به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، انگلیس با امضای توافقنامه با ژاپن، از نخستین قرارداد تجاری بزرگ بعد از برگزیت، استقبال کرد و گفت امضای این قرار داد نشان میدهد در شرایطی که گفتگوها درباره توافق با اتحادیه اروپا همچنان به نتیجه نرسیده است، میتواند به تنهایی در عرصه جهانی باقی بماند.
لندن اعلام کرد این توافقنامه که پس از تنها چند ماه گفتگو در تابستان درباره آن توافق شده است، کسب و کار را بین دو کشور تا ۱۵.۲ میلیارد پوند (۱۹.۵ میلیارد دلار) تقویت و اثبات میکند که انگلیس میتواند چنین قراردادهایی را با دیگر کشورها هم امضا کند.
این قرارداد در شرایطی امضا شد که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس راهبرد «انگلیس جهانی» خود را دنبال میکند. در این راهبرد جانسون به دنبال قراردادهای تجاری سودآورتر از آنهایی است که انگلیس در زمان عضویت در اتحادیه اروپا درباره آنها مذاکره میکرد.
توافقنامه جامع شراکت اقتصادی انگلیس و ژاپن بخشهایی از جمله غذا، منسوجات و فن آوری را شامل میشود و تا حد زیادی تکرار همان توافقنامه ژاپن و اتحادیه اروپا است که از پایان امسال برای انگلیس دیگر اجرا نمیشود.
قرار است این توافقنامه از اول ژانویه -پایان دوره انتقال که لندن و بروکسل تلاش میکنند مفاد روابط جدید خود را در این دوره نهایی کنند- اجرا شود.
سال گذشته تجارت میان انگلیس و ژاپن در حدود ۳۰ میلیارد دلار بود، هرچند واردات و صادرات انگلیس با اتحادیه اروپا، بزرگترین شریک تجاری لندن، در مجموع ۶۷۰ میلیارد دلار بود.
پس از مراسم امضای این توافقنامه در توکیو، لیز تراس وزیر تجارت بین الملل انگلیس اعلام کرد "گفته میشد که انگلیس به طور مستقل نمیتواند قراردادهای تجاری امضا کند یا این که سالها طول خواهد کشید تا چنین قراردادهایی به نتیجه برسد.
وی همچنین گفت این قرارداد «مسیر را برای انگلیس برای پیوستن به توافقنامه جامع و مترقی برای مشارکت ترنس - پسفیک بین ۱۱ کشور از جمله کانادا، مکزیک، ژاپن، ویتنام و استرالیا هموار میکند.
البته پیوستن به این توافقنامه یک مانور پیچیده است که سالها طول خواهد کشید. گفتگوهای طولانی پسابرگزیت با اتحادیه اروپا روز پنج شنبه و پس از یک هفته تهدیدهای انگليس برای رها کردن آن، از سر گرفته شد.
مایکل بارنیه مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در لندن وعده داد ۲۴ ساعت برای نجات دادن این قراداد کار کند و از بروز آشفتگی اقتصادی احتمالی در پایان امسال جلوگیری کند هرچند همچنان اختلافات درباره امسائل مهم باقی مانده است.
توشیمیتسو موتگی وزیر امور خارجه ژاپن روز جمعه بر اهمیت پایان آرام دوره انتقال برگزیت به ویژه برای کسب و کارهای ژاپنی تاکید کرد که انگلیس را "دروازهای به قاره اروپا" میدانند.
انگلیس، پس از برگزاری یک همه پرسی جنجالی در سال ۲۰۱۶ که رای دهندگان به پایان ۵ دهه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا رای دادند، به طور رسمی در ژانویه اتحادیه اروپا را ترک کرد.