه نقضهای مکرر آتش بس میان نیروهای ارمنی و جمهوری آذربایجان، یک پیروزی نظامی برای باکو است. آذربایجان، تحت حمایت ترکیه، در تلاش است تا کنترل منطقه قره باغ واقع در خاک خود را که عمدتا ساکنان آن ارامنه هستند، دوباره بدست آورد. در نتیجه این نبردها که اواخر ماه سپتامبر از سر گرفته شده تاکنون صدها نفر کشته شده اند و بیم آن میرود در صورت درگیر شدن ترکیه یا روسیه در این درگیری منطقه ای، ابعاد گسترده تری به خود بگیرد.
آرتسرون هوانسیان، یک مقام وزارت دفاع ارمنستان اواخر عصر دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد نیروهای جدایی طلب شهر قبادلی واقع در جنوب قره باغ، این شهر را ترک کردند تا از تلفات غیرضروری جلوگیری کنند. وی خاطرنشان کرد اوضاع فعلا بحرانی نیست.
چنین دستاورد نظامی برای آذربایجان میتواند جستجوی راه حل دیپلماتیک درگیری را پیچیده کند. این کشور که از حمایت ترکیه برخوردار است هر نتیجهای را که به ارمنستان اجازه میدهد کنترل بر قره باغ را حفظ کند، منطقهای که ارامنه بخشی از سرزمین تاریخی خود میدانند، رد میکند.
دو کشور روز یکشنبه با آتش بس تحت حمایت آمریکا موافقت کردند، اما این آتش بس هیچ تأثیری در عمل نداشت، همان طور که دو آتش بس قبلی که با مشارکت روسیه بر روی آن مذاکره بود در عمل هیچ تاثیری نداشت.
وزارت دفاع قره باغ در بیانیهای در صبح روز سه شنبه اعلام کرد در چند قسمت از خط مقدم نبردهای محلی روی داد. این وزارتخانه از کشته شدن ۳۵ نفر از نیروهای خود خبر داد. با این رقم شمار تلفات نیروهای ارمنی از ۲۷ سپتامبر، تاکنون به ۱۰۰۹ نفر میرسد.
در این بیانیه آمده است اوضاع در منطقه درگیری در طول شب نسبتاً پایدار و متشنج بود. اما تیراندازیهای متقابل توپخانهای در برخی مناطق ادامه یافت.
وی گفت گلولهها در شهرهای مارتونی و مارتاکرت و همچنین در روستاهای قسمت شمالی منطقه عسکران فرود آمده است.
وزارت دفاع آذربایجان به نوبه خود اعلام کرد که مواضع نظامی این کشور در نزدیکی خط مقدم مورد حمله قرار گرفته و درگیریها عمدتا در مناطق خواجوند، فضولی و قبادلی ادامه دارد.
قرار است نمایندگان گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، که نقش میانجی را در این درگیریها تاکنون برعهده داشته است، روز پنج شنبه با وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در ژنو دیدار کنند. ریاست این گروه به عهده فرانسه، روسیه و آمریکا است، اما ترکیه درخواست کرده است که نقش مهمتری را در نهاد میانجی گری ایفا کند.