ترامپ به آخر خط رسیده است
هرچه به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا نزدیکتر می شویم احتمال شکست ترامپ قطعی تر می شود.
در حالیکه کمتر از سه هفته تا سوم نوامبر(13آبان) زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا باقی مانده, نظرسنجی های جدید از قطعی شدن شکست ترامپ در انتخابات و پیروی جوبایدن حکایت دارد مگر اینکه در روزهای آینده یا بعد از مناظره دوم که قرار است اول آبان ماه برگزار شود برای ترامپ معجزه ای رخ دهد و موقعیت او را بهبود دهد.
البته با توجه به اشتیاق رای دهندگان امریکایی برای شرکت در انتخابات و افزایش شمار آنان در انتخابات به نظر می رسد مردم امریکا تصمیم خود را گرفته اند که ترامپ را از کاخ سفید اخراج کنند.
گزارش ها حاکیست ده میلیون آمریکایی به شکل کم سابقهای تا به حال در انتخابات زودهنگام شرکت کرده اند در حالیکه در بازه زمانی مشابه در سال 2016 میلادی، فقط 1.4 میلیون آمریکایی رای داده بودند.
افزایش درصد شرکت کنند گان در انتخابات نشان از همین تصمیم دارد. دموکراتها برای اینکه احتمال درصد دستکاری ترامپ در نتیجه انتخابات را به حداقل برسانند از مردم خواسته اند که همه در انتخابات شرکت کنند و افزایش شمار شرکت کنندگان در انتخابات بیانگر این نکته است که آنها از این پیشنهاد استقبال کرده اند.
روزنامه جروزالم پست روز چهارشنبه(22مهرماه) نوشت: براساس نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات پیو، از ماه اوت به این طرف حمایت ها از ترامپ در میان سفید پوستان طرفدار وی کاهش یافته است.
به نوشته این روزنامه صهیونیستی این نظرسنجی چند روز پس از برگزاری اولین مناظره ریاست جمهوری توسط نامزدها در تاریخ 29 سپتامبر انجام شد. صبح روز دوم اکتبر، ترامپ اعلام کرد که آزمایش ویروس کرونایش مثبت است و عصر همان روز برای درمان در مرکز پزشکی والتر رید بستری شد. اما تلاش او برای بهره برداری از ویروس کرونا نیز به ضرر او تمام شده است.
همچنین در حالیکه صهیونیست های ساکن سرزمین های اشغالی آرزو می کنند ترامپ پیروز شود اما نتایج نظرسنجی جدید مؤسسه «پیو» نشان میدهد تنها ۲۷ درصد از یهودیان آمریکا از ترامپ در انتخابات حمایت میکنند و ۷۰ درصد حامی بایدن هستند.
نظرسنجی ها حاکیست میانگین پیشتازی بایدن در ایالات کلیدی نیز پیشرفت قابل توجهای داشته و در هر کدام از ۳ ایالت آریزونا, کارولینا و فلوریدا که برای ترامپ بسیار حیاتی است نتیجه به نفع بایدن رقم خورده است
به گفته کارشناسان در حال حاضر احتمال پیروزی ترامپ ضعیف است و حتی با در نظر گرفتن خطای بسیار بعید 6درصدی نظر سنجیها، نمیشود شانسی برای پیروزی ترامپ متصور بود.
همچنین دو نظرسنجی که چهار سال پیش بر خلاف بسیاری از نظرسنجیهای آن زمان، پیروزی دونالد ترامپ را پیشبینی کرده بودند، اینبار برای این دوره از انتخابات به یافتههای دیگری رسیدهاند.
نظرسنجیهای اینوسترز بیزینس دیلی/ تکنومتریکا و همچنین دانشگاه کالیفرنیای جنوبی/ لس آنجلس تایمز که در سال ۲۰۱۶ هر دو پیروزی ترامپ را پیشبینی کرده بودند اینبار نتایجی را منتشر کرده اند که نشان میدهد ترامپ بازنده انتخابات است.
نتایج مدل های پیش بینی نشریه اکونومیست نشان میدهد که شانس پیروزی بایدن از قبل از اعلام اخبار بیماری کرونا از ۸۹درصد به ۹۱ درصد رسیده است. و پایگاه تحلیلی معتبر ۵۳۸ نیز این احتمال را از ۸۰درصد قبل از اعلام خبر ابتلا ترامپ به کرونا به ۸۶ درصد در امروز رسانده است.
مدل برآورد شده توسط اکونومیست نشان میدهد که بایدن در بدترین سناریو ۲۲۶ رای الکترال و در بهترین حالت ۴۲۲ رای الکترال کسب خواهد کرد و با ۹۱ درصد احتمال پیروز انتخابات خواهد بود. در حالی که ترامپ با ۹ درصد شانس، در بدترین سناریو ۱۱۶ و بهترین شرایط ۳۱۲ رای کالج های انتخاباتی را بدست خواهد آورد.
مدلهای اکونومیست به ما میگوید بایدن به احتمال ۹۹ درصد رای عمومی بیشتری نسبت به ترامپ با شانس ۱ درصدی رای عمومی بیشتر، برتری دارد. بنابراین ۹۹ درصد بایدن رای بیشتری کسب خواهد کرد و به احتمال ۹۱ درصد آرا الکترال بیشتری کسب خواهد کرد و برنده انتخابات خواهد شد. هرچند مجموع آرا عمومی پیروزی در انتخابات را تضمن نمی کند و اصل آرای کالج الکترال است.
برای پیروزی در انتخابات لازم است یک نامزد بیش از ۲۷۰ کالج الکترال( نیمی از ۵۳۸ رای) را کسب کند. به این حساب متوسط آرا بایدن در مدل سازی مختلف ۳۲۱ رای الکترال و متوسط رای ترامپ ۲۱۷ است که نشان دهنده پیش بینی پیروزی بایدن در انتخابات پیش رواست.
مدل های پایگاه معتبر ۵۳۸ نیز نشان میدهد که بایدن با ۸۶ درصد شانس، آرای الکترال بیشتری نسبت به ترامپ با شانس ۱۳ درصد شانس قرار داد.
اما موضوع فقط به شکست جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ختم نمی شود بلکه بر اساس نظر سنجی ها, پایگاه ۵۳۸ پیش بینی میکند که دموکرات ها اکثریت سنا را نیز از آن خود خواهند کرد و احتمالا تا ۵۵ صندلی از ۱۰۰ صندلی سنا در اختیار دموکرات ها قرار خواهد گرفت. انتخابات سنا نیز هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا ترامپ این واقعیت ها را قبول خواهد کرد یا همانطور که گفته است مدعی تقلب در انتخابات خواهد شد و اوضاع داخلی امریکا را به سوی بحران سوق خواهد داد؟
حضور ترامپ در کاخ سفید در طول چهار سال گذشته وضعیت مصیبت باری را برای مردم امریکا رقم زده بطوریکه سوءمدیریت او از طرفی باعث
قربانی شدن بیش از 200 هزار نفر شده, جنگ اقتصادی به چین را باخته و این کشور را در مواجهه بی مورد با ایران به انزوا برده و اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا او بطور مسالمت آمیز کاخ سفید را ترک خواهد کرد یا اینکه بحرانی داخلی را پدید خواهد آورد؟
------------------------------------------------
رضا محمدمراد