تحکیم مشارکت راهبردی تهران، مسکو و چین
تهران؛ مسکو پکن قویاَ بر این باورند که "امنیت پایدار ملی و مناطق پیرامونی" از چنان اهمیتی برخوردار است که نه تنها نباید تحت تاثیر فشارها و تهدیدهای آمریکا قرار گرفت بلکه با اعمال سیاست مستقل، لزوم ائتلاف و شکل بندی جدید با هدف احیا و تقویت قدرتهای نوظهور بسیار ضرورت دارد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا و سیما: گسترش مداخله و تحریک و تحرکات کشورهای فرامنطقهای در کشورهای منطقه و درگیر کردن برخی کشورها به جنگهای نیابتی و یا تنشهای داخلی نظیر دامن زدن به ناآرامیها در بلاروس در ادامه اعتراضات به انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت، تشدید درگیریهای سنگین نظامی در منطقه قرهباغ و واکنش رسمی ترامپ به ورود آمریکا به این بحران در منطقه اوراسیا، افزایش فعالیتهای آمریکا و ناتو در نزدیکی مرزهای کشورهای منطقه، برگزاری رزمایشهای آمریکا با برخی کشورهای جنوبی خلیج فارس، حضور رژیم صهیونیستی در منطقه و ... حاکی از تهدیداتی است که به نوعی کشورهای منطقه را از غرب تا شرق آسیا درگیر کرده و یا خواهد کرد.
این روند فزایندهء مداخله جویی، بر ضرورت همگرایی منطقهای با توجه به منافع مشترک کشورها، برای جلوگیری از استمرار یکجانبه گرایی و مداخله جویی، تأکید داشت.
در واقع میتوان برگزاری رزمایشهای مشترک را آغازی بر تحکیم و تعمیق همکاریهای راهبردی، با هدف و «ائتلاف و شکل بندی جدید» در عرصه جهانی ارزیابی کرد.