نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز در آستانه فصل سرما
قاتل نامرئی در کمین شهروندان
کارشناسان: مسمومیت با انتشار گاز منواکسید کربن یکی از شایعترین علتهای مرگ و میر در فصلهای سرد سال است.
اگر بدانیم بنا بر گزارشهای مراجع رسمی، بیش از ۸۰% حوادث گازگرفتگی و مرگ خاموش به دلیل مشکلات اساسی دودکش ساختمانها و سپس وارد نشدن هوای تازه یا تهویه هواست، شاید تازه دستمان بیاید چه خطر بزرگی را ندید میگیریم.
آغاز فصل سرما آغاز نگرانی شهروندان برای استفاده از وسایل گازسوز است، اما با نصب و کنترل صحیح دودکشها و بخاری تا حدود بسیاری از میزان خطر مسمومیت و مرگ و میر کاسته میشود. سردرد، سرگیجه، تهوع و خواب آلودگی از جمله علائم مسمومیت با گاز منواکسید کربن است.
گاز منواکسید کربن قربانیان خود را در محیط بسته و بدون تهویه مناسب به دام میاندازد. بر اساس آمارها سالانه ۸۰۰نفر در کشور جان خود را بر اساس گاز گرفتگی با منوکسید کربن از دست میدهند.
بیشتر بخوانید:
اولین مرحله:
هم استانیها میبایست در هنگام خرید لوازم گازسوز به برچسب انرژی و استاندارد بودن آن توجه کنند و برای نصب وسایل گازسوز از کارشناسان فنی کمک بگیرند.
مرحله دوم:
اهمیت کنترل دقیق وسایل گازسوز به منظور اطمینان از سلامت کارکرد آنها بسیار لازم است، بنابراین مصرف کنندگان قبل از نصب هر وسیله گازسوز باید از باز بودن مسیر دودکشها اطمینان حاصل و برای هر وسیله گاز سوز یک دودکش مجزا نصب کنند.
مرحله سوم:
استفاده از لولههای آکاردئونی (خرطومی) بعنوان دودکش وسایل گازسوز بسیار خطرناک است و در نصب بخاری از بست فلزی و شیلنگ استاندارد و مخصوص استفاده شود.
مرحله چهارم:
از تبدیل وسایل نفت سوز به گازسوز و نصب بخاری بدون دودکش در محیطهای بسته مانند اتاق خواب و نصب آبگرمکن در مکانهایی مانند انباری، آشپزخانههای کوچک، حمام یا رختکن و پاسیو خودداری کنید.
برای تبادل هوا و جریان اکسیژن کافی متناسب با سامانههای گرمایشی نصب شده در محیطهای مسکونی، دقت لازم شود تا هنگام استفاده از بخاری، زیر درها و یا کانال کولر برای عبور هوا باز باشد. با دقتی جزئی در این موارد، میتوانیم با آرامش خاطر زندگی کنیم.