تلویزیون ای بی سی گزارش داد
ضعف دولت انگلیس در مقابله با موج جدید کرونا
همه گیری ویروس کرونا بار دیگر در کشورهای اروپایی رو به گسترش است و موج تازهای از عفونتهای ویروسی و محدودیتها را به همراه داشته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون ای بی سی،
تازهترین گزارشها در انگلیس حاکی است مشاوران علمی دولت بوریس جانسون نخست وزیر این کشور سه هفته پیش درخواست تعطیلی سراسری و از سرگیری محدودیتهای کرونایی را خواستار شده بودند و هم اکنون با وجود تدابیر به شدت سختگیرانهای که برقرار شده، احتمال موفقیت در کنترل موج تازه همه گیری بسیار کم است.
میزان ابتلا به کووید-۱۹ در کشورهای اروپایی رو به افزایش است و برخی کشورها گزارش داده اند افزایش روزانه موارد آلودگی به ویروس کرونا بیشتر از روزهای ابتدایی گسترش همه گیری است.
بر اساس این گزارش، مقامهای انگلیسی در مناطقی که همه گیری ویروس کرونا بیشترین درگیری را ایجاد کرده، محدودیتهای تازه و به شدت سختگیرانه تری وضع کرده اند. این اقدامهای سختگیرانه با واکنشهای مردمی روبرو شده است. همه گیری ویروس کرونا بار دیگر در کشورهای اروپایی رو به گسترش است و موج تازهای از عفونتهای ویروسی و محدودیتها را به همراه داشته است.
در بخشهایی از انگلیس، اقدامهای به شدت سختگیرانهای در دستور کار قرار گرفته تا از افزایش پرشتاب موارد آلودگی به ویروس کرونا جلوگیری شود.
زمستان پیش رو در انگلیس بسیار چالش برانگیز خواهد بود. تنها در سه هفته گذشته موارد ابتلا به ویروس تا چهار برابر افزایش پیدا کرده است. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس - که خودش از بیماری کووید-۱۹ جان سالم بدر برد - برای کند کردن روند گسترش بیماری، از طرحی سه مرحلهای رونمایی کرد. هم اکنون بخشهایی از این کشور، بر پایه شدت گسترش همه گیری ویروس کرونا به سه سطح میانه، شدید و بسیار شدید تقسیم بندی شده اند.
جانسون گفت: «آمار و ارقامی که این روزها مشاهده میکنیم همچون چراغهای هشدار روی صفحه نمایشگر کابین خلبان در هواپیمای مسافربری به ما چشمک میزنند و بایستی هم اکنون دست به کار شویم.»
شهر لیورپول یکی از مناطق بسیار پرخطری است که در هر یکصد هزار نفر نزدیک به ۶۰۰ نفر به عفونت ویروسی کرونا مبتلا شده اند. مقامهای محلی در لیورپول دستور داده اند همه رستوران ها، مکانهای ورزشی و کافی شاپها از فردا تعطیل شوند. صاحبان مشاغل هم به شدت عصبانی هستند.
همه دانشجویان دانشکده پزشکی در شهر منچستر تنها پس از یک هفته حضور در کلاسها و خوابگاه دانشگاه به عفونت ویروسی کووید-۱۹ مبتلا شدند. یکی از دانشجویان میگوید: «به ما گفته بودند نگران نباشید خوابگاه و دانشکده را در برابر عفونت ویروسی ایمن سازی کرده ایم، اما ایمن سازی در کار نبود. باید چکار میکردیم؟ میخواستیم بیرون بزنیم و نفس بکشیم!»
صبح سه شنبه جنجال تازهای براه افتاد. گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه مشاوران علمی (دولت انگلیس) سه هفته پیش درخواست تازهای برای تعطیلی سراسری کشور مطرح کرده بودند. اکنون رئیس دستگاه پزشکی در انگلیس هشدار میدهد حتی با وجود شدیدترین اقدامهای سختگیرانهای که به تازگی در دستور کار قرار گرفته، جلوگیری از گسترش همه گیری ویروس کرونا امکان پذیر نخواهد بود.
موج تازهی گسترش همه گیری تنها به انگلیس محدود نمیشود. تازهترین آمار و ارقام منتشر شده نشان میدهد هم اکنون شمار افراد مبتلا به عفونت ویروسی در اروپا از آمریکا پیشی گرفته است. همچنین خشم و عصبانیت اروپاییها از شیوه مدیریت و برخورد دولتها با بحران رو به افزایش است و هر چه به فصل زمستان نزدیکتر میشویم ترس و وحشت مردم نیز بیشتر میشود.
گزارشها حاکی است چهار تن از گارد سوئیسی واتیکان و اعضای گروه امنیتی محافظ پاپ نیز به ویروس کرونا آلوده شده اند و به آنان دستور داده شده خودشان را قرنطینه کنند. مشخص نیست آیا این افراد از نزدیک با پاپ در تماس بوده اند یا خیر، اما پاپ هم به علت ظاهر شدن در مجامع عمومی بدون پوشیدن ماسک، هدف انتقاد قرار گرفته است.