پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: پیامبر اکرم (ص) اعتدال را به جامعه آورد؛ یعنی امت اسلامی نه افراط و نه تفریط میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در جلسه امروز هیات دولت تصریح کرد: از مردم فهیم و عاشق خاندان رسالت باید تشکر کنم که در دوران عزاداری اربعین حسینی همه استانداردها را مراعات کردند و علی رغم اشتیاق به زیارت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و برپایی مجالس عزا و راهپیمایی، سفر به عراق انجام نشد و عزاداریها نیز در چارچوب پروتکلهای بهداشتی انجام گرفت.
رئیس جمهور گفت: از مردم خواهش میکنیم که در ایام پایانی ماه صفر و مصیبت و عزای پایان این ماه، همچنان همه دستورات بهداشتی را مراعات کنند.
آقای روحانی در آستانه سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) خاطرنشان کرد: مردم عزیز ما از پیشوایان دینی خود همواره درسهای مهمی را برای زندگی فرد و جمعی خود آموخته و میآموزند، اما نسبت به زندگی پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) باید بیش از آنچه انجام گرفته، دقت و درس آموزی کنیم.
رئیس جمهور گفت: پیامبر (ص) بالاترین شخصیت تاریخ انسانی است، نه قبل از او کسی با آن مقام آمد و نه کسی بعد از او کسی با آن مقام خواهد آمد، او اشرف مخلوقات و اخلاقش، پیام و زندگی اش، الگو بود و در قرآن مجید نیز با همین صفات توصیف شد؛ پیامبر (ص) الگو و نمونه برای همه ما بود.
آقای روحانی افزود: این پیغمبر الگو و نمونه، هم جنگ و هم صلح داشت، هم عملیات تهاجمی و هم تدافعی داشت، روزهایی در جنگهایی پیروز و روزهایی دچار شکست شد و حکومت را بر مبنای قانون و پیام و پیمان اداره کرد.
رئیس جمهور گفت: پیامبر (ص) وقتی با مردم مکه صلح کرد، قرآن این صلح را فتح مبین نامید و بزرگترین پیروزیهای پیامبر (ص) بیش از آنچه در میدان جهاد کسب کرد، در سایه آن صلح به دست آمد.
آقای روحانی افزود: آنجایی که توان و نیروی کافی برای جنگ وجود داشت، پیامبر (ص) فرمان جنگ میداد و آنجا که تعداد دشمنان و ابزار آنها بیشتر بود، فرمان دفاع میداد، در جنگ احزاب و خندق پیامبر (ص) در پناه قدرت ایمان و خندق در برابر دشمنان ایستادگی کرد.
رئیس جمهور گفت: تمام کفار و اهل کتاب در مدینه احساس امنیت میکردند و هیچ جایی را در جزیره العرب به مدینه ترجیح نمیدادند، امنیت مردم در هر دین، مرام و سلیقهای در کنار حکومت پیامبر (ص) حراست و حفاظت میشد.
آقای روحانی تصریح کرد: پیامبر (ص) همه سنن نادرست، چون توقعها و غرورهای نابجا را از بین برد و در آن جامعه میدیدید به خود اجازه میدادند که دختران را زنده به گور کنند، پیامبر (ص) عظمتی همسان مردان به زنان داد، این کار کوچکی نیست.
رئیس جمهور افزود: جامعهای که دختر را ننگ میدانست تبدیل به جامعهای شد که تولد دختر را رحمت مینامید و احترام پسران و دختران و عبادت هر دو یکسان شد و حقوق آنها نیز عادلانه شد.
آقای روحانی تصریح کرد: در دوران پیامبر (ص) جوانان مقام یافتند، او جوانی را به فرماندهی بزرگترین لشکر خود منصوب کرد و به تمام احزاب و یارانش گفت که در برابر این فرمانده جوان باید تسلیم و تابع باشید.
رئیس جمهور در ادامه گفت: پیامبر (ص) اعتدال را به جامعه آورد و با این اعتدال بود که ما میبینیم قرآن، امت ما را امت وسط نامیده است، عنوانی که قرآن برای مردم زمان پیامبر (ص) میپسندد، اعتدال است یعنی نه افراط و نه تفریط میکند، سنن نوین انسانی را در جامعه مستقر کرد.
آقای روحانی با بیان اینکه در زمان پیامبر (ص) علم به عنوان ننگ به شمار میآمد، افزود: پیامبر (ص)، علم و تزکیه را اساس فضیلت قرار داد، او بهداشت و نظافت را به عنوان الگویی مهم برای مردم تثبیت کرد، الگویی که جامعه اروپا بعد از قرنها به حمام نرفتن افتخار میکرد و لویی چهاردهم میگفت که یکسال تمام است که بدن من آب ندیده و حمام نرفته ام و به آن افتخار میکردند.
رئیس جمهور همچنین گفت: در حالی که پیامبر (ص) در آن زمان نظافت و پاکیزگی و شستن حداقل پنج نوبت دست و صورت را برای نمازهای پنج گانه و همچنین در شرایطی غسل را بر مردم واجب کرد و نظافت را در همه حال به عنوان یک اصل برای مردم تبیین کرد.