رای الیوم منتشر کرد
تشکیل جبهه مقاومت سودان علیه عادی سازی روابط
تشکیل جبهه گسترده مقاومت در برابر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که در سودان شکل گرفت میتواند نقطه شروعی برای شکست پروژه عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی باشد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه رای الیوم که در لندن به روز میشود در گزارشی به قلم کمال خلف نوشت: جبهه فراگیری از مقاومت که در سودان بر ضد عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی شکل گرفته است از یک سو میتواند تهدیدی برای مشروعیت شورای حاکمیت انتقالی در سودان باشد و از طرفی میتواند سرآغاز و نقطه عطفی برای ناکامی و شکست پروژه آمریکا برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی با این رژیم منحوس قلمداد شود.
ویروس عادی سازی روابط سرانجام به سودان رسید یا به عبارتی دولت دونالد ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) آن را به اجبار و تهدید و از طریق باج خواهی و استفاده از سیاست چماق و هویج به کشور سودان تحمیل کرد، کشوری که سیاستهای آمریکا در طول دهههای گذشته آن را فرسود، از لحاظ جغرافیایی و جمعیتی تجزیه کرد و مردم آن را در فقر و گرسنگی نگه داشت و نام آن را سالها در فهرستهای کشورهای حامی تروریسم قرار داد.
شب گذشته در یک بیانیه رسمی به طور همزمان درخرطوم، تل آویو و واشنگتن اعلام شد که در آستانه زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سومین کشور عربی یعنی سودان طی چند وقت اخیر (پس از امارات و بحرین) توافقنامه عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل را امضاء کرده است، اما سودان با وجود ضعیف بودن، با داشتن گروههای زنده و فعال، احزاب و جریانهای تاثیرگذار و اتحادیهها و جامعه مدنی که نقش شان به شکل فراگیر در زمان قیام مردمی علیه حکومت عمر البشیر (دیکتاتور سابق) تبلور پیدا کرد، شرایطی کاملا متفاوت با امارات و بحرین دارد و ارتش به عنوان بخشی از شورای حکومت انتقالی در سودان هرگز قادر نخواهد بود توافقنامه عادی سازی روابط با این رژیم را بر مردم سودان تحمیل کند. همچنان که به آرامی و بی سرو صدا بر ملتهای عربی در کشورهای حوزه خلیج (فارس) تحمیل شد.
تماسهای سیاسی و اجتماعی در سودان برای تشکیل جبههای ضد عادی سازی روابط با اشغالگران طی این هفته آغاز شده و این تلاشها، احزاب و جناحها از بخش غیرنظامی حاضر در ائتلاف حاکم شورای حاکمیتی سودان و گروههای آزادی و تغییر را شامل میشود و این نشان دهنده نزدیک بودن از هم گسستگی درائتلاف فعلی حاکم در سودان است. در همین حال حزب کنگره ملی سودان هم مخالفت خود را با هر نوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرد و صادق المهدی رئیس حزب امت سودان هم تهدید کرد اگر مقامات شورای انتقالی سودان شروع به عادی سازی روابط با این رژیم کنند، حمایتش را از آنان پس خواهد گرفت.
صادق المهدی گفت: رژیم اسرائیل قطعنامههای بین المللی را زیر پا میگذارد، زمینهای اشغالی فلسطینیها را ضمیمه خاک خود میکند و از اجرای قوانین و قطعنامههای بین المللی امتناع میورزد.
وی خاطر نشان کرد: برقراری روابط با اشغالگران، هیچ ارتباطی به صلح ندارد، بلکه به سوی رویارویهایی بیشتر سوق پیدا خواهد کرد و بنابراین نه صلح و نه عدالتی وجود ندارد.
المهدی تاکید کرد: نهادهای حاکمیت انتقالی سودان صلاحیت تصمیم گیری در موضوعات مورد اختلاف مانند برقراری رابطه با رژیم نژادپرست اسرائیل را ندارند.
با توجه به تحرکات داخلی سودان در برابر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، روند انتقالی در این کشور در معرض تهدید قرار گرفت. بنابراین ممکن است دولت آمریکا در افزودن یک کشور عربی در فهرست سازشکاران در جهت افزایش شانس پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا سریعا اقدام کند. شاید سودان نقطه عطفی در توقف خیزش و حضور رژیم اسرائیل در پایتختهای عربی و شروعی جدی و عملی برای توقف کل پروژه عادی سازی روابط اعراب و اشغالگران باشد.
در اینجا شباهتهای میان توافقنامه سال ۲۰۲۰ میان تل آویو و خرطوم و توافقنامه ۱۷ مه سال ۱۹۸۳ میان دولت لبنان و رژیم اسرائیل وجود دارد، اگر چه شرایط و زمان متفاوت است. تل آویو برای امضای توافقنامه با دولت امیل جمیل، پس از تجاوز این رژیم به بیروت در سال ۱۹۸۲ عجله کرد، اما اگرچه دولت لبنان ضعیف بود، اما وجود احزاب و گروههای زنده و فعال و توده مردم این توافقنامه را مردود میدانست، علاوه بر این یک اراده صادقی برای ایستادن در برابر این توافقنامه وجود داشت که در نهایت باعث شد توافقنامه کمتر از یک سال از امضایش، از بین برود و لبنان به جایگاش در رویاروی و مقاومت در برابر این رژیم منحوس برگردد و بخش زیادی از این مسئله امروز درباره سودان هم صدق میکند، چون هیچ ملت عربی حاضر به تسلیم شدن در برابر اشغالگران نیست و اگر گروهها، جریانها و عامه مردم ایمان داشته باشند ابطال توافقنامههای غیر قانونی با رژیم صهیونیستی امکان پذیر است؛ و در نهایت این پرسش مطرح است که آیا سرنوشت توافقنامه شورای نظامی سودان با این رژیم به همان سرنوشت توافقنامه ۱۷ مه دچار خواهد شد؟