با نظارت های بهداشتی در نیمه نخست امسال؛
استحصال ۵۹ هزار تُن گوشت قرمز و سفید در آذربایجان غربی
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: در نیمه نخست امسال بیش از ۵۹ هزار و ۴۴۱ تُن گوشت سفید و قرمز با نظارتهای مستمر بهداشتی دامپزشکی تولید و روانه بازار مصرف شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، سید امید خلیل زاده با بیان این مطلب که یکی از وظایف اصلی دامپزشکی نظارت بر مراحل تولید تا عرضه فرآورده خام دامی میباشد، تا گوشت با کیفیت و بهداشتی به دست مصرفکننده برسد، به اهمیت حوزه دامپزشکی در سلامت جامعه اشاره کرد و افزود: بخش مهمی از ارتقای سلامت و بهداشت جامعه، با تامین فرآوردههای دامی و لبنی سالم تحقق مییابد.
خلیل زاده افزود: تمامی فرآوردههای استحصال شده در کشتارگاههای سطح استان پس از کنترلهای بهداشتی لازم توسط بازرسین بهداشتی مجاز به عرضه در بازار مصرف هستند.
وی گفت: در شش ماهه نخست امسال تعداد ۶۰ هزار و ۲۴۴ راس دام سبک و سنگین با نظارت بهداشتی و شرعی ناظران دامپزشکی مستقر در کشتارگاههای دام استان کشتار شده که وزن گوشت قرمز استحصالی ۷ هزار و ۹۰۲ تن بوده است.
خلیل زاده همچنین افزود: در این مدت با کشتار ۲۰ میلیون و ۶۳۶ هزار و ۱۷۸ قطعه مرغ، مقدار ۵۱ هزار ۵۳۹ تن گوشت سفید با نظارت بازرسین بهداشتی دامپزشکی استحصال شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین با اشاره به ۵۸ هزار و ۴۸ نوبت بازدید بازرسان بهداشتی دامپزشکی از مراکز تولید، فرآوری، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی در استان گفت: در مجموع، وزن فرآوردههای ناسالم و ضبط شده طی ۶ماه نخست سالجاری شامل مراکز تحت نظارت و کشتارگاههای دام و طیورمراکز عرضه استان بیش از ۶۸ تُن بود که پس از آزمونهای ارگانولپتیکی و انجام آزمایشهای تخصصی، حدود ۶۳ تُن ازاین مقدار، معدوم سازی و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
خلیل زاده تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآوردههای خام دامی اعم از عرضه فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی و فاقد هویت، کشتار غیر مجاز، حمل و نقل انواع گوشت سفید و قرمز با وسایل فاقد سردخانه و عرضه فرآوردههای فاقد هویت و غیرمجاز از جمله فاقد تاریخ تولید، انقضا و کد ردیابی دامپزشکی مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ و شبکههای دامپزشکی اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت گیرد.