سورهای که سجده واجب دارد
الم (از اسرار یا متشابهات یا اشاره به اسماء الهی یا نام این سوره قرآن است).
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، سوره مکی سجده، سی و دومین سوره قرآن کریم، ۳۰ آیه دارد و نام دیگر آن "المضاجع" (۱) است.
متن، ترجمه، ذکر سجده واجب و فضیلتهای این سوره قرآنی را بخوانید و ترجمه تصویری و ترتیل صوتی سوره سجده را ببینید و بشنوید.
ذکر سجده واجب
مُجرَّد سجده رفتن کفایت میکند و گفتن ذکر، واجب نیست. گر چه گفتن ذکر، مستحب است و در انجام این مستحب، هر ذکری کفایت میکند اما بهتر این است که گفته شود:
«سَجَدْتُ لَک یا رَبِّ تَعَبُّداً ورِقاً، لا مُسْتَکبِراً عَنْ عِبادَتِک وَ لا مُسْتَنْکفاً وَ لا مُسْتَعْظِماً بَلْ اَنَا عَبْدٌ ذَلیلٌ ضَعیفٌ خائِفٌ مُسْتَجیرٌ».
یا بگوید:
«لا اِلهَ اِلَّا اللهُ حَقًّا حَقًّا، لا اِلهَ اِلَّا اللهُ ایماناً وَ تَصْدیقاً، لا اِلهَ اِلَّا اللهُ وَ عُبُودِیةً، وَرِقّاً سَجَدْتُ لَک یا رَبِّ تَعَبَّداً وَرِقّاً، لا مُسْتَنْکفاً وَ لا مُسْتَکبِراً، بَلْ اَنَا عَبْدٌ ذَلیلٌ ضَعیفٌ خائفٌ مُسْتَجیرٌ».
یا بگوید:
«اِلهی امَنّا بِما کفَرُوا، وَ عَرَفْنا مِنْک ما اَنْکرُوا، وَ اَجَبْناک اِلی ما دُعُوا، اِلهی فَالْعَفْوَ الْعَفْوَ».
یا بگوید آن چیزی را که پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله و سلم ـ در سجده سوره "علق" فرمودند و آن این است:
«اَعُوذُ بِرِضاک مِنْ سَخَطِک، وَ بِمُعافاتِک عَنْ عُقُوبَتِک، اَعُوذَبِک مِنْک، لا اُحْصی ثَناءً عَلَیک، اَنْتَ کما اَثْنَیتَ عَلی نَفْسِک».
ترجمه تصویری سوره سجده
ترتیل صوتی سوره سجده با صدای محمد صدیق منشاوی
فضیلتهای سوره سجده
در فضیلت این سوره، از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است: هر کس سوره سجده را قرائت کند، مانند آن بوده که شب قدر را احیا گرفته است. (۲)
از امام جعفر صادق علیهالسلام روایت شده است: هر کس در شبهای جمعه سوره سجده را قرائت کند، خداوند نامه اعمال او را روز قیامت به دست راست او میدهد، از او حسابرسی نمیکند و او را از همراهان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و اهل بیت گرامی ایشان قرار میدهد. (۳)
نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم، هر شب پیش از خواب، سوره سجده را قرائت میکردند و تا این سوره و سوره ملک را نمیخواندند، به رختخواب نمیرفتند. (۴)
در روایتی دیگر از ایشان آمده است که قرائت این سوره در شب، موجب امن ماندن از شیطان و ترفیع درجات در قیامت میشود. (۵)
پینوشتها:
(۱) درمان با قرآن، ص ۷۲
(۲) مجمعالبیان، ج ۸، ص ۹۷
(۳) ثوابالاعمال، ص ۱۱۰
(۴) سننالترمذی، ج ۴، ص ۲۳۹
(۵) کنزالعمال، ح ۲۴۱۳