به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه واشنگتن پست در مطلبی تحت این عنوان که اروپا و آمریکا در مبارزه با کرونا شکست خورده اند نوشت، مارک میدوز رئیس کارکنان کاخ سفید روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد: " ما نمیخواهیم همه گیری کرونا را کنترل کنیم "؛ اظهاراتی که نشان میدهد مهار کرونا برنامه اصلی راهبرد کاخ سفید در واکنش به همه گیری این بیماری نیست.
آمریکا روز جمعه با گزارش بیش از ۸۳ هزار مورد ابتلا در یک روز، بالاترین آمار روزانه ابتلا به کرونا را ثبت کرد. این آمار تا حدودی منعکس کننده طیف گستردهای از آزمایشات انجام شده کرونا در آمریکا نسبت به نخستین روزهای شیوع این ویروس در ماههای مارس و آوریل است. این آمار در عین حال حکایت از اوج گرفتن شیوع این بیماری در فصل پاییز دارد که هر دو سوی اقیانوس اطلس را تحت شعاع خود قرار داده است.
موارد بستری و فوت بیماران رو به افزایش است. در اروپا دور جدیدی از مقررات و محدودیتها اعمال شده است و شماری از کشورهای این قاره اکنون در صدر کشورهایی در جهان قرار گرفته اند که بالاترین میزان ابتلا را دارند. امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که کشورش از جمله کشورها با بالاترین میزان ابتلاست روز جمعه اعلام کرد هموطنان وی باید برای زندگی با این ویروس در بهترین حالت تا تابستان آینده آماده باشند.
مارک میدوز تاکید کرد مقامات آمریکا میخواهند این واقعیت را کنترل کنند که میتوانند واکسن، داروهای درمانی و یا سایر چیزهای کاهش دهنده (شدت بیماری) را به دست آورند. اما تا زمانیکه به این شیوهها دست یافته شود، کارشناسان استفاده از ماسک، محدود ساختن ارتباطات و آزمایش را توصیه میکنند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعتقاد چندانی به آنها ندارد. منتقدان دونالد ترامپ از دولت وی به خاطر کوتاهی در بکارگیری از یک برنامه کارامد برای مهار این بیماری انتقاد کرده اند. شیوع این بیماری میان کارکنان کاخ سفید از جمله ابتلای مارک شو رت رئیس دفتر مایک پنس معاون رئیس جمهور بر ناکارامدی و بی توجهی دولت ترامپ در مقابله با این همه گیری تاکید دارد.
اندرو کوئومو فرماندار نیویرک در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد آنها بدون کمترین زحمتی تسلیم شدند و آن را تسلیم بزرگ آمریکایی توصیف کرد.
مقامات اروپایی نیز خود را برای کنار آمدن با این ویروس آماده میکنند. به دنبال ازسرگیری بسیاری از مشاغل، مسافرتها و گردشگری، موج دوم شیوع کرونا کشورهایی را فراگرفته است که هم از موج اول در امان ماندند و هم آسیب دیدند. فرانسه روز یکشنبه بالاترین رقم روزانه ابتلا به کرونا را در این کشور گزارش کرد. شمار مبتلایان در لهستان در کمتر از سه هفته دو برابر شده و اکنون رئیس جمهور این کشور نیز به کرونا مبتلا شده است. در جمهوری چک نیز بیش از ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت ده میلیون و ۷۰۰ هزار نفری این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند.
با عبور شمار مبتلایان به کرونا در اسپانیا از مرز یک میلیون نفر، روز یکشنبه در این کشور حالت فوق العاده اعلام شد اگرچه مقامات بر این باورند که آمار و ارقام واقعی سه برابر بیشتر از این میزان است. ممنوعیت رفت و آمد شبانه اکنون از ساعت ۱۱ شب تا ۶ بامداد در همه مناطق اسپانیا به غیر از جزایر قناری اجرایی شده است.
نخست وزیر اسپانیا با درخواست از شهروندان این کشور برای ماندن در خانهها اعلام کرد: " ما در شرایطی بسیار حساسی قرار داریم و این وضعیت در نیم قرن گذشته بسیار جدی است. "
در بلژیک نیز ظرفیت بیمارستانها تکمیل شده است و مقامات این کشور نگران کمبود نیروهای کلیدی از کارکنان کادر درمان گرفته تا افسران پلیس در خیابانها هستند. فیلیپ دیووس پزشک بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی در شهر لیژ بلژیک میگوید: " اوضاع فاجعه بار است. به نظر میرسد شهر لیژ اکنون بالاترین آمار ابتلا را در جهان دارد. بسیاری از پزشکان و پرستاران ما به این ویروس آلوده شده اند، اما از ابتدای این هفته، از افرادی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت شده خواسته شده است چنانچه هیچ علامتی ندارند به خانه بروند و در بیمارستان حضور نداشته باشند. "
همزمان با اجرای شدیدترین محدودیتها در ایتالیا از فصل بهار، وزیر بهداشت این کشور روز یکشنبه اعلام کرد: " روزهای دشواری را پشت سر میگذاریم و اگر میخواهیم میزان ابتلا به همین روال ادامه نداشته نباشد باید فورا وارد عمل شویم. "
در همین حال دولتهای اروپایی که بسیاری از آن دچار رکود شدید اقتصادی شده اند در ارتباط با تعطیلیهای بیشتری که به اقتصاد آنها آسیب خواهد زد و بر شمار بیکاران خواهد افزود محتاطانه عمل میکنند. اما به نظر میرسد اجرای چنین شیوههای الزام آوری ضروری باشد و این در حالی است که گفتگو درباره تجارت امن و ایجاد کریدورهای مسافرتی میان شهرها و مناطق بزرگ زودهنگام به نظر میرسد.
کارشناسان به تلاشهای موفقیت آمیز در زمینه کاهش شدت این بیماری در آسیا اشاره میکنند؛ جائیکه کشورهایی همچون کره جنوبی و ویتنام موج دوم را بسیار موثرتر از کشورهای غربی از خود دور کرده اند. دیوی سریدهار از دانشگاه ادینبرگ میگوید اینکه منتظر بمانیم این ویروس به صورت جادویی از بین برود يا به آن اجازه دهیم که در جامعه همچنان شیوع داشته باشد یا به تدابیر محدود کننده بدون هیچ راهبرد مشخصی همچنان ادامه دهیم، مسائلی است که به سلامت، اقتصاد و جامعه ما آسیب میزند.