دکتر شانه ساز اعلام کرد:
توزیع ۶۰ میلیون ماسک در داروخانهها؛ قیمت ۱۳۰۰ تومان
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ظرفیت تولید روزانه ۲۱ میلیون ماسک در کشور را داریم و طی روزهای اخیر توزیع بیش از ۶۰ میلیون ماسک در داروخانهها آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر محمدرضا شانه ساز در نشست خبری، افزود: قبل از شروع کرونا ما برای ماسک تولید محدودی داشتیم، اما الان تولید ما ۶ برابر قبل شده است.
وی گفت: بیش از ۲ ماه است که ابلاغ شده مصرف کننده ماسک سه لایه را نباید بیشتر از ۱۳۰۰ تومان دریافت کند، اما هنوز شاهد برخی قیمتهای بالا برای فروش ماسک هستیم.
رییس سازمان غذاودارو افزود: بنا داریم روزانه حدود ۵ الی ۶ میلیون ماسک تحویل داروخانهها بدهیم، تمرکز ما عرضه ماسک در داروخانهها است. اگر ماسک با قیمت مصوب و مقدار لازم در داروخانهها عرضه شود در سایر بازارها هم قیمت کنترل میشود.
وی عنوان کرد: فروش ماسک ۳ لایه با قیمت بالاتر از ۱۳۰۰ تومان، گرانفروشی محسوب میشود و اگر جایی مردم شاهد گرانفروشی ماسک بودند شکایت خود را به شماره ۱۹۰ و یا معاونتهای غذا و دارو دانشگاهها در هر منطقه اعلام کنند.
تحریم ها مانع تولید به موقع واکسن آنفولانزا شد
رییس سازمان غذا و دارو همچنین در خصوص واکسن آنفولانزا ، گفت: امسال به دلیل کارشکنی هایی که انجام شد و مواد اولیه به دلیل تحریم ها نرسید، متاسفانه واکسن آنفلوانزا تولید داخل به موقع از خط تولید خارج نشد و به نظر می آید امسال زمان طلایی تولید داخلی واکسن آنفلوانزا را از دست دادیم و بیشتر از طریق واردات اقدام می کنیم.
توزیع یک میلیون دز به معاونت بهداشتی
آقای شانه ساز افزود: تاکنون یک و نیم میلیون دوز واکسن آنفلوانزا وارد شده و به معاونت بهداشتی تحویل شده است. ارز واکسن ها هم تامین و نقل و انتقال آن انجام شده است، اما به دلیل تحریمهای بانکی، پولی که چند بار به خارج از کشور منتقل شده بود و می رفت که به دست تامین کننده برسد، به بهانه های واهی دوباره برگردانده می شد. با این حال امیدواریم قبل از پایان مهر چند میلیون دوز واکسن داشته باشیم که اولویت مان بیماران خاص و افرادی هستند که باید واکسن را تزریق کنند. در مرحله بعد اولویت های بعدی هم می توانند این واکسن را دریافت کنند.
کاهش شیوع آنفولانزا به علت رعایت شیوه نامه ها
آقای شانه ساز تاکید کرد: ما امسال تاکید کردیم که مردم به دنبال استفاده از واکسن آنفلوانزا نباشند. زیرا به دلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی احتمال شیوع آنفلوانزا بسیار کم است. آمار نیم کره جنوبی هم نشان داد که میزان شیوع آنفلوانزا بسیار پایین تر از سالهای قبل بوده است. با این حال باز هم عده زیادی اصرار به استفاده از واکسن آنفلوانزا دارند که اجازه می دهیم مقداری از واکسن با ارز نیمایی هم وارد شود که به زودی وارد کشور می شود که برای همه مردم قابل تهیه است و نیازی به ثبت و ضبط کد ملی هم ندارد.
فروش اینترنتی هر گونه دارو ، غیرقانونی
رئیس سازمان غذا و دارو، درباره فروش اینترنتی دارو به ویژه داروهایی مانند «رمدسیویر» و...، گفت: همواره اعلام کردیم که هنوز سازوکار لازم برای فروش اینترنتی دارو فراهم نشده است. زیرا دارو باید یا بر اساس نسخه پزشک درخواست داده شده و تحویل شود و یا باید از سوی داروساز از بیمار شرح حال کامل دریافت شود و دارو تحویل شود. آنچه تحت عنوان فروش داروهای مختلف به ویژه داروهایی که برای کرونا استفاده می شود به صورت اینترنتی فروخته می شود، حتما غیرقانونی بوده و قصد سوءاستفاده در آن است و حتما تقلبی پشت این قضیه است. اگر همکاران ما با موارد تخلف مواجه شوند، حتما برخورد می کنند. این داروها خصوصا رمدسیویر بیمارستانی است و نباید در داروخانه های سرپایی وجود داشته باشد. در غیر این صورت تخلف محسوب می شود.