آیت الله مکارم شیرازی؛
رفع نیازهای جامعه باید در هدفگذاری بهرهگیری از هوش مصنوعی لحاظ شود
آیت الله مکارم شیرازی در پیامی به همایش هوش مصنوعی و علوم اسلامی آورده است: در هدفگذاری برای بهره مندی از هوش مصنوعی علاوه بر تمرکز در حل مسائل دینی، در حوزههای اجتماعی و نیازهای جامعه نیز بهره برداریهای ضروری صورت گیرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم، آیت الله مکارم شیرازی همچنین در پیام خود با اشاره به گسترش افسار گسیخته فضای مجازی و استفاده از آن در راستای انتقال تفکر نظام سلطه جهانی تاکید کرده است: در مقابل این تهدید، وظیفه ما در این دوران – با توجه به غنای فرهنگی و محتوایی نشأت گرفته از معارف اصیل اهل بیت (علیهم السلام) – ایجاب میکند که از این فناوریها از جمله هوش مصنوعی به نحو شایسته. بهره برداری شود.
متن پیام مرجع تقلید شیعیان به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قبل از هر چیز تشکیل این همایش را به همه شرکت کنندگان تبریک میگویم، در دنیای امروز، فناوریهای نگهداری و استفاده از اطلاعات، رشد همه جانبه و قابل توجهی یافته به گونهای که در تولید و نشو سایر علوم، تأثیر بسزایی گذاشته است. از طرف دیگر گسترش افسار گسیخته فضای مجازی و تسهیل دسترسی کاربران به انواع اطلاعات، سبب شده است تا از این بستر در راستای انتقال تفکر نظام سلطه جهانی بیشترین بهره برداری صورت گیرد.
سالهاست که به صورت جدی و عملی در برخی از مراکز زیر نظر ما از این سامانهها بهره برداری شده که با عنایت اهل بیت (علیهم السلام) توفیقات چشمگیری در این راه حاصل شده است.
اگرچه حرکتی که تحت عنوان همایش هوش مصنوعی و علوم اسلامی آغاز شده، حرکتی علمی و در خور توجه و به روز است، اما جا دارد که در این باره نکاتی یادآوری شود:
نخست: ماهیت هوش مصنوعی در علوم اسلامی با آنچه در سایر علوم صورت میگیرد، تفاوت دارد. زیرا شارع مقدس، معارف را از طریق نورانی اهل بیت (علیهم السلام) به ما رسانده است که اقتضا دارد توسط مراکز تخصصی اسلامی و با نظارت علما و اندیشمندان معارف دینی، جمع آوری و پالایش شود.
دوم: مدیریت هوشمند و یکپارچه و استفاده از ظرفیت تمامی مراکز علوم اسلامی، در تکمیل محتوای منابع اطلاعاتی مورد نیاز این فناوری میتواند از انجام کارهای موازی و هدر رفت منابع مادی و معنوی – که یکی از مخاطرات این گونه کارهاست – پیشگیری کند.
سوم: لازم است در هدف گذاری جهت بهره مندی از هوش مصنوعی علاوه بر تمرکز در حل مسائل دینی، در حوزههای اجتماعی و نیازهای جامعه نیز بهره برداریهای ضروری صورت گیرد.
اینجانب بار دیگر با تشکر از حاضران در این همایش ارزنده برگزاری آن را به همه اندیشمندان و دست اندرکاران آن تبریک میگویم و امیدوارم این برنامه راه جدیدی را در گسترش علوم اسلامی و ترویج و تبلیغ آن برای طالبان حقیقت بگشاید. موفق و سربلند باشید.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
قم – ناصر مکارم شیرازی