به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، خشم مسلمانان از اظهارات رئیسجمهور فرانسه درباره کاریکاتور پیامبر اسلام (ص) فرونمینشیند.
به رغم گذشت پنج روز از سخنان امانوئل مکرون درباره کاریکاتورهای پيامبر اسلام (ص)، خشم مسلمان در برخی از کشورهای اسلامی هنوز فروننشسته است. ترکیه به ریاست رجبطیب اردوغان در راس این جريان قرار دارد. در بسیاری از کشورهای دیگر هم فراخوانی برای بایکوت محصولات فرانسوی ارائه شده است.
فرانس ۲۴ در ادامه تصاویری از طرابلس، پایتخت لیبی پخش کرد که در آن معترضان پرچم فرانسه و عکسهای امانوئل مکرون را به آتش کشیده و لگدمال کردند. معترضان در طرابلس ضمن محکوم کردن انتشار کاریکاتورهای پیامبر (ص) معتقدند فرانسه به (اعتقادات) آنها توهین کرده است.
یکی از آنها گفت: «ما امتی هستیم که رهبرش محمد (ص) است و این (اهانت) را نمیپذیریم. ما شکست نمیخوریم بلکه این مکرون و فرانسه هستند که شکست خواهند خورد»
در بسیاری دیگر از کشورهای اسلامی هم اعتراضات مشابهی شکل گرفت. در کشورهایی دیگر همچون اردن محصولات ساخت فرانسه از قفسههای فروشگاهها جمعآوری شدند. در شبکههای اجتماعی نیز هشتگهایی به زبان انگلیسی با این مضمون که «محصولات فرانسوی را تحریم کنید» یا «پیامبرمان (ص) را دوست داریم» منتشر شده است.
چندین دولت همچون دولتهای اردن، مغرب، قطر و کویت نیز انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام (ص) و مواضع مکرون را محکوم کردند. عمرانخان، نخستوزیر پاکستان در پیامی توئیتری نوشت: «قدرت یک رهبر در گردهمآوردن وجودهای انسانی است، همانکاری که ماندلا کرد، و نه جدا کردن آنها. برههای است که در آن امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه میتوانست مرهمی ارائه دهد و به تندروها اجازه ابراز وجود ندهد و نه اینکه موجب قطببندی و انزوای بیشتر شود که خود به شکل اجتنابناپذیری به افراطیگری منجر خواهد شد.» مقامات پاکستان حتی سفیر فرانسه را احضار کردند.
جنگ لفظی میان رجبطیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در روزهای اخیر به تنشها دامن زده است. اردوغان روز گذشته بار دیگر سلامت روان همتای فرانسویاش را هدف قرار داد. او گفت: «همانگونه که روز گذشته گفتم، در این مورد او واقعا به آزمایشهای روانی نیاز دارد.» امانوئل مکرون هم از خود سستی نشان نداد و در توئیتی که ترجمه انگلیسی و عربی آن هم منتشر شد، نوشت: «هیچچیزی موجب عقبنشینی ما نخواهد شد و هرگز گفتمانهای نفرت را نخواهیم پذیرفت.»
کاخ الیزه هم در پیامی از کشورهای مختلف خواست به فراخوان تحریم کالاهای ساخت فرانسه پایان دهند و امنیت فرانسویهایی را که در خاک آنها به سر میبرند تامین کنند.