پخش زنده
امروز: -
به مناسبت ( 28 مهر) گرامیداشت روز اراک، زنگ مدارس نواخته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ امروز بیست و هشتم مهرماه ۹۸ به مناسبت سالروز صدارت امیرکبیر که اهل هزاوه شهرستان اراک است "روز اراک" نام گذاری شده است و به همین مناسبت زنگ اراک مدرسه صمصامی بیات اراک نواخته شد و روز اراک با شعار " شهرخوب من اراک" آغاز شد.
فرماندار اراک در این آیین گفت: امیرکبیر از شخصیتهای ماندگار تاریخی است که استان مرکزی و اراک این بزرگمرد سیاست را در دامانش پرورش داده و این شخصیت در طول صدارت خود منشاء تحول بنیادی زیادی در کشور شده است.
بختیاری افزود: اراک علاوه بر امیرکبیر دهها چهره برجسته ملی و بینالمللی را پرورش داده و شناساندن ظرفیتهای فکری، نخبگان و مشاهیر این شهر در تمامی بخشها رسالتی بزرگ بر گردن مسئولان و مردم این خطه است.
او با بیان اینکه انتخاب روز صدارت امیرکبیر به عنوان روز گرامیداشت اراک ارزنده است،بیان کرد: کلانشهر اراک در حوزههای مختلف ظرفیتهای بکر و غنی زیادی دارد و باید از فرصت ایجاد شده در این نامگذاری برای معرفی آنها به بهترین شکل بهره گرفت.
گلباران قبور شهدا، تقدیر از خانوادههای شهدای مدافع سلامت اراک، آغاز عملیات اجرایی بلک باکس در پارک شهر، بازدید از روند اجرای موزه اسناد شهرداری، رونمایی از ۲ کتاب جشنوارههای ملی داستان کوتاه و شعر طنز اراک، رونمایی سند چشمانداز ۲۰ ساله شهرداری از جمله برنامههای تدارک شده برای بزرگداشت اراک است.
میرزا محمد تقیخان فراهانی (زاده: ۱۱۸۶ هزاوه اراک درگذشته: ۲۰ دی ۱۲۳۰ کاشان) مشهور به امیرکبیر، یکی از صدراعظمهای ایران در زمان ناصرالدینشاه قاجار بود.
اصلاحات امیرکبیر اندکی پس از رسیدن وی به صدارت آغاز شد و تا پایان صدارت کوتاهش دنبال شد و سرانجام پس از ۳۹ ماه (سه سال و سه ماه) صدارت با دسیسهی اطرافیان شاه از جایگاهش برکنار و به کاشان تبعید شد ، در حمام فین به دستور ناصرالدینشاه به قتل رسید و گفته میشود پیکر وی در شهر کربلا به خاک سپرده شدهاست.
بنیانگذاری دارالفنون برای آموزش دانش و فناوریهای نو در تهران ، انتشار روزنامهٔ وقایع اتفاقیه از جمله کارهای امیر کبیر بهشمار میآید.
اراک یکی از کلانشهرهای ایران و از بزرگترین شهرهای مرکز ایران و مرکز استان مرکزی است که جمعیتش در سال ۱۳۹۵ خورشیدی برابر با ۵۲۰٬۹۴۴ نفر بوده که از این نظر قطب جمعیتی استان مرکزی و هجدهمین شهر پرجمعیت ایران به حساب میآید.
شهر اراک در دوران قاجار بنیان گذاشته شده و کمی بیش از دو قرن قدمت دارد، نام شهر که ابتدا قلعهای نظامی در کنار روستای کرهرود بود سلطانآباد بعد به عراق عجم و در سال ۱۳۱۶ خورشیدی به اراک تغییر نام داد.
بانی شهر اراک یوسفخان گرجی معروف به سپهدار بود که شهر را در طول چند سال و با هزینه ۲۰۰ هزارتومان ساخت. در شهر جدید تمامی تأسیسات شهری از قبیل قنات، حمام، آبانبار، مسجد، مدرسه، سقاخانه، بازار و ارگ حکومتی ساخته شد. با رونقگیری اقتصاد شهر و عبور راهآهن سراسری از شهر، مهاجرت به شهر افزایش یافت.