آغاز کوچِ پاییزه عشایرِ ایلِ عرب
کوچ پاییزه عشایر ایلعرب جرقویه به چراگاههای قشلاقی استان اصفهان آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیر کل امور عشایر استان اصفهان گفت: هزار و ۳۰۰ خانوار عشایر عرب به سمت جرقویه سفلی و علیا حرکت کردند.
مختار اسفندیاری افزود: این تعداد از عشایر از مناطق ییلاقی سمیرم، بروجن، چهارمحال و بختیاری و اقلید فارس وارد منطقه قشلاقی جرقویه میشوند و تا اردیبهشت در این منطقه حضور دارند.
وی با بیان اینکه عشایر استان اصفهان شامل ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار با حدود ۵۳ هزار نفر جمعیت در قالب سه ایل بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه هستند گفت: عرب جرقویه دارای نژادهای عرب مختاری، عرب مومنی، عرب صالحی و عرب جعفری است.
مدیر هماهنگی امور عشایر استان اصفهان با بیان اینکه عشایر استان اصفهان با یک میلیون رأس دام سالانه حدود ۳۰ درصد گوشت قرمز استان راتامین میکنند گفت: عشایر اصفهان امسال با افزایش پروار بندی ۱۲ هزار تن گوشت قرمز تولید کردند.
اسفندیاری افزود: این جمعیت با تولید ۴۰ هزار متر مربع صنایع دستی از جمله قالی، قالیچه، گلیم، زیلو، حصیر، کناره، خورجین و دستکش یک سوم صنایع دستی استان اصفهان را هم تولید میکنند.
وی گفت: عشایر استان ۴۰۰ تن عسل، ۶ هزار تن لبنیات و فرآوردههای لبنی و ۱۵۰ هزار تن سیب درختی در سمیرم تولید میکنند.
جرقویه از توابع شهرستان اصفهان است.