بیانیه آمریکا در مورد خروج این کشور از شورای حقوق بشر؛
حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی دلیل خروج از شورای حقوق بشر
وزیر امور خارجه آمریکا دلیل خروج این کشور از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را حمایت از رژیم اشغالگر قدس توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ "مایک پمپئو"، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه ای مطبوعاتی مدعی شد که "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۸، به دلیل موضعگیریهای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا را از این شورا خارج کرد.
مایک پمپئو همچنین با حمله به چین و روسیه ادعا کرد، آمریکا پیش از اتخاذ این تصمیم و پس از خروج ما، از کشورهای عضو سازمان ملل خواست پیش از آن که اجرای اصلاحات ناممکن شود، در خصوص اصلاحات اقدام فوری کنند که این درخواستها مورد توجه قرار نگرفت و مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر چین، روسیه ،کوبا و ونزوئلا را انتخاب کرد.
در بیانیه وزیر امور خارجه آمریکا آمده است که انتخاب کشورهای چین، روسیه ،کوبا و ونزوئلا فقط موجب تأیید بیشتر تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل شد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ به دنبال رایگیری در مجمع عمومی این سازمان تشکیل شد.
وظیفه این شورا به عنوان یکی از نهادهای سازمان ملل، نشان دادن موارد نقض حقوق بشر است. این شورا که مقر آن در ژنو سوئیس است، جایگزین کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل شد. شورای حقوق بشر ۴۷ عضو دارد و مجمع عمومی اعضا را انتخاب میکند. شرط عضویت، محدود به دو دوره متوالی برای ۳ سال است. خروج آمریکا از اصلیترین مرجع حقوق بشری سازمان ملل، با واکنشهای بینالمللی مواجه شده و جز حمایت رژیم صهیونیستی، اغلب واکنشها انتقادی بوده است.
اقدام آمریکا مبنی بر خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ادامه اقدامات دولت ترامپ در خصوص خروج از توافقنامهها و مجامع مختلف بین المللی و بر اساس سیاست «آمریکا نخست» ترامپ صورت گرفته است.
بسیاری از مقامات آمریکایی بارها اعلام کردهاند که سیاست «آمریکا نخست» به معنای «تنها آمریکا» نیست. با این حال، دولت ترامپ تا کنون از بسیاری از توافقنامهها و معاهدات بین المللی خارج شده است. آمریکا از ۱۷ ژانویه ۲۰۱۷ تا کنون از توافقنامه آب و هوایی پاریس، سازمان آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و توافق هستهای ایران خارج شده است.
از دیگر اقدامات بحث انگیزی که دولت ترامپ تا کنون انجام داده است میتوان به افزایش تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از کشورهایی که شرکای مهم تجاری واشنگتن محسوب میشوند، اشاره کرد.
اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس نیز از دیگر کارهای بحث برانگیزی است که وی انجام داده است.