پیامدهای اقتصادی کرونا
ترکیه ششمینکشور بدهکارجهان
به گزارش بانک جهانی درباره کشورهای مقروض خارجی در سال ۲۰۱۹ میلادی ترکیه با ۴۴۰/۹میلیارد دلار بدهی خارجی در بین ۱۲۰ کشور در جایگاه ششمقرار گرفتهاست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از آنکارا؛ ترکیه از نظر بدهکاری خارجی در بین ۱۲۰ کشور جهان در جایگاه ششم قرار دارد.
به گزارش بانک جهانی درباره کشورهای مقروض خارجی در سال ۲۰۱۹ میلادی ترکیه با ۴۴۰/۹میلیارد دلار بدهی خارجی در بین ۱۲۰ کشور در جایگاه ششمقرار گرفتهاست.
از نظر نرخ نسبت سهم بدهکاری خارجی از درآمد ناخالص ملی ترکیه با رقم ۵۹ درصد پس از آرژانتین با رقم ۶۵ درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است.
این در حالیست که ترکیه برای جلوگیری از کاهش هر چه بیشتر ارزش لیر در سال ۲۰۲۰ مجبور به بکارگیری بخش عمدهای از ذخایر ارزی خود و تبادل پولی بصورت سوآپ شده، از طرفی از نظر کسری تراز پرداختهای ترکیه با مشکل رو به افزایشی روبروست.
کسری در تراز پرداخت های ترکیه به عنوان یکی از مهمترین شاخص های شکنندگی در اقتصاد این کشور در یک سال منتهی به ماه آگوست سال جاری میلادی به ۲۳ میلیارد و ۲۰۳ میلیون دلار رسیده است.
بنا به داده های رسمی این کسری فقط در ماه آگوست سالجاری با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تعمیق نسبت به ماه مشابه سال قبل بالغ بر ۴ میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار شده است.
تآثیرات پاندمی کرونا، کاهش درآمدهای ترکیه از ناحیه گردشگری و صادرات، افزایش هزینه های نظامی، تعمیق کسری تراز جاری ، کاهش درجه اعتباری بانکها و دولت ترکیه توسط نهادهای مالی بین المللی و نهایتآ افزایش تقاضای دلار در بازارهای خارجی دست به دست هم داد تا لیر ترکیه در سالجاری بدترین دوران خود را سپری کند بطوریکه صبح امروز پنجشنبه هر دلار آمریکا با ۷/۹۲ و هر یورو با۹/۲۹ لیر معامله می شود.
هر چند بانک مرکزی ترکیه ظرف یکماه گذشته برای کنترل اوضاع ارزی بازار دو بار دست به افزایش نرخ بهره بانکی زده اما کارشناسان معتقدند کنترل تلاطم ارزی با افزایش نرخ بهره های بانکی هزینه های سنگینی از جمله افزایش نرخ تورم، کندی اقتصادی و کاهش اشتغال و را به همراه خواهد داشت.