حوالی ابیجان
۷ کشته در درگیریهای پیش از انتخابات ساحل عاج
ساحل عاج با هفت کشته در حوالی ابیجان دچار بحران پیش از انتخابات ریاست جمهوری شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالی که ده روز بیشتر به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج باقی نمانده، با توجه به درگیری قومی و قبیله که روند آن از روز دوشنبه این هفته در دابو در پنجاه کیلیومتری غرب ابیجان آغاز شده، این کشور دچار یک بحران شدید پیش از انتخابات شده است.
در نتیجه این درگیریهای قومی و قبیلهای حداقل هفت نفر کشته و چهل نفر زخمی شده اند.
الحسن واتارا رئیس جمهور ساحل عاج که از سال ۲۰۱۰ به مسند قدرت تکیه زده، برای یک دوره جنجالی سوم نامزد شده است، در حالی که نامزدهای چندین تشکل سیاسی مطرح مخالف رد صلاحیت شده اند.
رمی نزی کنگا، رئیس بخش دابو، در گفتگو با گزارشگر اعزامی این خبرگزاری گفت: چهار کشته در یک حیاط در دابو روز چهارشنبه پیدا شد. سه نفر نیز روز سه شنبه کشته شده بودند. بخشدار دابو از ساعت ۱۹ تا ۶ صبح تا روز یکشنبه منع رفت و آمد اعلام کرد.
بخشدار این منطقه اعلام کرد: مهاجمان مجهز به سلاحهای کلاشینکف بودند در حالی که جوانان منطقه این نوع سلاح را در اختیار ندارند.
وی اطمینان داد: پس از اعزام نیروهای کمکی، وضعیت در حال عادی سازی است.
به گفته ساکنان، اولین اغتشاشات از روز دوشنبه آغاز شد و به درگیریهای قومی و قبیلهای در روز سه شنبه بین آدیوکروس (گروه قومی محلی، طرفداران مخالف) و دیولاس (گروه قومی شمال که به نظر میرسد طرفدار قدرت حاکم باشند) منجر شد.
کاک ید، رئیس دهکده کپاس، که ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد در گفتگو با این خبرگزاری گفت: ما دیروز (سه شنبه) توسط افراد مسلح به چاقو و قمه مورد حمله قرار گرفتیم. یک دانش آموز ۲۰ ساله، که در خانه اش توسط مهاجمان مورد حمله قرار گرفت کشته شد.
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: این حمله توسط جوانان مالینکه یا دیولاس انجام شد که بخشی از مدرسه روستا را به آتش کشیدند، خانه معلمان را غارت کردند و چندین روستایی را مورد ازار قرار دادند.
ید نیانگنه شهردار دابو تصریح کرد: پس از یک صبح آرام، صدای تیراندازی به سلاحهای کلاشینکف آغاز شد. با آتش سوزیهایی که در شمال و جنوب شهر رخ داد وضع بدتر شده است.
یکی از ساکنان این منطقه به خبرگزاری فرانسه گزارش داد: اوضاع بسیار ناپایدار است، سایر ساکنان روستاهای اطراف برای انتقام گریه میکنند و قصد هجوم خشونت آمیز به شهر را دارند. ما میترسیم و به همین علت در خانه میخ کوب شده ایم.
ترس از خشونتهای مرگبار جدید، ده سال پس از بحران انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۰، که ناشی از امتناع رئیس جمهور لوران گباگبو از به رسمیت شناختن شکست انتخاباتی خود در برابر آلاسان واتارا بود، این بار نیز بسیار زیاد است. این خشونتها پس از یک دهه تنش که کشور را دو نیم کرده بود روی داد و در نتیجه آن، ۳۰۰۰ تن کشته شدند.
از ماه اوت ۲۰ نفر در خشونتهای مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری در ۳۱ اکتبر کشته شده اند، تاریخی که در آن رئیس جمهور الاسان واتارا برای سومین دوره خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کرد. اقدامی که با اعتراض شدید مخالفان سیاسی وی اکنون مواجه شده است.
در همین راستا در ابیجان، مخالفان مأموریت میانجیگری کشورهای غرب آفریقا را شکست خورده توصیف کرده اند و از فعالان خود خواستند اقدامات نافرمانی مدنی خود را افزایش دهند.
با این حال پاسکال آفی نگوسان، سخنگوی پاسکال آفی نگسان یکی از مخالفان سیاسی قدرت حاکم بر ساحل عاج که برای انتخابات ریاست جمهوری نیز نامزد شده است در گفتگو با گزارشگر این خبرگزاری گفت: ما از مذاکرات و رایزنیهای بین المللی برای حل این بحران سیاسی در داخل کشورمان استقبال میکنیم.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا روز دوشنبه از قدرت حاکم و مخالفان سیاسی در ساحل عاج خواست تلاشهای قابل توجهی برای آرام کردن اوضاع انجام دهند. این نهاد از مخالفان سیاسی قدرت حاکم نیز خواست در تصمیم جدی خود را در خصوص تحریم انتخابات و همچنین در خواست برای نافرمانی مدنی تجدید نظر جدی کنند.
مخالفان سیاسی در ساحل عاج به ویژه خواستار اصلاح ساختار کمیسیون مستقل انتخابات (CEI) و شورای قانون اساسی هستند که آنها را مطیع قدرت میدانند. در همین خصوص روز چهارشنبه، پس از جلسهای بین دولت و نمایندگان احزاب مخالف که البته نماینده دو حزب دیگر مخالف در آن حضور نداشتند سیدکی دیاباته، وزیر دولتهای محلی ساحل عاج اعلام کرد، درهای اصلاحات باز است.
وی افزود: دولت تصمیم گرفته است در اسرع وقت درخواستهای مربوط به کمیسیون مستقل انتخابات را مورد بررسی قرار دهد.