گردشگری مجازی؛
جاذبه بیهمتای عمارت سیفالعلما
عمارت سیفالعلما جاذبه بیهمتایی در شهر بناب است که در اصل متعلق به شیخ علی قاضی بوده و تاریخ ساخت این بنا به اوایل دوره قاجاریه برمیگردد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، استان آذربایجان شرقی، سرشار از جاذبههای تاریخی شامل مساجد، خانهها، کبوترخانهها و دیگر مکانهای تاریخی است اما در این استان، شهری وجود دارد به نام بناب که جاذبهای منحصر بهفرد دارد.
عمارت سیفالعلما جاذبه بیهمتایی در بناب است که در اصل متعلق به شیخ علی قاضی بوده و تاریخ ساخت این بنا به اوایل دوره قاجاریه برمیگردد.
معماری عمارت سیفالعلما
عمارت سیفالعلما در دو طبقه و با نمایی آجری رو به جنوب ساخته شده است. مصالح بهکار رفته در آن، چوب، آجر و خشت است. شاید بتوان عنوان کرد بنای این عمارت با الگوبرداری از مسجد اسماعیل بیگ بناب که مربوط به دوره صفویه بوده، بنا شده است.
قسمت تحتانی پایه ستونها بهصورت مربع و قسمت تکیهگاه ستونهای چوبی بهصورت دایره کار شده که وسط آن حفرهای جهت نشست ستونها قرار گرفته است.
ایوان جلوی این عمارت، چهار ستون که با پایههای سنگی درست شده است، دارد. این خانه در دو طبقه ساخته شده است.
عمارت سیفالعلما در وسط باغ بزرگی قرار دارد که در همه اضلاع چهارگانه آن، پنجرههای کوچکی جهت تهویه و روشنایی استفاده میشود.
باغ بزرگی در این عمارت وجود داشت اما امروز به دلیل وجود خیابان شهید بهشتی، ضلع جنوبی باغ به دو قسمت تقسیم و اضلاع دیگر آن نیز به وسیله وراث به قطعاتی تفکیک و به مرور زمان به واحدهای مسکونی و تجاری معاصر تبدیل شده است. در قسمت شمالی ساختمان، هنوز باغی بزرگ وجود دارد.
دیگر خصوصیت عمارت سیفالعلما، سامانه روشنایی خاص آن در داخل دیوارها است. به این شکل که در داخل دیوار، جایگاههای ویژهای جهت چراغ نفتی تعبیه شده است که از راه دو جدار شیشهای دو طرف جایگاه، باعث روشنایی فضای طرفین میشد.
از سوی دیگر، در سقف جایگاه، لولهای جهت تهویه هوای داخل جایگاه تعبیه شده است.
به امید خدا با ریشهکن شدن ویروس کرونا، به جای گردشگری مجازی، از نزدیک این جاذبههای گردشگری زیبا را ببینیم.