به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیرکل امور عشایر اصفهان با بیان اینکه کوچ عشایر استان هر ساله از ۲۰ شهریور آغاز میشود گفت: تاکنون ۹۵ درصد از عشایر این استان به سوی نقاط گرم کوچ کردهاند تا ماههای سرد پاییز و زمستان را در مناطق قشلاقی بگذارنند.
مختار اسفندیاری افزود: عشایر ایل قشقایی اصفهان راهی استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر میشوند و عشایر ایل بختیاری استان، به استان خوزستان بیشتر در نواحی شوشتر و مسجد سلیمان رفته و در آنجا ماههای سرد را میگذارند.
مدیرکل امور عشایر اصفهان با بیان اینکه عشایر عرب جرقویه اصفهان بر خلاف آن دو ایل، وارد اصفهان و در مناطق نصرآباد و محمد آباد واقع در شرق استان مستقر شدند.
وی با اشاره به توزیع ، پنج هزار تن علوفه برای دام عشایر استان گفت: تامین علوفه برای دام در ماههای آبان و آذر مشکلتر است و توزیع به صورت دستی انجام میشود و در فصل زمستان که وضعیت رویش گیاه و تامین علوفه در مناطق قشلاقی بهبود پیدا میکند از توزیع دستی بی نیاز خواهند شد.
مدیرکل امور عشایر اصفهان با بیان اینکه همهگیری بیماری کووید-۱۹ این قشر را هم تحت تاثیر قرار داد افزود:با توجه به مبتلایان پر تعداد در اقشار دیگر، شمار عشایر کرونایی این خطه چندان زیاد نبود و مرگ ناشی از این بیماری هم نداشتیم.
اسفندیاری گفت : توزیع اقلام بهداشتی مانند ماسک و مواد ضد عفونی کننده و گندزدایی محل زندگی آنان در ماههای گذشته انجام شد و آموزش برای رعایت هرچه بیشتر اجرا شد.
عشایر استان اصفهان شامل ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار با حدود ۵۳ هزار نفر جمعیت در قالب سه ایل بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه هستند .
عشایر استان اصفهان با یک میلیون رأس دام سالانه حدود ۳۰ درصد گوشت قرمز استان راتامین میکنند گفت: عشایر اصفهان امسال با افزایش پروار بندی ۱۲ هزار تن گوشت قرمز تولید کردند.
این جمعیت با تولید ۴۰ هزار متر مربع صنایع دستی از جمله قالی، قالیچه، گلیم، زیلو، حصیر، کناره، خورجین و دستکش یک سوم صنایع دستی استان اصفهان را هم تولید میکنند.
وی گفت: عشایر استان ۴۰۰ تن عسل، ۶ هزار تن لبنیات و فرآوردههای لبنی و ۱۵۰ هزار تن سیب درختی در سمیرم تولید میکنند .