رشوه آمریکایی به خارطوم برای عادی سازی روابط
بنابر برخی گزارشها احزاب و گروه های سیاسی سودانی عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل را محکوم کردند.
همزمان با افزایش گمانه زنیها درباره عادی سازی روابط سودان با رژیم صهیونیستی، آمریکا به خاطروم کمکی 81 میلیون دلاری میکند.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه امریکا در صفحه خود در توئیتر نوشت: آمریکا اعلام کرد 81 میلیون دلار به سودان کمک می کند.
اما پمپئو در ادامه ادعا کرد این رقم در قالب کمک بشردوستانه به مردم بحران زده سودان پرداخت شده است و نشان دهنده رهبری پایدار امریکا در پاسخ بشر دوستانه جهانی برای کمک به برخی از آسیب پذیرترین مردم در جهان است.
به نظر میرسد این کمک رشوهای است به حاکمیت این کشور برای تشویق آنها به تن دادن به پروژه سازش عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی.
به گزارش امروز شبکه تلویزیونی الجزیره، ناصرالدین عبدالباری گفت: تصمیم عادی سازی روابط با اسرائیل، منافع زیادی برای سودانی ها خواهد داشت که درباره آنها توافق شد.
با این حال بنابر برخی گزارشها احزاب و گروه های سیاسی سودانی عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل را محکوم کردند.
به گزارش المیادین دفتر سیاسی جنبش اصلاح هم اکنون، عادی سازی روابط با اسرائیل را یک گام تبلیغاتی سخیف توصیف کرد.
حزب کمونیست سودان بار دیگر عادی سازی با اشغالگران صهیونیست را مردود اعلام کرد و از همبستگی خود با نیروهای آزادی بخش ملی خبر داد.
صادق المهدی رهبر حزب الامه سودان تهدید کرد اگر دولت انتقالی بخواهد اقدام به عادی سازی روابط با اسرائیل کرده و با این رژیم رابطه برقرار کند، حزب الامه حمایت خود را از آنها سلب خواهد کرد.
احمد عبدالله شیخ رئیس کانون پزشکان قانونی سودان نیز گفت ملت سودان رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند.
الطیب مصطفی رئیس حزب تریبون صلح عادلانه سودان نیز تاکید کرد توافق عادی سازی روابط میان سودان و اسرائیل، خیانت به سودان، امت اسلامی و مسجد الاقصی است.
ادریس سلیمان یکی از سران حزب کنگره مردمی سودان نیز گفت: آرمان فلسطین مساله اصلی سودانی ها است و توافق عادی سازی روابط با اسرائیل به سود کسانی است که می خواهند به شکلی خودکامه امور سودان را در دست بگیرند.
ظاهرا در پی افزایش این مخالفتها سرپرست وزارت خارجه سودان تاکید کرده است توافقنامه عادی سازی روابط این کشور و رژیم صهیونیستی به تصویب پارلمان آینده سودان نیاز دارد. وی گفت: زمانی که نهادهای قانونگذاری تکمیل شود، تصمیم خواهد گرفت که این توافقنامه را بپذیرد یا نه. همه توافقنامه ها در جهان باید مراحل تصویب را پشت سر بگذارد و اگر تصویب شود، اجرا خواهد شد. دولت نمی تواند به تنهایی این کار را انجام دهد و باید همه نهادها در آن مشارکت داشته باشند.
مشخص نیست این اظهارات پیامی به آمریکا و رژیم صهیونیستی برای شانه خالی کردن از تن دادن به این توافق سازشکارانه است یا پیامی به مخالفان برای فرصت خریدن از آنها؛ شاید آتش مخالفتها فروکش کند.
----------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی