به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ آب و هوای مطبوع، چشم اندازهای بکر، آبشارهای کوچک و بزرگ، میراث قدیمی
آثار باستانی وگستره آبی دریاچه سد سیمره تنها بخشی از زیباییهای چشم نواز شهرستان کوچک بدره است.
شهر بدره در میان دو رشته کوه کبیرکوه و سیاه پیر جا گرفته است، در پهنه ۴۰ هزار هکتاری جنگلها و مراتع آن که به تنهایی ۸۰ درصد مساحت شهرستان را تشکیل داده اند آثار طبیعی و تاریخی فراوانی را در خود جای داده است.
روستای کلمیکی از شاهکارهای زیبای طبیعت در شهرستان بدره روستای کلم است. این روستای سرسبز در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال غربی این شهر و ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی ایلام قرار گرفته است.
چشمه و باغات سرسبز، مناظر و چشماندازهای بسیار کم نظیری در این روستا وجود دارد ضمن اینکه رودخانه پرآب و خروشان کلم که از ارتفاعات شمالی کبیرکوه سرچشمه میگیرد پس از مشروب نمودن باغات و اراضی پایین دست به رودخانه سیمره میریزد.
آتشکده کلم
آتشکده کلم مربوط به اواخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان دره شهر، بخش بدره، روستای کلم واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۵۳۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد است.
این آتشکده در شمال روستای کلم ایلام در منطقهای باستانی به وسعت ۲۲هزار متر مربع قرار دارد و از سنگ لاشه، سفال و ملات گچ ساخته شده است. باستان شناسان عقیده دارند این آتشکده در دوره اسلامی ساخته شده است.
منطقه تفریحی توریستی دربند
منطقه زیبای دربند واقع در شهرستان بدره در جنوب استان ایلام با داشتن آبشاری زیبا و آثار تاریخی یکی از مناطق مهم گردشگری استان است.
منطقه دربند با داشتن کوههای مرتفع، درختان بلوط، آب کبیرکوه، آبشار و منطقه تاریخی یکی از مناطق جذاب استان ایلام برای گردشگران به ویژه در فصل تابستان است و دیدن این آثار و جاذبههای گردشگری به خصوص کوههای بلند در کنار سرسبزی و بکری چشم هر گردشگری را خیره میکند.
آبشار دربند در فاصله ۳۸ کیلومتری غرب شهرستان دره شهر واقع شده و مسیر فرعی دسترسی به آن از جاده دره شهر به ایلام و از نزدیکی شهرستان بدره، جدا میشود.
طول این مسیر فرعی به چهار کیلومتر میرسد که در کنار آن لولههای انتقال آب از تصفیه خانه دربند برای استفاده شرب اهالی منطقه کشیده شده است.اختلاف دمای منطقه تفریحی توریستی دربند نسبت به شهرهای بدره و دره شهر به ۱۰-۲۰ درجه میرسد.
تنگه کافرینتنگه کافرین یکی از بهترین و زیباترین مقاصد گردشگری دراستان ایلام است. تنگه کافرین در۵۵ کیلومتری مسیر جاده ایلام به
دره شهر و ۱۵ کیلومتری شهرستان بدره واقع است.
رودخانه در این تنگه جریان دارد که پس از عبور از آن در شمال تنگه به رودخانه سیمره میریزد. تنگه کافرین امروزه به یک مکان کاملا توریستی تبدیل شده واز همه اقصی نقاط استان به این منطقه سفر میکنند، بسیاری از جوانان در این منطقه قایقهایی برای مسافران و گردشگران تهیه کرده اند و لذت تفریح در کافرین را دوچندان کرده است. علاوه بر قایق سواری در رودخانه سیمره میتوان با ماهیگیری از رودخانه بر تفریح و نشاط خود افزود، البته صحنههای چشم نواز عبور رودخانه بین تنگه چشم هر گردشگری را خیره میکند.
آثاری از معماری صخرهای دوران پیش از تاریخ در این تنگه به چشم میخورد که نشان از قدمت و اهمیت آن دارد، جنگلهای وسیع بلوط و گونههای جانوری مانند سنجاب ایرانی جذابیتهای دیگریست که در این منطقه قابل مشاهده است. طول تنگه در حدود دو کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریا در حدود ۷۰۰ متر است. در یک کیلومتری مدخل ورودی تنگه برکه آب زمزم قرار گرفته است.
چشم اندازهای سد سیمره
رودخانه سیمره در شهرستان بدره از تلاقی رودخانههای قره سو و گاماسیاب شکل گرفته و در مرز ایلام و لرستان جریان دارد و تا انتهای حوزه کرخه ۶۵۰ کیلومتر طول دارد. رودخانه سیمره نامی بزرگ در استان ایلام محسوب میشود چرا که سیمره جزیی از تاریخ استان است و شهر تاریخی به همین نام در شهرستان دره شهر محل سد سیمره وجود دارد.
به دلیل وجود این رود بزرگ، سدی در روستای چشمه شیرین از توابع بدره ساخته شده که باعث ایجاد جاذبههای گردشگری متنوعی شده است.
تنگه رازیانه
تنگه رازیانه که ظاهرا به دلیل رویش رازیانههای وحشی در نزدیکی آن به این نام معروف شده، در ۵۰کیلومتری جاده ایلام- درهشهر قرار دارد. جایی در نزدیکی روستای کوهستانی چنارباشی که تا شهر ایلام حدود ۴۵ کیلومتر فاصله دارد.
طبیعت منطقه تنگه رازیانه آنقدر غنی و دیدنی است که سالهای گذشته ۷۵ هکتار از اراضی این تنگه به عنوان اثری طبیعی- ملی معرفی و به فهرست میراث طبیعی کشور اضافه شد. بعد از آن بود که تنگه رازیانه، مورد توجه زمین شناسان و پژوهشگران هیدرولوژی و محیط زیست قرار گرفت تا شاید در آیندهای نزدیک به زیستگاهی امن و پربار برای حیات وحش غرب کشور تبدیل شود.
برای رسیدن به این منطقه، باید راه باستانی «بدره- آبهر» به روستای «پشته ارشت» و «بردبال چنارباشی» را در پیش بگیرید و در میان راه از کوهپایهها عبور کرده و بعد از عبور از روستای کلم به تنگه رازیانه برسید.
تنگه زرانگوشتنگه زرانگوش واقع در شهرستان بدره دارای آثار خارق العاده طبیعی و تاریخی است که دیدن آنها برای هر گردشگری میتواند
جذاب و دیدنی باشد.
این تنگه که حدود دو کیلومتر است با ارتفاع بسیار زیاد دارای بیش از ۱۲ آثار تاریخی و طبیعی است که بسیاری از آثار تاریخی آن از بین رفته است و زیر تخت سنگهای بزرگ دفن شده اند.
تنگه زرانگوش از نظر طبیعی و تاریخی منطقهای کم نظیر است که طبق گفته کارشناسان در این تنگه آثار تاریخی با قدمت پیش از تاریخ وجود دارد که هم اکنون به دلیل عدم حفاظت صحیح از بین رفته اند و این تنگه مجموعهای کامل از آثار تاریخی و طبیعی است که حتی باید در سطح جهانی معرفی شوند.
کارشناسان معتقد هستند این تنگه باید ثبت ملی شود و در فهرست آثار ملی کشور قرار گیرد و بعد از آن آثار داخل تنگه نیز شناسایی و ثبت شوند که متاسفانه تاکنون مطالعات دقیقی روی این تنگه صورت نگرفته است.
ارتفاع این تنگه بالغ بر ۵۰۰ متر است و در تمام فصلها آب در درون تنگه جاری است و سالهای قبل در داخل تنگه بیشه زارها و درختان سر به فلک کشیده بوده و مناظر زیبایی داشته است که متاسفانه در این چند سال به علت بی توجهی باعث شده بیشتر این مناظر از بین برود.
تنگ لارت
تنگه باستانی لارت یکی از دیدنیهای بدره است که در ۲ کیلومتری جنوب شهرستان بدره قرار دارد. این تنگه در بخش ورودی خود حدود ۹۹۰ متر و در انتهای خود حدود ۱۵۰۰ از سطح دریا ارتفاع دارد. قسمت انتهای تنگه لارت به دامنههای کبیرکوه میرسد که آب و هوای مطبوع آن منطقه لارت را به یکی از توریستیترین مناطق ایلام تبدیل کرده است. تنگه لارت در قسمت انتهای خود به دو بخش تنگه غربی و تنگه شرقی تقسیم میشود و در محل تلاقی آنها تپهای قرار دارد که از لحاظ باستانی دارای ارزش بسیار بالایی است.
آنچه باعث شهرت و اهمیت این منطقه شده است، تپههای باستانی لارت بوده که قدمت آنها به دوران ساسانیان میرسدپوشش گیاهی منطقه تنگه لارت از جنگلهای تنک زاگرسی تشکیل شده است که در فصل بهار مناظری زیبا خلق میکنند. در بهار دامنههای سرسبز منطقه تنگه لارت پوشیده از چمن خواهد شد و محل مناسبی برای استراحت در پایان یک هفتهی شلوغ به شمار میرود. برای دسترسی به تنگه لارت میتوانید از طریق جاده ارتباطی ایلام به بدره استفاده کنید.
تنگه باستانی لارت در سال ۱۳۱۰ با شماره ۸ در لیست آثار ملی ایران ثبت گردید.
بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام بدره ؛شهر توریستی استان ایلام
بیشتر بخوانید: ایوان؛ نگین سبز استان ایلام
شهرستان ایوان در شمال استان ایلام قرار دارد و مرکز آن شهر ایوان است، این شهرستان از شمال به استان کرمانشاه از خاور به شهرستان چرداول و از باختر به کشور عراق محدود است.