پخش زنده
امروز: -
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:یکی از روشهای نادرست رایج در استفاده از ماسک پوشاندن دهان و باز گذاشتن بینی بوده، چیزی که در سطح شهر ملموس و مشهود است.
استاد گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: ماسک N95 ویژه کادر درمانی بوده و افراد عادی نباید از آن استفاده کنند؛ همچنین نحوه استفاده آن با ماسک 3لایه متفاوت بوده و باید کشهای بالا و پایین آن محکم بسته شود تا هیچگونه فضایی جهت انتقال ویروس و آلودگی از راه دهان و بینی نباشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در زمان استفاده از ماسکN95 باید نحوه قرارگیری بر روی صورت بهگونهای باشد که در دم و بازدم مشکلی برای فرد ایجاد نکند، خاطرنشان کرد: یکی از روشهای نادرست رایج در استفاده از ماسک پوشاندن دهان و باز گذاشتن بینی است و اگر ویروس و آلودگی در محل باشد بلافاصله به آن فرد منتقل میشود و برعکس اگر آن فرد ویروس و آلودگی در بدنش داشته باشد از راه بینی به حاضران در آن مکان انتقال مییابد.
دکتر میرزایی ضمن تأکید بر 3نقطه کنترلی،در منبع،مسیر و گیرنده در زمان استفاده از ماسک،گفت: یکی دیگر از راههای انتقال ویروس در خروجهای غیرضروری،حضور در تجمعات و عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی 2متری بوده، بهخصوص در زمانی که فرد از ماسک استفاده نمیکند و یا اینکه نحوه استفادهاش ناصحیح است.
وی افزود: همچنین در بحث استفاده از ماسک N95 هم که ویژه کادر درمانی بوده این نکته بسیار مهم و قابل ذکر است و آن اینکه کادر درمان باید فقط در مراکز درمانی از این نوع ماسک استفاده کنند و در دیگر مکانها از ماسک معمولی استفاده کنند.
میرزایی تصریح کرد: اگر فرد بیمار از ماسک استفاده نکند و فرد سالم از ماسک استفاده کند تا 70درصد موجب انتقال ویروس میشود، اما این وضعیت در زمانی که فرد بیمار از ماسک استفاده کند و فرد مقابل از ماسک استفاده نکند این عدد به 5درصد رسیده و در زمانی که هر دو نفر از ماسک استفاده نمایند هم به 1.5درصد کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر در بحث استفاده مجدد از ماسکهای N95 بوده که طبق آزمایشهای صورت گرفته و راندمان بالایی که داشته است این امکان وجود دارد، به شرط آنکه نحوه رفع آلودگیهای آن فقط شستوشوی با آب باشد و اگر این کار با الکل یا نمک باشد میزان راندمان را از حد نرمال میکاهد و در این شرایط امکان استفاده مجدد از ماسک 95N مصرف شده وجود ندارد.