پخش زنده
امروز: -
کریستین امانپور کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با سی ان ان گفت آمریکا و انگلیس دچار نوعی حس خود برتربینی در مقابله با کرونا هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، کریستین امانپور کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: آمریکا و انگلیس دچار نوعی حس خود برتربینی در مقابله با کرونا هستند.
در ابتدا مجری این شبکه تلویزیونی گفت: با نگاهی به سخنان رئیس جمهور آمریکا و دیگر رهبران جهان میتوان شاهد تفاوتهای زیادی بود، نظر شما چیست؟ او به گونهای سخن میگوید که انگار سیارههای مریخ و زهره در کهکشان دیگری هستند.
امانپور: من سخنرانی اخیر رئیس جمهور ترامپ را ندیده ام. اما به طور شفاف باید بگویم که ما هم اکنون در اروپا در میانه موج دوم بزرگ شیوع کرونا هستیم. این موضوعی بوده است که از ابتدا به ما درباره آن هشدار زیادی داده شده است. در موج اول و در موج دوم به ما هشدار داده شد. این در حالیست که ما هنوز وارد فصل آنفلوآنزا نشده ایم. اروپا و بخشهایی از جهان شاهد افزایش شدید کرونا هستند. در ابتدای همه گیری آنها تدابیر سختگیرانه در نظر گرفتند و ما شاهد کاهش سریع موارد ابتلا در سراسر اروپا بودیم. ما سپس شاهد رفع برخی از محدودیتها بودیم. این به خاطر آن بود که اقتصاد کشورها به شدت دچار خسارت شد. این به خاطر آن بود که مردم برای گذران زندگی خود با دشواری روبرو شده بودند.
وی افزود: در تابستان شما شاهد مسافرتهای تفریحی هم بودید. در پایان تابستان شما شاهد بازگشت دانشجویان به دانشگاهها بودید. این منبع بزرگی برای افزایش موارد ابتلا بود. حالا شاهد آن هستید که رهبران جهان درباره اتخاذ تدابیر دقیق برای محدود سازی صحبت میکنند. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس مردد است و به دنبال قرنطینه ملی انگلیس نیست. بسیاری طرح سه لایهای وی را درک نمیکنند. این مربوط به محدودیتهای منطقهای میشود. این یک مشکل بزرگ است. بیمارستانها در سراسر اروپا شاهد افزایش موارد بستری هستند.
مجری: ما در زمان مهمی به سر میبریم. ما ۱۶ روز تا انتخابات آمریکا زمان داریم. رئیس جمهور ترامپ همیشه اعلام کرده است که ما در جهان در مقابله با کرونا پیشتاز بوده ایم. اما ما درباره موارد ابتلا و مرگ و میر در جهان رتبه نخست را داریم. بسیاری از وی به خاطر نحوه پاسخگویی به موضوع کرونا انتقاد کرده اند. در نظر سنجی که در کشورهای مختلف انجام شده است این سوال پرسیده شده است که آیا آمریکا در رابطه با مقابله با ویروس کرونا به خوبی عمل کرده است؟ ۲۰ درصد مردم نظر مثبت خود را اعلام کرده اند. در ایتالیا این میزان ۱۸ درصد بوده است. در انگلیس این میزان ۱۶ درصد بوده است، در فرانسه ۱۵ درصد و در آلمان ۹ درصد بوده است. با توجه به اینکه شما مصاحبههای زیادی با سیاستمداران در سراسر جهان داشته اید نظر آنها درباره آنچه که در امریکا روی میدهد، چیست؟
امانپور: اگر نگاهی به نظرسنجیهای بین المللی اخیر در رابطه با وجهه آمریکا در جهان داشته باشید، بسیاری از این نظرسنجی در رابطه با موضوع کرونا بوده است. در بهار و تابستان وجهه آمریکا به پایینترین حد خود از زمان جنگ عراق رسیده است. در آن زمان وجهه آمریکا بسیار نزول پیدا کرده بود. این یک موضوع مهم و مهم است. شما در این نظرسنجی مشاهده میکنید که مردم آلمان معتقدند که آمریکا تنها ۹ درصد اقدامی مثبت داشته است. آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای اروپا را دارد. آلمان از ابتدا خیلی خوب عمل کرد. ما در آلمان شاهد روشهای آزمایش گیری هوشمندانه و ردیابی بودیم. ما شاهد وجود تختهای کافی بخش مراقبتهای ویژه و دارو و منابع کافی برای مقابله با کرونا بودیم. این موضوع سبب شد که آلمان با تمام قدرت با این ویروس مبارزه کند. یک ثانیه به این موضوع و یک فاجعه فکر کنید که آمریکا ۴ درصد جمعیت جهان را دارد، اما ۲۵ درصد موارد ابتلا را دارد.
وی افزود: به نظرم این موضوع غمبار است که مشاهده میشود. به نظرم رهبری سیاسی آمریکا در این رابطه برای تمرکز بر روی موضوع مهم است. شما به اقدامات آردن نخست وزیر نیوزیلند اشاره کردید. او به خاطر اقداماتش با اختلاف زیاد دوباره در انتخابات پیروز شد. این به خاطر لیاقت و شایستگی وی است. این به خاطر محو کردن ویروس است. در اینجا بوریس جانسون اقدامات موثری انجام نداده است. حتی هم حزبیهای وی هم او را دومین نخست وزیر بد انگلیس میدانند. نظرسنجیها از محبوبیت کم وی حکایت دارد. مقامات بهداشت عمومی در انگلیس و آمریکا و در سراسر جهان لازم است که با همدیگر همکاری کنند. آنها لازم است که ماسک بزنند. آنها باید فاصله فیزیکی را رعایت کنند. آنها نباید در زیرسقف گرد هم جمع شوند. افراد میتوانند اقدامات سادهای را انجام دهند تا وضعیت موجود را تغییر دهند.
مجری: زمانی که شما درباره وضعیت آمریکا در مقابله با کرونا از مهمانان برنامه خود سوال میکنید نظر آنها چیست؟
امانپور: به نظرم آنچه که بیش از هر چیزی مطرح میشود نبود احترام به واقعیتها و دانش است. نبود احترام به پزشکان و پرستاران است. ما شاهد بی احترامی به این حرفههای مهم هستیم. بسیاری از مردم میخواهند که پزشک، پرستار و یا معلم شوند. آنها میخواهند که دانشمند باشند، اما این حرفهها که میتوانند بهترین توصیهها را داشته باشند با بی احترامی شایان توجهی از طرف جامعه روبرو شده اند. این موضوعی است که در بیشتر بخشهای اروپا، جهان مشاهده میشود. در کشورهایی از جمله ویتنام، کره جنوبی و در آسیا این ویروس تحت کنترل درآمده است. آنها به دانش و علم احترام گذاشته اند. آنها به این کارشناسان احترام گذاشته اند. هم اکنون در انگلیس ماسک زدن به یک اختلاف سیاسی بدل شده است. در حقیقت آمریکا و انگلیس دچار نوعی خود برتربینی هستند و خود را از دیگر کشورهای جهان مستثنی میبینند. این موضوع سبب شده است که بسیاری از مردم کشورهای دیگر به آنها با نظری منفی نگاه کنند. باید بگویم که آمریکا و انگلیس تصور میکنند که این مشکل آنها نیست و آنها نباید در این وضعیت دشوار باشند. آنها معتقدند که این ویروس به روشی معجزه آسا از بین میرود. این موضوع به اقدامی واقعی برای محو شدن نیاز دارد.