شیرینی شُوکه کام درختان بلوط را تلخ کرده است
برداشت دانه یا قطع شاخه درختان بلوط با هدف تولید شکرک یا شُوکه صدمات جبران ناپذیری به جنگلهای بلوط استان ایلام وارد کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ در فرایند شُوکه گیری عدهای با جمع آوری شهد شیرین و خوش طعمی که از دانه، برگ و
ساقه درختان بلوط تراوش میشود و سپس جوشاندن آن، مایع قهوهای رنگی همچون دوشاب تهیه و مصرف میکنند که این خود تجدید حیات طبیعی این درختان را با مشکل مواجه کرده است.
کارشناسان تغذیه میگویند:شهد شوکه که از میوه درختان بلوط تهیه میشود هیچگونه ارزش غذایی ندارد.
بیش از ۹۰ درصد از ۶۴۲ هزار هکتار جنگلهای استان ایلام را انواع گونههای بلوط تشکیل داده است.