پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت: ۲۹ مهر با روز جهانی پوکی استخوان مصادف شده بود و وزارت بهداشت با کمک دانشگاههای علوم پزشکی اقدام به برگزاری پویش ملی با شعار پیشگیری از پوکی استخوان با تشخیص به موقع کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر افشین استوار در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته جهانی پوکی استخوان که به صورت تصویری (ویدیو کنفرانس) در استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: جمعیت کشور رو به سالمندی است بنابراین بیماریهایی که در دوران سالمندی بیشتر بروز پیدا میکنند، اهمیت ویژهای دارند و پوکی استخوان یک بیماری است که با پوک شدن استخوان و در نهایت افزایش خطر شکستگی ناشی از آن، مشخص میشود.
وی افزود: متأسفانه پوکی استخوان تقریبا هیچ علامتی ندارد و در بسیاری از اوقات، زمانی تشخیص داده میشود که شکستگی استخوان رخ داده باشد بنابراین پوکی استخوان، یک بیماری مرموز و خطرناک است و بروز و شیوع این بیماری در سالمندان بسیار زیاد است و تا حدود ۴۰ درصد از زنان بالای ۵۰ سال، به این بیماری مبتلا هستند بنابراین باید درمان به موقع دریافت کنند که از بروز شکستگی جلوگیری شود.
آقای دکتر استوار گفت: با کمال تأسف باید بگوییم که از هر ۳ زن و از هر ۵ مرد بالای ۵۰ سال، یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه میکند که بروز بسیار بالایی است و باید از آن پیشگیری شود.
وی افزود: بروز شکستگی لگن که یکی از خطرناکترین و جدیترین نوع شکستگی است، به تنهایی از همه سرطانهای مختص زنان مانند سرطان سینه، دهانه رحم، رحم و تخمدان، بیشتر است و مرگ و میر ناشی از شکستگی لگن نیز بسیار بالا است به شکلی که ۲۰ تا ۵۰ درصد از افرادی که دچار شکستگی لگن میشوند، در سال اول بعد از شکستگی، جان خود را از دست میدهند.
وی تأکید کرد: خیلی اهمیت دارد که بتوانیم به موقع پوکی استخوان را تشخیص دهیم و از بروز شکستگی ناشی از آن با درمان مناسب و به موقع، جلوگیری کنیم. از هر ۴ زن مبتلا به پوکی استخوان، سه نفر از آنها از بیماری خودشان اطلاعی ندارند بنابراین تشخیص به موقع، بسیار مهم است و تلاش پویش ملی وزارت بهداشت در سراسر کشور بر این است که به خصوص زنان بیشتر از ۵۰ سال که در خطر بالاتر بروز شکستگی ناشی از پوکی استخوان هستند را آگاه کند که برای تشخیص به موقع مراجعه و درمان مناسب را دریافت کنند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: متأسفانه در زمان اپیدمی کووید ۱۹ بعضی از عوامل خطر پوکی استخوان مانند کم تحرکی، تغذیه نامناسب و مصرف سیگار و الکل، شیوع بیشتری یافته که باید با آگاه کردن جامعه، عوامل خطر و این بیماری خاموش را در حد امکان در جامعه کاهش دهیم.