چشم انداز نتایج انتخابات آمریکا در پرتو آخرین مناظره و سناریوی ساختگی دولت ترامپ
نامزد دموکراتها توانست در آخرین مناظره انتخاباتی با ترامپ هم پیشتازی خود را در سطح ملی حفظ نماید و اگر رای مردم و دموکراسی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا ملاک باشد باید منتظر پیروزی بایدن بود.
دومین و آخرین مناظره مستقیم تلویزیونی میان دونالد ترامپ رئیس جمهور و نامزد حزب جمهوریخواه و جو بایدن نامزد حزب رقیب دموکرات در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و با توجه به احتیاط بیش از حدی که هر دو نامزد در مقایسه با اولین مناظره از خود نشان دادند و همچنین با توجه به اینکه خیلی از رای دهندگان از قبل نامزد مورد نظر خود را انتخاب کرده و درعمل رای گیری پستی آغاز شده است، لذا طبق نظرسنجی های صورت گرفته این مناظره تاثیرملموس و عینی بر روند انتخابات نداشته است.
این بدین مفهوم است که پیشتازی بایدن که طبق نظرسنجی ها بین 9 تا 12درصد در سطح ملی ارزیابی شده، کماکان حفظ شده است و اگر چنانچه معیار رای مردمی و دموکراسی ملاک باشد قاعدتا باید منتظر پیروزی بایدن شد مگر آنکه تقلب فاحش بخصوص در آرای الکترال ها صورت گیرد.
تاکنون ترامپ تقریبا همه برگه های داخلی و خارجی خود را به مصرف رسانده است و ترفندهایی هم که هر ازگاهی بکارگرفته می شود به نتیجه مورد نظر نمی رسد. آخرین ترفندی که در این زمینه بکار گرفته شد طرح این ادعا از سوی بالاترین مقام امنیتی دولت ترامپ مبنی بر این بود که ایران و روسیه در پوشش " پسران مغرور" مورد حمایت ترامپ, پیام های تهدید آمیز به رای دهندگان دموکرات ارسال کرده اند و از این طریق کوشیده اند آنها را به انصراف از دادن رای به بایدن وادار کنند.
البته با کارنامه ای که از تیم ترامپ از خود نشان داده اند هیچ بعید هم نبود که آنها برای حمایت از ترامپ به یک چنین ترفندی با متهم کرد نایران و روسیه دست زده باشند اما با توجه به عقب افتادن ترامپ از بایدن طبعا علنی شدن آن در مقطع کنونی به نفع جمهوریخواهان نبود لذا کاملا مشخص بود که سناریوی تبرئه این گروه و منسوب کردن پیام تهدید آمیز آنها به رای دهندگان دموکرات به قدری ناشیانه وعجولانه طراحی شده بود که باور پذیری آن را حتی برای رسانه های طرفدار ترامپ با مشکل مواجه می کرد و لذا آنها نیز نتوانستند به تناقضات موجود در این سناریو پاسخ دهند.
در چرایی شکست این ترفند باید گفت که این سناریو به گونه ای ترسیم شده بود که ایران و روسیه را از لحاظ تاثیرپذیری از انتخابات امریکا در یک جبهه قرار می داد حال آنکه این باور عمومی وجود دارد که منافع روسیه در پیروزی ترامپ اما منافع ایران در شکست وی است. لذا این تناقضات مانع از این شد که این سناریو برآخرین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری تاثیر گذار باشد و تغییری در روند جاری ایجاد بکند. لذا با روند کنونی و البته با ملاک قرار دادن نظر مردمی نه مصلحت و منافع دولت عمیق( که همچنان برای پیروزی ترامپ به هر شکل ممکن ولو دستکاری در انتخابات تلاش می کند) می توان در انتظار شکست ترامپ بود که این شکست می تواند با شکست جمهوریخواهان در مجلس سنا نیز همراه شود.
-----------------------------------------------
احمد کاظم زاده