پخش زنده
امروز: -
دومین نشست هیأت امنای مجموعههای تاریخی - فرهنگی ملی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا وسیما، این نشست با حضور آقای علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اعضای هیأت امنا که نمایندگان دستگاههای مختلف کشوری هستند دقایقی پیش در مجموعه فرهنگی - تاریخی نیاوران آغاز شد.
بررسی چالشهای پیش روی ۲۱ مجموعه تاریخی - فرهنگی ملی که به ثبت جهانی رسیده اند از جمله دستور جلسه دومین نشست این هیأت امناست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: میانگین اعتبار بازسازی و نگهداری هر یک از مجموعه های فرهنگی - تاریخی کشور 5 میلیون تومان در سال است .
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا وسیما، آقای علی اصغر مونسان در دومین نشست هیأت امنای مجموعه های تاریخی - فرهنگی ملی گفت: کل بودجه سالانه این مجموعه ها تنها 980 میلیارد تومان است که بسیار اندک است .
وی افزود: میانگین سرانه سالانه برای هر یک از مجموعه های فرهنگی - تاریخی کشور تنها 5 میلیون تومان است که این ما را در نگهداری آنها با مشکل مواجه می کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پارسال 70 میلیارد تومان درآمد این مجموعه ها بود که امسال به سبب شیوع کرونا و محدودیت های بهداشتی ناشی از آن تاکنون تنها 3 میلیارد تومان درآمد داشته ایم .
آقای مونسان افزود: تفاوت درآمد 70 میلیارد تومانی با 3 میلیارد تومان امسال ما را برای مرمت و نگهداری این مجموعه ها با چالش جدی مواجه کرده است که باید این خلاء جبران شود.
وی افزود: نگرانی ما آنجاست که نمی دانیم این محدودیت ها برای سال آینده نیز ادامه می یابد یا نه؟
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بیشترین درآمد مجموعه های تاریخی - فرهنگی و موزه ها در سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت است که امسال این درآمد حاصل نشد و نگرانی ما برای ادامه محدودیت های بهداشتی در این سه ماه برای سال بعدی مالی است .
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از پرداخت معوقات حقوق کارکنان پایگاههای ملی و جهانی کشور تا چند روز آینده خبر داد.
آقای علی اصغر مونسان در حاشیه دومین نشست هیأت امناء مجموعههای تاریخی - فرهنگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: متأسفانه به سبب کمبود اعتبارات پرداخت حقوق کارکنان پایگاههای تاریخی ملی و جهانی کشور به تعویق افتاده بود.
وی افزود: خوشبختانه امروز با دستور خزانه دار که عضو هیأت امناء است این اعتبار تأمین و تا چند روز آینده حقوق کارکنان پرداخت میشود.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با بیان این که کمبود اعتبار در این وزارتخانه سابقه تاریخی دارد، گفت: براساس اعتبارات موجود حفاظت، مرمت و نگه داشت ۳۴ هزار اثر ملی و ۲۴ اثر جهانی در کشور امکان پذیر نیست.
آقای مونسان افزود: با این میزان اعتبار تنها بناهای تاریخی مهم مرمت میشوند و به برخی بناها یا اعتباری تعلق نمیگیرد و یا اعتبارات کافی نیست.
وی گفت: این انتظار به حق مردم است که از هویت ملی و میراث تاریخی شان حفاظت شود.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با بیان این که کشور پهناور ایران در هر منطقه دارای میراث فرهنگی است که موجب افتخار ملی است، افزود: متأسفانه یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از نظر نیروی انسانی و امکانات پشتیبانی و لجستیک با کمبودهای قابل توجهی مواجه است.
آقای مونسان گفت: با توجه به امکانات محدود برای جذب نیروی انسانی در تلاشیم تا بودجه لازم برای تکمیل حفاظت الکترونیک در بناها، پایگاهها و امکان تاریخی افزایش یابد تا در حد امکان نیاز به نیروی انسانی کاهش یابد.
وی افزود: با توجه به بازنشسته شدن امین اموالهای رسمی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیاز به استخدام امین اموال احساس میشد که مقرر شد ذیحسابها امکان استفاده از نیروهای پیمانی را فراهم کنند.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: دومین نشست هیأت امناء مجموعههای تاریخی - فرهنگی با ارائه گزارش عملکرد گذشته و بررسی و ارائه راهکارها در زمینه چالشهای پیش رو برگزار شد.
آقای مونسان از تخصیص اعتبار بین المللی به منظور مرمت و بازسازی دیوار غربی سازههای آبی شوشتر که به ثبت جهانی رسیده است از سوی یونسکو خبر داد و افزود: این اعتبار در دفتر منطقهای و به پیمانکار و مهندس ناظر پرداخت میشود.
وی گفت: این سازهها در حال فرو ریختن هستند و نیاز فوری به مرمت و بازسازی دارند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: تربیت استادکاران جدید به منظور مرمت و بازسازی آثار تاریخی نیز برای این وزارتخانه ضروری است، زیرا استادکاران ماهر یا از دنیا رفته اند و یا به سالمندی و بازنشستگی رسیده اند و باید نسل جدید به منظور مرمت و بازسازی زیر نظر این استادان با تجربه و گاه منحصر به فرد تربیت شوند تا با فوت و یا از کار افتادگی آنان از این نیروها محروم نمانیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از فرونشست کاخ صاحبقرانیه در کاخ موزه نیاوران و نیاز فوری به مرمت آن خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی اصغر مونسان در دومین نشست هیأت امنای مجموعههای تاریخی - فرهنگی ملی گفت: در صورت تأخیر در مرمت آثار تاریخی با آسیبهای جبران ناپذیر آنها مواجه خواهید شد.
وی افزود: مردم به حق انتظار دارند که هویت ملی شان حفاظت و نگهداری شود، اما به سبب کم بودن تاریخی بودجه این وزارتخانه برای حفاظت، مرمت و نگهداشت این بناها با مشکلات زیادی مواجهیم.
آقای مونسان با بیان اینکه خوشبختانه در دولت دوازدهم بودجه این وزارتخانه در سال ۹۹ به هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است گفت: متأسفانه تنها هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ابلاغ شده است که همین کاهش ۲۰۰ میلیارد تومان مبلغ قابل توجهی برای رفع کمبودهاست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کمبودهای ناشی از شیوع بیماری کرونا برای وزارتخانه مورد نظر ما نیست بلکه نیازهای مبرم هویت ملی برای پیشگیری از آسیبهای جدی و حفظ و نگهداشت آنهاست که اگر در آن تأخیر شود غیر قابل بازگشت باشد.
وی افزود: آسیبهای بناهای تاریخی پیش از این هم جدی بود، اما اکنون شدید شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: متأسفانه به سبب شرایط بد اقتصادی حفاریهای غیر مجاز نیز در کشور افزایش یافته است و ما بر اساس کشفیات متوجه افزایش اینگونه جرائم میشویم.
آقای مونسان گفت: با تلاش کارشناسان مربوطه و نفوذ بعنوان خریدار توانستیم مقادیر قابل توجهی شی طلای تاریخی از حفاران غیر مجاز کشف و ضبط کنیم.
وی افزود: کمبود اعتبار برای افزایش نیروی انسانی و تقویت لجستیک یگان حفاظت ضروری است هر چند به گسترش حفاظت الکترونیک نیز نیازمندیم.
وی یادآور شد: یونسکو با پرداخت ۳۰ هزار دلار به منظور مرمت دیوار غربی سازههای شوشتر موافقت کرده که این دیوارهها در حال فرو ریختن است.
وی اضافه کرد: این مبالغ در دفتر منطقهای به پیمانکار و مهندس طرح پرداخت میشود و مشکلی برای هزینه آن نخواهیم داشت.