با آجرهای باستانی
گردشی مجازی در کهنترین شهر جهان و ایران
یکی از جاذبههای تاریخی و تماشایی ایران و خوزستان در پایتخت افسانه ای ایران زمین، قلعه آکروپل یا شوش است که بر روی تپه باستانی شوش و در کنار کاخ آکروپل قرار گرفته است.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، قلعه شوش در شهر شوش قرار دارد شوش شهری است که در نزدیکی دزفول قرار دارد.
تاریخچه قلعه شوش:
قلعه شوش در زمان قاجار ساخته شد. قلعه شوش قلعهای است که توسط ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستان شناسان فرانسوی در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی در شوش بر روی تپهای تاریخی بنا شده است. چیزی که قلعه شوش را در بین گردشگران مشهور نموده به جز طراحی خیره کننده و منظرههای منحصربه فرد قلعه، آجرهای آن است، آجرهایی که از کاخ داریوش گرفته شده و برای بنای این قلعه بکار رفته اند. در برخی از آجرهایی که برای ساخت قلعه استفاده شده آجرهایی میبینید که به خط میخی زیگورات چغازنبیل منقوش شده اند.
هدف از ساخت قلعه شوش:
مقصود از ساخت این قلعه فی الواقع مکانی برای نگهداری از آثار تاریخی بود که در منطقه شوش پیدا میشد. یک گروه باستان شناس فرانسوی پس از تحقیق در منطقه شوش و بدست امدن اثرهای با ارزشی که هیچگونه تدابیر امنیتی برای آن لحاط نشده است، اینجا را برای محافظت از اثرهای به دست آمده ایجاد کردند.
معماری قلعه شوش:
قلعهها معمولاً بر روی بلندی و ارتفاع ساخته میشوند تا کاملاً مشرف به اطراف باشند قلعه شوش هم از این قانون مستثنی نیست و بر روی بلندترین نقطه شهر بنا شده است.
پلان قلعه شوش به صورت ذوزنقه ساخته شده است. این ذوزنقه قاعدهای کوچک در سمت شمال دارد و از نظر معماری شبیه به زندان باستیل در فرانسه است. تقسیم بندی کلی قلعه با دو حیاط و فضای اطراف آن شکل گرفته است و سه راه ورودی برای رسیدن به قلعه موجود است که یکی از راههای ورودی بسته شده است.
در قسمت زیرین حیاط مرتفعتر دوم، دو زیرزمین قرار دارد. مصالح اصلی بکار رفته در این قلعه خشت است، ولی روی آنها با آجرهایی که برای دورههای گوناگون تاریخی هستند پوشیده شده است.
در این قلعه تزئینات چشم نوازی بکار رفته که تماشای آنها جالب توجه است تزئیناتی که حاوی درگاههای قوسی، نماهای تزیینی با آجر، نقاشیهایی به سبک تلفیقی اروپایی و شرقی و آجرهای کتیبه دار هستند.
این قلعه که در مهر ماه سال ۱۳۸۰ خورشیدی در لیست آثار ملی ایران قرار گرفته از سال ۱۳۷۱ بعنوان پایگاه باستان شناسی و انبار نگهداری اشیای تاریخی استفاده میشود.