انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا؛ ترامپ یا بایدن؟
در آستانه ورود به آخرین هفته رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا، فعالیت موسسات نظرسنجی برای پیش بینی برنده انتخابات ۲۰۲۰ در این کشور شدت گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ در روزهای اخیر اغلب موسسات نظرسنجی، از کاهش چند درصدی فاصله
دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در مقابل
جو بایدن، نامزد دموکرات ها، بویژه در ایالتهای حساس موسوم به "صحنه نبرد" خبر داده اند. با این حال، هنوز بایدن از برتری حدود ۸ درصدی در میانگین نظرسنجیهای ملی در سطح آمریکا برخوردار است.
با این حال، برتری بایدن در برابر ترامپ حتی یک هفته پیش از پایان رای گیریها در روز سوم نوامبر، تضمین کننده پیروزی نامزد دموکراتها بر نامزد جمهوریخواهان نیست. زیرا چه بسا، نامزد دموکراتها همچون سال ۲۰۱۶، رای مردمی بیشتری کسب کند، اما در نهایت، این نامزد جمهوریخواهان باشد که با اتکا به برتری آرای الکترال، برای چهار سال دیگر در کاخ سفید ماندگار شود.
البته تنشهای سیاسی حال حاضر در آمریکا، برپیچیدگی معمول
انتخابات ریاست جمهوری۲۰۲۰ این کشور افزوده است. ترامپ بارها اعلام کرده است که یا در انتخابات پیروز میشود یا در انتخابات تقلب شده است. به عبارت دیگر اگر ترامپ به پیروزی قاطع دست نیابد، ستاد انتخاباتی جمهوریخواهان به بهانه تقلب در انتخابات، بویژه با زیر سوال بردن روند انتخابات پستی، موضوع را به دادگاه خواهند کشاند. پایان فرآیند قضایی شکایات انتخاباتی نیز دیوان عالی فدرال خواهد بود، نهادی که در آن، قضات محافظه کار به لحاظ عددی، برتری دارند. به نظر میرسد ترامپ بر روی آرای قضات دیوان عالی فدرال برای پیروزی در انتخابات حساب ویژهای باز کرده است.
اما اگر آرای الکترال کالج به گونهای میان دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات تقسیم شود که هیچ یک نتوانند حداقل ۲۷۰ رای را کسب نمایند، مسوولیت انتخاب رییس جمهوری بعدی امریکا برعهده کنگره قرار خواهد گرفت. در این حالت، حتی با وجود برتری عددی دموکراتها در مجلس نمایندگان بعدی، شانس ترامپ برای پیروزی بیشتر است. زیرا هر ایالت در زمان رای گیری فقط دارای یک رای خواهد بود و ایالتهایی با اکثریت نمایندگان جمهوریخواه از ایالتهایی با اکثریت نمایندگان دموکرات بیشتر خواهند بود.
به هر حال، با توجه به پیچیدگی فراوان نظام انتخابات ریاست جمهوری امریکا، هرگونه پیش بینی نتایج آن بر اساس نظرسنجیها تقریبا غیر ممکن است. با این حال، به نظر میرسد یک موضوع قطعی خواهد بود و آن این که انتخابات ۲۰۲۰ با اعتراضات و تنشهای خیابانی همراه خواهد بود. از هم اکنون تدابیر امنیتی برای جلوگیری از اعتراضات خشن خیابانی علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا در برخی از شهرها و ایالتهای این کشور تشدید شده است. حتی در برخی از مناطق، حضور افراد با اسلحه در اطراف حوزههای رای گیری در روز انتخابات در سوم نوامبر ممنوع شده است. اظهارات جنجالی ترامپ از جمله این که در مناظره نخست با بایدن خطاب به شبه نظامیان گفت " کنار به ایستید و منتظر بمانید" به عنوان اشارهای برای به آشوب کشاندن انتخابات امریکا توصیف شد.
"ترنس مونهان"، فرمانده پلیس نیویورک میگوید: شکی نیست که این انتخابات نسبت به سالهای گذشته جنجال برانگیز خواهد بود و برای همین، طرح ما آمادگی در برابر هرگونه حادثه است.
با توجه به این که در سالهای اخیر سلامت و امنیت انتخابات در برابر مداخلات داخلی و خارجی به شدت زیر سوال رفته است، به نظر میرسد نامزد و جریان سیاسی شکست خورده در انتخابات ۲۰۲۰، نتایج را به راحتی نپذیرد و به مقاومت خیابانی روی بیاورد، موضوعی که میتواند در جامعه چند پاره امریکا، فاجعه بیافریند.
اذعان فرید زکریا به بروز شکاف عمیق سیاسی در جامعه آمریکا
تحلیلگر برجسته "سی ان ان" با اذعان به بروز شکاف عمیق سیاسی در جامعه آمریکا، پیش بینی کرد که ترامپ در انتخابات این کشور شکست سختی خواهد خورد.
بایدن: آمریکا در گردابی واقعی گرفتار شده است
نامزد دموکراتها در انتخابات آمریکا: به دلیل اینکه برنامههای ترامپ برای مقابله با کرونا، غیرمسئولانه است، ما در گردابی واقعی گرفتار شده ایم.
شبههافکنی ترامپ درباره رأیگیری در پنسیلوانیا و فیلادلفیا
رئیس جمهور آمریکا، مقامات دموکرات پنسیلوانیا و فیلادلفیا را به اشتباه عمدی در رای گیری انتخابات ریاست جمهوری متهم کرد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۹ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز دوشنبه پنجم آبان ماه، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۸ درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۰.۸ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۸ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۹ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۳۰ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
ابتلای ۵ دستیار معاون ترامپ به کرونا
با وجود مثبت شدن آزمایش ابتلا به کرونای پنج دستیار «مایک پنس» از جمله رئیس کارکنانش، او تجمعات و برنامه مبارزات انتخاباتی خود را بدون وقفه ادامه میدهد.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به ۹ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
زورآزمایی انتخاباتی در خیابانهای آمریکا
در واپسین روزهای مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گروههای طرفدار و مخالف دونالد ترامپ در نیویورک و میشیگان با یکدیگر درگیر شدند.
روی آوردن مردم آمریکا به خرید تجهیزات نظامی در آستانه انتخابات
مردم آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور به طرز جنون آمیزی به خرید لباس و تجهیزات نظامی روی آورده اند.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
تصمیم اکسان موبیل به اخراج کارکنانش در آمریکا
شرکت نفتی اکسان موبیل، بزرگترین شرکت نفتی آمریکا، پس از کاهش نیروی کار خود در اروپا و استرالیا، اکنون تصمیم گرفته است نیروی کار خود در آمریکای شمالی را نیز کاهش دهد.
اختلاف در مذاکرات دموکراتها و کاخ سفید بر سر برنامه رونق اقتصادی
مذاکرات نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا و کاخ سفید درباره برنامه رونق اقتصادی و مالی ممکن است به نتیجه نرسد.