پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از ادامه تحصیل 8 هزار و 373 دانش آموز نابینا در کشور خبر داد.
آقای سید جواد حسینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با تبریک 23 مهر روز جهانی عصای سفید گفت: تلاش ما ایجاد جامعه دوستدار انسان به ویژه جامعه دوستدار معلولان و نابینایان است که این امر نیاز به مناسب سازی به معنی رفع موانع دسترس پذیری جامعه است.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در زمینه آموزش و پرورش نیز تلاش ما مناسب سازی آموزش برای گروه های مختلف دانش آموزان با نیازهای ویژه از جمله کم بینایان و نابینایان است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: 23 مدرسه ویژه نابینایان در کشور فعال است و دو مدرسه نیز در دست ساخت است.
آقای حسینی افزود: دانش آموزان نابینا در 913 مدرسه تلفیقی نیز تحصیل می کنند.
وی اضافه کرد: 4 هزار و 985 دانش آموز نابینا به صورت تلفیقی و سه هزار و 388 دانش آموز دیگر در مدارس ویژه نابینایان ادامه تحصیل می دهند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: 9 مدرسه شبانه روزی ویژه نابینایان وجود دارد که 800 دانش آموز در این مدارس تحصیل می کنند اما امسال به سبب آیین نامه های اجرایی ویژه شیوع کرونا این مدارس تعطیل شدند و دانش آموزان آن در نزدیک ترین مدرسه به منزلشان با هماهنگی های لازم ادامه تحصیل می دهند.
7 دانش آموز نابینا رتبه برتر آزمون سراسری را کسب کردند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: امسال 144 دانش آموز نابینا و کم بینا در آزمون سراسری شرکت کرده بودند که 109 نفرشان مجاز به انتخاب رشته شدند.
وی اضافه کرد: 7 نفر از این دانش آموزان دارای رتبه های زیر هزار بودند.
آقای حسینی گفت: از سال های گذشته با سازمان سنجش و آموزش کشور برای مناسب سازی آزمون سراسری هماهنگی های لازم انجام شده است اما امسال به منظور مناسب سازی المپیاد های دانش آموزی و آزمون ویژه استعدادهای درخشان نشستی برای هماهنگی با رئیس سازمان سمپاد برگزار شد.
مناسب سازی کتاب های درسی برای نابینایان
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور افزود: کتاب های درسی برای دانش آموزان نابینا به صورت خط بریل، صوتی و درشت خط برای کم بینایان مناسب سازی می شود.
وی گفت: 120 کتاب درسی امسال برای نابینایان مناسب سازی شده است.
آقای حسینی اضافه کرد: 27 راهنما ویژه معلمان نیز تدوین شده است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: هزار و 200 معلم برای تدریس به دانش آموزان نابینا و کم بینا در این سازمان فعالند که 350 نفرشان نابینا هستند.
آغاز نهضت آموزش خط بریل
حسینی از آغاز نهضت آموزش خط بریل خبر داد و گفت: هزار نفر از معلمان و والدین دانش آموزان نابینا در قالب این نهضت خط بریل می آموزند.
وی اضافه کرد: برگزاری کارگاه های آموزش خط بریل و حرکت جهت یابی از جمله برنامه های این سازمان است.
نهضت توان افزایی آغاز شد
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: نهضت توان افزایی با شناسایی 105 قلم وسیله مورد نیاز دانش آموزان معلول در تمام گروه ها آغاز شده است.
آقای حسینی افزود: 33 قلم از این وسایل ویژه دانش آموزان نابیناست که تاکنون دو هزار و 539 وسیله به دانش آموزان نابینا ارائه شده است و 17 هزار و 500 وسیله دیگر به ارزش هزار و 200 میلیارد ریال مورد نیاز این دانش آموزان است که با همکاری خیرین تهیه می شود.
وی اضافه کرد: ارائه همه وسایل مورد نیاز هر دانش آموز متناسب با نوع معلولیتش برای تمام دانش آموزان با نیازهای ویژه در سراسر کشور از جمله اهداف نهضت توان افزایی است.
توزیع سه هزار پوستر به منظور آشنایی جامعه با دانش آموزان نابینا و کم بینا
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: پوستری به منظور آشنایی بیشتر جامعه با توانمندی ها و نیاز های ویژه دانش آموزان نابینا تهیه شده است که به زودی سه هزار نسخه از آن توزیع می شود و در اختیار دستگاه های مختلف قرار می گیرد.
آقای حسینی از تهیه فیلم مستند آموزش خط بریل با 45 شاخص خبر داد و افزود: فعالیت های تبلیغی و رسانه ای به منظور آشنایی بیشتر جامعه با توانمندی های دانش آموزان با نیازهای ویژه از جمله نابینایان در دستور کار سازمان آموزش و پرورش استثنایی قرار دارد.
وی اضافه کرد: نرم افزار کاربردی ویژه آشنایی با نابینایان قابل نصب روی تلفن های همراه نیز آماده شده است.
ارائه وسایل کمک آموزشی و حمایتی به دانش آموزان با نیازهای ویژه
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: از سال 94 تاکنون 8 هزار و 966 عصا، عینک، ذره بین و دیگر اقلام مورد نیاز دانش آموزان نابینا و کم بینا در اختیارشان قرار گرفته که هزار و 710 مورد آن امسال بوده است.
آقای حسینی درباره ارائه خدمات درمانی به دانش آموزان با نیازهای ویژه نیز افزود: هفت هزار و 295 خدمت درمانی (تهیه دارو، خدمات کلینیکی و دندانپزشکی و ...) در اختیار دانش آموزان با نیازهای ویژه قرار گرفته است.
وی گفت : همکاری با تشکل های نابینایان و کم بینایان مردم نهاد کشور به منظور ارائه کیفیت آموزشی و ارتقای آشنایی جامعه با توانمندی ها و نیازهای این افراد با هدف مناسب سازی جامعه صورت گرفته است.
شبکه شاد برای نابینایان مناسب سازی می شود
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: نرم افزار گویاساز به زودی روی شبکه شاد نصب می شود تا برای دانش آموزان نابینا و کم بینا قابل استفاده باشد.
وی افزود: پایگاه جامع آموزش محتوا در شبکه شاد ایجاد و تاکنون 137 صوت و فیلم آموزشی برای آموزش کتاب های درسی دانش آموزان نابینا در این بخش بارگذاری شده است تا این دانش آموزان در شرایط ویژه شیوع کرونا از تحصیل باز نمانند.