پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ موقعیت و ترددهای بیماران کرونایی متخلفی که قرنطینه خود را نقض کنند از طریق کد ملی رصد و شناسایی می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای دکتر مصطفی قانعی با بیان اینکه تجربه موفق کشورهایی که توانسته اند کرونا را مهار کنند هوشمندی در پیگیری و هدف گذاری بوده است افزود: بخشی از این پیگیری هوشمند در دیگر کشورها از طریق وزارت ارتباطات شان انجام شده یعنی به جای آنکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وسط ماجرا باشد وزارت ارتباطات در بطن ماجرا قرار گرفته است که بر همین مبنا اخیرا بر اساس توافق صورت گرفته قرار است کد ملی افراد مبتلا به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شود تا او موقعیت آنها را در اختیار مسؤولان ذیربط بگذارد که این فرد هم اکنون کجاست؟ چه ترددهایی داشته؟ تا بتوان اقدامات پیشگیرانه را بعمل آورد.
وی با بیان اینکه این هماهنگی باید بلافاصله پس از موفقیت اولیه یعنی قرنطینه نقاط آلوده حاصل شود گفت: این تجربه که در همان ابتدای کار ما همه جا را بستیم یک کار موفق بود و پیگیری هوشمند بلافاصله باید پس از بستن نقاط درگیر پیگیری شود تا کار به نتیجه برسد.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره تجربه دوم موفق یا همان (پیگیری هوشمند) به کشورهایی مثل سنگاپور و کره جنوبی اشاره کرد و افزود: در این کشورها اسامی افراد را می نوشتند اما به محضی که فرد کرونایی از جایش تکان می خورد و از قرنطینه بیرون می آمد شناسایی و جریمه می شد یعنی دیده می شد و اینطور نبود که فقط توصیه شود ضمن این که اگر با کسی ارتباط برقرار می کرد او هم شناسایی می شد و از او خواسته می شد آزمایش بدهد و ابزارش فراهم بود و اگر مثبت بود، او هم تحت کنترل قرار می گرفت .
وی افزود: ما کجا نقص داشتیم؟ در این که به محض این که اعلام می کنیم شما هم مثبت شده اید طرف را رها می کنیم در حالی که باید پیگیری کنیم و اگر از جایش تکان خورد او را جریمه و به قرنطینه برگردانیم.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا گفت: مردم می پرسند کرونا تا کی هست و ما به طور مثال می گوییم تا یک سال دیگر ، آنها می گویند ما تا یک سال دیگر باید همینطور ماسک بزنیم ، درها بسته باشد و سفر انجام نشود؟ نمی شود این گونه حکومت کرد.
آقای دکتر قانعی افزود: باید به طور مشخص شهرستانی را که عامل آلودگی است بست، به طور مثال اصفهان همه جایش آلوده نیست، یکجا هست که عامل انتشار است باید آن شهرستان را بست، آدم های آلوده را هم باید پیدا کرد و آن ها را هم بست، متخلف را هم باید شناسایی کرد و همان متخلف را جریمه کرد، این یعنی هوشمندی در پیگیری و هدف گذاری که ما این ابزار را نداریم.
وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت تهران چگونه است؟ گفت: کل کشور را که ارزیابی می کنیم، متوسط مرگ تهران پایین تر از میانگین کشوری است، منتها تهران تبادلاتش خیلی زیاد است، ارجاع بهش زیاد است ، مرکز مجازی کشور است، از این جهت اگر آلودگی در تهران باشد، انتشارش به سایر نقاط سریعتر انجام می شود، ولی معنی اش این نیست که تهران بدترین وضعیت را در کشور دارد حتی از جهت انتشار ویروس هم بخشی از نقاط است که آمار تهران را بالا می برد.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: ما می دانیم کدام ناحیه تهران است پس همان نقطه را ببندیم، هم ما الان می دانیم که چه کسی آزمایشش مثبت شده، باید همان را هدف گذاری کنیم.