جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر اساس رتبه بندی جهانی NTU
دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر اساس رتبه بندی جهانی NTU، جایگاه خوبی در رشتههای مختلف کسب کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما، دانشگاه ملی تایوان از سال ۲۰۰۷ دانشگاههای جهان را بر اساس کمیت و کیفیت عملکرد آنها در مقالات علمی مورد رتبه بندی قرار میدهد و هر ساله ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان را معرفی میکند.
این نظام علاوه بر رتبه بندی کلی، ۳۰۰ دانشگاه برتر را در ۶ زمینه و ۱۴ موضوع رتبه بندی میکند. هدف این نظام رتبه بندی، ارزیابی عملکرد علمی مؤسسهها به ویژه عملکرد پژوهشی آنها بر پایه شاخصهای عینی و بدون سو گیری است.
ارزیابی در این نظام، در ۸ شاخص و سه محور بهرهوری پژوهش، تأثیر پژوهش و تعالی پژوهش انجام میشود. اطلاعات شاخصهای این نظام از نمایه نامههای استنادی «وب آو ساینس»، «شاخص اچ» و «کلاریویت آنالیتیکس» استخراج میشود.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه مهندسی دارای رتبه ۱۲۷ بین المللی است و در بین دانشگاههای ایران پس از دانشگاه تهران رتبه دوم کشوری را داراست.
همچنین در رتبه بندی موضوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر رتبه ۳۳ در مهندسی مکانیک، رتبه ۶۵ در ریاضیات، رتبه ۱۱۹ در علوم کامپیوتر، رتبه ۱۴۵ در مهندسی الکترونیک، رتبه ۱۶۱ در علم مواد، رتبه ۱۷۱ در مهندسی شیمی و رتبه ۱۷۳ در مهندسی عمران را به خود اختصاص داده است.
گزارش سال ۲۰۲۰ نظام رتبهبندی NTU حاکی از این است که دانشگاههای کشور در موضوعات مهندسی حضور پر رنگی دارند.