نقش سلنیوم در پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹
مکمل سلنیوم در افرادی که به کمبود این ماده دچار هستند، منجر به بهبود عملکرد ایمنی بدن میشود
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:کووید-۱۹ بیماری عفونی نوظهور با قابلیت همه گیری در انسان است. در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. در غیاب درمان اختصاصی برای این ویروس جدید، یافتن روشهای جایگزین برای پیشگیری و کنترل بیماری ضروری است.
فاطمه شفیعی افزود:در این زمینه داشتن یک سیستم ایمنی با عملکرد مناسب برای دفاع میزبان در برابر ارگانیسمهای بیماری زا ضروری است. کمبود برخی مواد مغذی منجر به نقص در عملکرد سیستم ایمنی میشود. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی، دریافت کافی ویتامینها A، C، B، D و E (املاح (سلنیوم، روی و آهن (و اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا ۳ از رژیم غذایی لازم است.
وی با بیان اینکه
سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای متابولیسم و فعالیت سیستم اکسیداسیون و احیاء است ادامه داد: سلنیوم به همراه ویتامین E از تشکیل رادیکالهای آزاد و آسیب اکسیداتیو به سلولها و بافتها ممانعت میکند.
کمبود سلنیوم منجر به اختلال در سلامتی میشود، در حالی که کمبود شدید آن منجر به نقص در ایمنی میشود و بر هر دو ایمنی سلولی و ایمنی هومورال اثر میگذارد.
او با اشاره به اینکه مکمل سلنیوم در افرادی که به کمبود این ماده دچار هستند، منجر به بهبود عملکرد ایمنی میشود. کمبود تغذیهای این عنصر نه تنها پاسخ ایمنی، بلکه خود ویروس را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. کمبود سلنیوم نه تنها میتواند آسیب عفونی ناشی از ویروس آنفلوانزا را افزایش دهد، بلکه باعث ایجاد تغییر در ژنوم ویروس و در نتیجه افزایش حالات ویروس میشود.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:پروتئین حیوانی، مغز و آجیل، ماهی تن، برنج، جوانه گندم، دانه آفتابگردان، تخم مرغ، موز، لبنیات و قارچ از منابع این ماده مغذی است؛ بنابراین میتوان گفت دریافت کافی سلنیوم بتواند در پیشگیری بیماری کووید ۱۹ کمک کننده باشد.