پخش زنده
امروز: -
رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: شخص رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت و مسئولان با جدیت دغدغههای مردم را دنبال میکنند و مسئولان درباره شرایط فعلی بی تفاوت نیستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمود واعظی در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه هیئت دولت اظهار داشت: با شرایط سختی که کشور با آن روبروست و شامل مسائل تحریم حداکثری و فشار حداکثری بر اقتصاد کشور است و نیز مسائل کرونا که با نوسانات قیمت کالاها روبرو هستیم و اینکه این افزایش قیمتها بخشی هم به ارز بر میگردد من نیز با این موضوع هم عقیده هستم.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود دولت و مسئولان درباره شرایط فعلی بی تفاوت هستند افزود: این موضوع اصلا درست نیست و شخص آقای رئیس جمهور و دیگر اعضای دولت دغدغههای مردم را به شکل جدی دنبال میکنند به طوری که رئیس جمهور در هفته قیمت ۱۰۰ قلم کالا را مورد بررسی قرار میدهد و دستورهای لازم را برای مراقبت بیشتر اعلام میکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به جلسه ستاد اقتصادی دولت نیز گفت: در این جلسه نیز رئیس جمهور از وزیر صمت و جهاد کشاورزی درباره آخرین اقدامات، قیمتها و سیاستها پرس و جو میکند.
آقای واعظی با اشاره به سفر رئیس کل بانک مرکزی به عراق افزود: توافق انجام شده درباره آزاد سازی منابع مسدودی ما نیز اقدام بسیاری خوبی است که آقای همتی در نشست امروز به این موضوع پرداختند همچنین طرحی را برای آینده ارز ارائه دادند که امیدواریم با اجرایی شدن آن گشایشی در این زمینه حاصل شود.
وی ادامه داد: آقای رزم حسینی وزیر صمت نیز با توجه به اینکه در دو هفته گذشته به عنوان وزیر صمت انتخاب شدند تمرکز بر کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم را در دستور کار خود قرار دادند و در حال حاضر تاکید میکنم مهمترین دغدغه ما مردم و سفره و معیشت مردم است که چه راهکارهایی را اعمال کنیم تا گرانیها کمتر بر معیشت مردم اثرگذار باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه با یک جنگ و درگیری و اعمال فشار از سوی آمریکا روبرو هستیم گفت: آمریکا با تمام قوا آمده است و همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند با یک جنگ اقتصادی جدی روبرو هستیم.
آقای واعظی افزود: اقداماتی که دولت آمریکا انجام میدهد مانند رفتاری است که اراذل و اوباش انجام میدهند و ما نیز در برابر آن اقدامات تلاش میکنیم اگر شرایط عادی بود و دشمن نداشتیم و اگر هر روز آنها برنامه ریزیهایی نمیکردند میتوانستم بگوییم مثلا دو تا سه هفته آینده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.
وی با اشاره به تحریمهای ۱۸ بانک از سوی آمریکا در هفته گذشته نیز گفت: برای موضوع تحریمها از دو ماه قبل ما برنامه ریزیهای لازم را داشتیم، اما اینکه علناً بخواهیم بگوییم چه اقداماتی داریم دشمن راه آنها را میبندد.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: هم اکنون اکثر وزارتخانهها که با خارج در ارتباط هستند در بخشهایی مانند واردات و صادرات از روشهای خاصی استفاده میکنند که تحریم و فشارها و برنامه ریزیهایی را که آمریکاییها انجام دادند دور بزنند هر چند برای ما گرانتر تمام میشود، اما اگر شرایط عادی بود صادرات برای ما راحتتر و واردات نیز ارزانتر تمام میشد.
آقای واعظی تاکید کرد: در شرایط سختی هستیم و همیشه اعلام کردیم برای این فشارها شرمنده مردم میباشیم ضمن اینکه تشکر میکنیم که میدانند دولت، حاکمیت و قوای سه گانه با این وضع موافق نیستند و تلاش میکنند و بنا ندارند در برابر فشارهای دشمن تسلیم شوند و قد خم کنند اینها هزینههایی است که ما برای استقلال میپردازیم.
وی در ادامه با اشاره به انتخابات پیش روی آمریکا ادامه داد: اینکه چه کسی بر سر کار آید این دولت و یا دولت دیگر میدانند که با این ملت و نظام و حکومت از طریق فشار نمیتوانند به نتیجه برسند و در آینده وضع بهتر خواهد شد.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: همواره بین مجلس و دولت در خصوص تدوین بودجه، تفاهم، تعامل و مذاکره بوده است.
آقای محمود واعظی پس از پایان نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران، به نامه رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور در خصوص بودجه سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: سیاست دولت در خصوص بودجه همواره همکاری و تعامل با مجلس بوده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه در خصوص ارسال اسامی ۵۰۰ مدیر متخلف از سوی سازمان بازرسی به ریاست جمهوری، تصریح کرد: این مطلب جدیدی نیست، بر اساس قانون، رسیدگی به تخلفات همه کارمندان در وزارت خانهها و دستگاههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد، تا اعمال نفوذی انجام نشود.
وی افزود: در نهاد ریاست جمهوری کمیتههای مختلفی داریم که به تخلفات طبق روال بررسی میکنند و این موضوع اتفاق جدیدی نیست.
آقای واعظی تصریح کرد: همچنین بنده این موضوع را در رسانهها شنیدم و موضوع مهمی نیست، چون هر مدیری اگر تخلف و ادعایی درباره اش وجود دارد، باید در نهاد ریاست جمهوری رسیدگی شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین در خصوص سفر اخیر وزیر امور خارجه به چین، گفت: سفر آقای ظریف، سفری بسیار خوب بود که در این سفر مذاکرات بسیار جامعی درباره مسائل دوجانبه، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و هم درباره توافق ۲۵ ساله و برجام انجام شد.
آقای واعظی خاطر نشان کرد: در این سفر همچنین درباره مسائل منطقه صحبت شد و طبیعی است که موضوع تحولات منطقه برای ایران و چین مهم است، چراکه چین امروز به دلیل نوع روابط اقتصادی که با بسیاری از کشورهای جهان دارد، امنیت کشورها برای پکن مهم است و جدیتر از گذشته مسائل را دنبال میکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: کشور چین نیز ایران را یک شریک خوب در رابطه با مسائل اقتصادی و سیاسی میداند.
آقای واعظی در ادامه تصریح کرد: با توجه به سفر خوب و موفق آقای ظریف به چین و گزارشی که امروز در هیات دولت ارائه شد، گشایش خوبی در همه زمینهها بعد از این سفر صورت خواهد گرفت.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت صلح در منطقه مورد مناقشه قره باغ گفت: از طرح روسیه برای صلح در قره باغ حمایت میکنیم.
آقای محمود واعظی در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره مناقشه قره باغ اظهار داشت: از اینکه در منطقه ما جنگ و خونریزی نباشد استقبال میکنیم؛ اعتقاد ما این است که همه اختلافات و بحرانها نباید راه حل نظامی داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم گفتگو و مذاکره برای حل مسئله قره باغ تاکید کرد: بر اساس اصول شناخته شده بین المللی موضع ما در ارتباط با قره باغ این بوده است که باید تمامیت ارضی کشورها بر اساس مرزهای بین المللی به رسمیت شناخته شود و ما همیشه ضرورت پایان اشغال را گوشزد کرده ایم؛ فکر میکنیم اگر دو طرف در این چارچوب گام بردارند در آینده احتمالا دیگر شاهد این درگیریها نخواهیم بود.
آقای واعظی با اشاره به اینکه لازمه هر گفتگویی آتش بس است گفت: ما از آتش بسی که در روسیه بر سر آن توافق شده است استقبال میکنیم؛ از میانجی گری روسیه هم تشکر میکنیم و امیدوار هستیم هر دو طرف به آنچه که در قطعنامههای گذشته بوده است متعهد باشند.
وی همچنین درباره تحریمهای تسلیحاتی ایران که ۲۷ مهرماه به پایان میرسد تصریح کرد: از سال ۲۰۱۰ به مدت ده سال است که این تحریمها وجود داشته و هفته آینده برداشته میشود؛ این از دو جنبه توفیق بزرگی است اول اینکه میتوانیم صادرات و واردات داشته باشیم؛ توفیق بزرگ دیگر این است که ما یک کشتی اساسی با آمریکاییها داشتیم هم برای اینکه آنها با تمام قوا آمده بودند که این تحریم تمدید شود و بعد به سراغ مکانیسم ماشه رفتند، اما در آن زمینه هم موفق نشدند.
اقای واعظی با اشاره به اینکه آمریکا میخواهد به نفوذ خودش برای تحریم کشورها ادامه بدهد گفت: این اقدام کار بزرگی بود و توفیق بزرگی است که نه فقط مختص به دولت بلکه به همه مردم و حکومت ما تعلق دارد.
وی با تاکید بر اینکه وقتی مانعی از سر راه ما برداشته میشود میتوانیم حرکت کنیم تصریح کرد: از روز یکشنبه به بعد هر کاری که در این زمینه قبلا نمیتوانستیم انجام دهیم میتوانیم صورت بدهیم و از قبل مقدمات این کار انجام شده است.
مسئول دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری در مورد سامانه جامع تجارت اظهار داشت: رئیس جمهور در چند ماه گذشته دستور داد این سامانههایی که هر کدام از این دستگاهها برای خودشان دارند مثل بیمه، گمرک، حمل و نقل، انبارها و ... که مجموعا حدود ۱۴ دستگاه است، به هم متصل شوند و یک سامانه ایجاد کنیم که تمام اطلاعات و مسئولان ذیربط بتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: در این سامانه وقتی اطلاعات یک فروشنده وارد میشود همه میتوانند آن را ببینند؛ این طراحی انجام شد و در جلسه دیروز اختلافات فنی بین برخی بخشها بوجود آمد و ما مصوبهای داشتیم که تاریخ ۹۹/۹/۹ بعنوان روز نهایی برای کامل شدن سامانه تعیین شد و الان بیش از ۷۵ درصد اطلاعات کامل است و دارند کار میکنند.