پخش زنده
امروز: -
۱۳ گروه پایش و مراقبت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زیستگاههای پرندگان، مرغداریهای صنعتی و سنتی در استان مرکزی فعال شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به کاهش دمای هوا و آغاز فصل مهاجرت پرندگان، این گروهها متشکل از ۳۲ نفر بازرس بهداشتی وظیفه پایش و مراقبت از واحدهای مختلف در سطح استان را برعهده دارند.
شانقی افزود: بازدید، پایش، مراقبت و نمونهبرداری تمامی زیستگاههای پرندگان، مرغداریهای صنعتی و سنتی، کشتارگاهها و پرنده فروشیهای استان مرکزی در راستای مقابله با شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان توسط این گروهها به صورت روزانه انجام می شود.
وی گفت : تعداد ۸۳۹ بازدید از ابتدای سال جاری تا کنون از واحدهای صنعتی، یک هزار و ۷۷۵ مورد واحد پرورش طیور روستایی، ۶۴ مورد مرکز عرضه پرندگان، ۱۰۸ مورد زیستگاههای پرندگان و ۲۰۵ مورد بازدید از کشتارگاههای استان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: هزار و ۳۸۳ مورد نمونه برداری سرمی، سه هزار و ۳۹۴ مورد نمونه برداری بافتی و سواپ و هزار و ۳۸۳ مورد آزمایش سرمی و ۱۴۷ مورد آزمایش مولکولی تشخیص بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این بازدیدها از مراکز تولید، عرضه و نگهداری طیور استان مرکزی انجام شد و در این اقدامات موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده است.
شانقی افزود: یک میلیون و ۸۵۴ هزار و ۹۲۶ قطعه طیور در واحدهای مرغ تخمگذار استان علیه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ایمن سازی شده است.
وی گفت: واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اکنون به میزان لازم در استان مرکزی ذخیره سازی شده و مشکلی در راستای تامین واکسن مورد نیاز واحدهای پرورش مرغ تخمگذار در استان وجود ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی همچنین افزود: ۱۶ میلیون و ۲۰۷ هزار قطعه جوجه ریزی از ابتدای سال جاری تاکنون در مرغداری ها و پرورش طیور استان مرکزی انجام شد.
وی گفن : با توجه به آغاز فصل مهاجرت پرندگان مهاجر به استان برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیاز است تولیدکنندگان طیور صنعتی و سنتی استان، کنترل تردد رفت و آمد به مرغداری، رعایت اقدامات بهداشتی، انجام ضدعفونی محوطه و اطراف مرغداری ها ۲ بار در هفته، ضد عفونی مواد، لوازم و تجهیزات و جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز و بومی به داخل واحدهای مرغداری را در دستور کار خود قرار داده و جابه جایی و نقل و انتقال طیور زنده را با مجوز ادارههای دامپزشکی شهرستانها انجام دهند.
استان مرکزی دارای ۸۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان در این استان وجود دارد.