طبق این گزارش، درست ساعاتی بعد از آنکه رأیهای درون صندوق رأیگیری آتش گرفت، یک مرد اهل «بوستون» مرکز ایالت «ماساچوست» که در حوالی محل حادثه مشاهده شده بود، به ظن استفاده از یک وسیله آتشزا برای آتش زدن یک صندوق رأی بازداشت شد.
به دنبال وقوع این حادثه، مقامهای ایالتی خواستار تشدید تدابیر امنیتی برای محافظت از صندوقهای رأی شدند.
«ورلدی آرماند» ۳۹ ساله غروب روز یکشنبه به وقت محلی بعد از آن بازداشت و به «سوزاندن عمدی و مخرب» صندوق رأی متهم شد که پلیس وی را با حادثه آتش گرفتن صندوق رأیگیری در مقابل شعبه اصلی کتابخانه عمومی بوستون مرتبط دانست.
این آتشسوزی حدود ساعت ۰۴:۰۰ صبح یکشنبه به وقت محلی زمانی کشف شد که دودی از اطراف صندوق متعلق به رأیگیری زودهنگام انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به هوا برخاست و آتشنشانها برای مهار آتش، به داخل صندوق آب ریختند.
«ویلیام گالوین» وزیر رفاه عمومی ماساچوست به رسانههای محلی در خصوص این حادثه توضیح داد، ظاهراً آرماند از یک وسیله آتشزا برای ایجاد حریق استفاده کرده است و خسارت زیادی به پوشش پلاستیکی جعبه وارد آورده است.
واحد مبارزه با مواد مخدر اداره پلیس بوستون، آرماند را در نزدیکی میدان «کاپلی» که صندوق رأیگیری آتش گرفته بود با مواد آتشزا مشاهده کرده است.
گالوین روز دوشنبه در بیانیهای گفت علیرغم حمله دوجانبه آتش و آب، ۸۷ رأی از ۱۲۲ رأی موجود در صندوق رأیگیری خوانا و قابل پردازش است.
وی با اینحال، به شهروندان ماساچوست که در ۱۴ ساعت قبل از وقوع آتشسوزی، از آن صندوق برای انداختن رأی زودهنگام استفاده کرده بودند، توصیه کرد تا وضعیت رأی خود را جویا شوند و در صورتیکه تأییدیه دریافت نکردند، از یک صندوق دیگر برای دادن رأی مجدد استفاده کنند.
گالوین در بیانیهای مشترک با «مارتی والش» شهردار بوستون گفت: «آنچه در ساعات اولیه امروز صبح برای صندوق رأی میدان کاپلی رخ داد، در تضاد با دموکراسی و نادیده گرفتن رأیدهندگانی بود که به وظیفه مدنی خود عمل کردند و این اقدام یک جرم محسوب میشود».
این دومین بار در روزهای اخیر است که اخباری از آتش زدن صندوقهای رأی در آمریکا منتشر میشود، در تاریخ ۲۹ مهرماه، مقامهای آمریکایی اعلام کردند که وقوع آتشسوزی در داخل یک صندوق اخذ رأی در «لسآنجلس» باعث آسیب به رأی شهروندان شده است.
مقامات محلی پس از تحقیق درباره این حادثه اعلام کردند که به نظر میرسد این آتشسوزی عمدی بوده، اگرچه علت و میزان آسیبهای ناشی از آن تحت بررسی قرار دارد.
گزارشها و اخبار منتشر شده حکایت از آن دارد که
انتخابات سوم نوامبر ۲۰۲۰ ریاستجمهوری آمریکا (۱۳ آبان ماه) با جنجال و هرج و مرجهایی روبرو خواهد بود به طوریکه برخی مقامهای ایالتی برای مواجهه با هرگونه هرج و مرج در زمان و بعد از انتخابات اعلام آمادهباش نظامی کردهاند.
مانع تراشی برای حضور رای دهندگان در انتخابات امریکا
برخی گزارشها حکایت از آن دارد که ساعتها رای دهندگان در صفهای طولانی ایستاده اند تا به حوزههای رای گیری وارد شوند.
پیش از این پیش بینی میشد که با افزایش مشارکت رای دهندگان در انتخابات ۲۰۲۰، به دلیل تشدید شکافهای سیاسی- اجتماعی در امریکا، صفهای طولانی در زمان اخذ رای در این کشور ایجاد شود. همچنین نگرانی از بروز مشکلات در شیوه انتخابات پستی و نگرانی از انتقال شیوع ویروس کرونا در زمان اخذ رای در روز سوم نوامبر، تعداد بیشتری از واجدان حق رای به صفهای رای در دوره برپایی انتخابات زودهنگام افزود.
با این حال، شکل گیری صفهای بی سابقه رای در برخی از مناطق امریکا الزاما به دلیل افزایش مشارکت سیاسی رای دهندگان یا مشکلاتی نظیر انتخابات پستی و کرونا نیست. بلکه به شکل گسترده تری، ریشه در محدودسازی حق رای برخی از گروههای اجتماعی از سوی احزاب اصلی و مقامات ایالتی دارد.
به عنوان مثال، در برخی از شهرهای ایالت تگزاس، مقامات برگزار کننده انتخابات با وجود افزایش جمیعت در محلات سیاه پوست نشین یا لاتین تبار نشین، تعداد صندوقهای رای را کاهش داده اند. این تصمیم موجب شده است تراکم بیشتر در این محلات برای رای دادن ایجاد شود. تردیدی نیست که طولانی شدن زمان رسیدن به صندوقهای رای، شهروندان را آن هم در شرایط بحرانی ناشی از بیماری کووید-۱۹ خسته میکند و چه بسا موجب انصراف از رای دادن شود.
الکساندریا اوکاسیو- کارتس، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان میگوید: نحوه سرویس دهی به رأی دهندگان در ایالتهای آبی (ایالتهایی که عمدتاً طرفدار دموکراتها هستند) به گونهای است که رأی دهندگان بیشتر معطل میشوند و این موضوع روی رأی دهی آنان اثرگذار است.
این مشکل زمانی شدیدتر میشود که در برخی از مناطق، برای رای دهندگان دموکرات و جمهوریخواه، صندوقهای اخذ رای جداگانه قرار داده میشود و به این شکل، تراکم جمعیت در میان رای دهندگان دموکرات افزایش مییابد. نتیجه این وضعیت میتواند موجب کُند شدن روند اخذ رای از رای دهندگان دموکرات با پایگاه رای عمدتا رنگین پوست یا فقیر در ایالتهای جنوبی امریکا شود، ایالتهایی که سابقه طولانی در تبعیض نژادی دارند و در حال حاضر با فرمانداران جمهوریخواه اداره میشوند.
البته تعطیلی حوزههای رای گیری، تنها اقدام مقامات ایالتی برای مهندسی انتخابات در امریکا نیست. بلکه تغییر حوزههای انتخاباتی موسوم به جریمندریگ که به مقامات ایالتی اجازه میدهد حوزههای انتخاباتی را بر اساس تمایل حزبی رای دهندگان تغییر دهند، یکی از فرمولهای رایج در مهندسی انتخابات در امریکا به شمار میآید. در این فرمول، تلاش میشود تودههای جمعیتی سفید پوستان از رنگین پوستان جدا شود تا تاثیر گذاری رای دهندگان رنگین پوست در انتخابات کاهش یابد.
همچنین با احکام صادر شده از سوی دیوان عالی فدرال امریکا طی سالهای اخیر، نظارت دولت فدرال بر نحوه تغییر مقررات انتخاباتی در ایالتها کاهش یافته است. این موضوع میتواند قوانین تبعیض آمیز رای گیری در ایالتهای جنوبی را که با جنبش حقوق مدنی کنارگذاشته شده بود، بار دیگر به ضرر اقلیتها احیا کند و موجب پیروزیهای قطعی جمهوریخواهان به همراه سفید پوستان در انتخابات آتی شود.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۸ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز دوشنبه ششم آبان ماه، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۷ و هشت دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۰.۸ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۳ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۸ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۳۱هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
هجوم سیل بیماران کرونایی به بیمارستانهای آمریکا
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت، بیمارستانهای بسیاری از مناطق آمریکا هم اکنون شاهد موارد بی سابقه بیماران مبتلا به کووید -۱۹، هستند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا نزدیک به ۹ میلیون نفر
براساس آخرین آمار جهانی تا کنون ۸ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۷۸۳ در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به ۸ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
قتل یک سیاهپوست دیگر بدست پلیس آمریکا
قتل یک فرد سیاهپوست دیگر بدست نیروهای پلیس آمریکا در فیلادلفیا، موجب آغاز مجدد اعتراضات ضد نژادپرستی در شهرهای مختلف آمریکا شد.