۶۲هزار نفر در قزوین تحت پوشش کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) قزوین: ۵۷درصد از افراد مورد حمایت کمیته امداد در روستاها و ۴درصد در شهرها ساکن هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حق گویان در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: 53درصد از افراد تحت پوشش کمیته امداد افراد بی بضاعت، 23درصد سالمندان و 11درصد مطلقه و یک درصد هم شامل سایر موارد می شود.
وی افزود:به طور میانگین 62هزار نفر در استان تحت پوشش کمیته امداد هستند که در منطقه الموت شرقی بیش از 36درصد و در الموت غربی قریب به 30درصد از جمعیت تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بیان کرد: 57درصد از افراد مورد حمایت در روستاها و 43درصد در شهرها ساکن هستند.
حق گویان گفت: به افراد تحت حمایت سرویس های متعددی از جمله مستمری یا حقوق ماهیانه، جهیزیه، حقوقی، مسکن و غیره اعطا می شود.
وی افزود: خانوارهای یک تا 5نفر به بالا از 198تا600 هزار تومان ماهیانه به حساب آن ها واریز می شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان افزود: خانواده ایتام و محسنین نیز غیر از مستمری، مبلغی نقدی از سوی خیران دریافت می کنند.
حق گویان ادامه داد: در استان 4348یتیم و محسنین داریم, برای هر یتیم ماهیانه بیش از 700هزار تومان و در طرح محسنین هم بیش از 290هزار تومان به حساب آن ها واریز می شود.
وی گفت: منابع مالی کمیته امداد از طریق تهران، دفتر رهبر انقلاب، بودجه های دولتی و صدقات و کمک های مردمی تامین می شود.
به گفته مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان؛ حقوق کارمندان کمیته امداد دولتی است و از طریق مجلس مصوب شده است و یک ریال از کمک های مردمی به حساب کارمندان واریز نمی شود.
حق گویان اعلام کرد: بیش از 29هزار حامی در استان داریم که کمک های خود را به کمیته امداد اهداء می کنند.
وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته برای توانمندسازی خانواده های تحت پوشش گفت: توانمندسازی فرهنگی با عنوان طرح سلامت خانواده از مهمترین برنامه های کمیته امداد است که شامل موضوع امید به زندگی است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان افزود: توانمندسازی اقتصادی از دیگر برنامه های کمیته امداد برای ایجاد آرامش در افراد نیازمند است تا با استفاده از مشاوره و استعدادسنجی خانواده ها، این افراد به سمت آموزش، کاریابی و اشتغالزایی گام بر دارند.
حق گویان خاطرنشان کرد: امسال قریب به 142میلیارد تومان تسهیلات بانکی در اختیار مددجویان کمیته امداد قرار گرفته است و این تسهیلات تنها با یک ضامن به مددجویان اعطا می شود و قریب به 5هزار شغل نیز در این زمینه ایجاد شده است.
وی افزود: موضوع آموزش یکی از برنامه های مهم کمیته امداد است که مددجویان در بدو ورود تحت آموزش قرار می گیرند و سپس به یک کارآفرین تبدیل می شوند و محصولات آنها در بازار به فروش می رسد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی به موضوع اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: 53درصد از افراد تحت پوشش ما زنان سرپرست خانوار هستند که تلاش می کنیم تا این افراد با راه اندازی مشاغل خانگی، درآمد خوبی کسب کنند.
حق گویان افزود: با توجه به انعقاد تفاهم نامه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، امکانات خوبی برای تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار در روستاها در نظر گرفته شده است و قرار است هزار واحد مسکونی تولید و در اختیار آنها قرار گیرد.
وی به اجرای طرح های دانش بنیان از سوی کمیته امداد اشاره کرد و گفت: برخی از مددجویان به شرکتهای دانش بنیان استان برای آموزش و اشتغالزایی، معرفی شده اند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی افزود: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده با بنگاه های اقتصادی، در ازای بکارگیری نیروی تحت پوشش کمیته امداد، 50میلیون ریال وام قرض الحسنه در اختیار صاحب آن کارگاه قرار می گیرد.
حق گویان بیان کرد: مردم استان بیش از 12میلیارد تومان به رزمایش کمک مومنانه اهدا کردند که این کمکها در قالب طرح اطعام مهدوی در اختیار نیازمندان و افراد تحت پوشش قرار گرفت.
وی افزود: نزدیک به 91مرکز نیکوکاری در استان به موضوع ساخت مسکن, اشتغال و کارآفرینی در استان مشغول هستند و امسال تمامی سالمندان استان زیر نظر مرکز نیکوکاری قرار می گیرند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان تصریح کرد:تلاش ما بر این است تا بتوانیم امداد را مردمی و بین آحاد مردم اعتمادسازی کنیم و امسال بیش از 60میلیارد تومان اعم از صدقات، زکات و یا مناسبت های خاص از سوی مردم دریافت شده است.
حق گویان به موضوع حمایت از مددجویان در شرایط کرونایی اشاره و خاطرنشان کرد: قریب به 4میلیارد تومان به افرادی که به دلیل این بیماری به مشکل معیشت برخورد کردند اهدا شده است و این افراد تحت پوشش هزینه های درمان نیز هستند.
وی افزود: بیش از 3570نفر دانش آموز در استان و 302دانشجو داریم که بیش از 2هزار نفر به موبایل و تبلت دسترسی ندارند و بیش از 500دستگاه موبایل و تبلت تهیه شده که در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
به گفته مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره)؛ اگر هر مدرسه ای نصف هزینه تبلت را تهیه کند، کمیته امداد نیز نصف دیگر این مبلغ را تأمین خواهد کرد.
وی افزود: تلاش می کنیم تا یک ماه آینده تمامی تبلت های مورد نیاز دانش آموزان و دانشجویان تحت پوشش را تأمین کنیم.
خانم خانم امین لو، یکی از زنان سرپرست خانوار که با دریافت تسهیلات، کارآفرین شده است نیز گفت: با تسهیلاتی که از سوی کمیته امداد، صندوق ولایت و غیره دریافت کردم آموزشگاهی در محمدیه راه اندازی کردم و تا به امروز بیش از 50 نفر از افرادی که دچار آسیب های اجتماعی شده اند نیز آموزش دیده اند.
وی افزود: این آموزشگاه صرفاً افراد آسیب پذیر اجتماعی را پذیرش کرده و به آنها آموزش می دهد.
این کارآفرین خاطرنشان کرد: خانم های سرپرست خانوار در درجه اول باید به توانمندی هایشان ایمان پیدا کنند و در همان مسیر گام بردارند تا بتوانند به بازار کار وارد شوند.