پخش زنده
امروز: -
وقتی صدها میلیارد تومان املاک موقوفه در استان یزد، بدون استفاده رها میشود و پیگیریها به بن بست میرسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، یزد از استانهای پیشرو در زمینه وقف است به گونهای که هم اکنون ۱۲هزار و ۵۴۱موقوفه و ۳۷هزار و ۷۲۵رقبه در استان وجود دارد.
این تعداد موقوفه، این استان را از لحاظ شمار موقوفات در جایگاه پنجم قرار داده است و اگر این تعداد موقوفه به نسبت جمعیت محاسبه شود شاید استان یزد در ردههای نخست نیز جای گیرد.
هر چند استان یزد به لحاظ تعداد موقوفات از استانهای سرآمد کشور است، اما از نظر درآمدهای موقوفات در رده استانهای پانزدهم یا شانزدهم قرار دارد، زیرا بیشتر موقوفات استان، زمینهای زارعی است که به دنبال خشکسالیهای اخیر فاقد درآمد شده است.
از سوی دیگر بروز برخی مشکلات و همچنین تغییرات به وجود آمده در جامعه از جمله توسعه و نوسازی شهری و روستایی در سالهای اخیر سبب شده تا بسیاری از موقوفات، کاربری خود را از دست دهند و بدون استفاده رها شوند.
روزهای آخر شهریورماه ،نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی که از عملکرد اوقاف در شهرستانهای نمایندگی خود به شدت گلایه داشت، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: استان یزد تا دلتان بخواهد وقفیات دارد و به شدت دچار مشکل است و هیچ برنامهریزی در زمینه وقف نیست، ۳۰سال است در یک شهرستان بالغ بر ۹۰۰میلیارد تومان وقف بیبرنامه رها شده و مسئولین استانی هیچ تصمیم و برنامهای ندارند.
میرمحمدی، تأکید کرد: در حال حاضر در روستاهای تفت مانند ده بالا، باغهایی که در حال خشک شدن هستند و یا زمینهایی که بحال خود رها شده اند در بین مردم به عنوان باغ و زمین وقفی مرسوم است.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان هم پایین بودن متراژ موقوفات استان را یکی از مشکلات عنوان کرد و افزود: ۸۶درصد موقوفات استان زیر ۲هزار متر دارند و نمیتوان آنها را به شیوههای نوین آبیاری کردو ضمن این که توسعه شهرها و قرار گرفتن اراضی کشاورزی در بافت شهری و بسته شدن مسیر آب نیز از دیگر مشکلات است.
حجت الاسلام زارع زاده افزود: تحت تصرف بودن زمینهای وقفی از سوی برخی افراد و اعتقاد آنها به داشتن حق و حقوق در این اراضی نیز از دیگر مشکلات اوقاف در استان است که، این حق و حقوق غیرقانونی و غیرشرعی است و پیگیری این مساله در دادگاه هم زمان بر است و هم اجرای حکم با پیامدهای نامطلوبی همراه خواهد بود.